Now Reading
Μια μητέρα-παιδίατρος από την Αμερική στέλνει τα δικά της sos για την πανδημία

Μια μητέρα-παιδίατρος από την Αμερική στέλνει τα δικά της sos για την πανδημία

Εκφράζοντας τη συμπαράσταση στους γονείς και προσφέροντας χρήσιμα tips

Η κόπωση που έχει επιφέρει η πανδημία στους γονείς είναι μια πραγματικότητα. Αλλά ακόμη και σε αυτές τις αβέβαιες στιγμές, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να νιώσετε ασφάλεια με την οικογένεια σας. Ως μαμά ενός μικρού παιδιού και γιατρός, η Ρεμπέκα Ντλάμοντ γνωρίζει από πρώτο χέρι τις συνέπειες και τις δυσκολίες λόγω του κορωνοϊού και δίνει τα φώτα της από τη μέχρι τώρα εμπειρία της, προσφέροντας συμβουλές για το επόμενο διάστημα:
Ο κορωνοϊός εξακολουθεί να αποτελεί απειλή
Κατανοώ ότι οι γονείς νιώθουν εξαντλημένοι, αλλά η αλήθεια είναι ότι ο κορωνοϊός παραμένει να είναι μια καταστροφική ασθένεια. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι συνεχίζουν να πεθαίνουν σε ολόκληρο τον κόσμο. Εκτός από τη θνησιμότητα, ο κορωνοϊός μπορεί να προκαλέσει πόνο και αναπηρία, όπως μακροχρόνια αναπνευστικά προβλήματα, σοβαρές διαταραχές πήξης, επίμονη κόπωση και αδυναμία και παρατεταμένες δυσκολίες συγκέντρωσης, προσοχής και μνήμης, που δεν αντικατοπτρίζονται ακόμα επαρκώς στα στατιστικά στοιχεία. Και ενώ οι ηλικιωμένοι τείνουν να είναι πιο ευάλωτοι, ακόμη και νέοι, υγιείς άνθρωποι αρρωσταίνουν τακτικά. Κάθε οικογένεια μπορεί να επηρεαστεί άμεσα από τον κορωνοϊό και είναι σημαντικό για όλους να συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν σοβαρά αυτήν την απειλή.

Οι μάσκες και η διατήρηση κοινωνικής απόστασης είναι οι πιο ασφαλείς και οι αποτελεσματικές μέθοδοι προστασίας

Γνωρίζω ότι τα μηνύματα γύρω από τις μάσκες διαφοροποιούνται συχνά. Αυτό συμβαίνει επειδή συνεχίζουμε να λαμβάνουμε περισσότερες πληροφορίες που δείχνουν πόσο αποτελεσματικές είναι. Έτσι λειτουργεί η επιστήμη! Πρέπει να είμαστε ευέλικτοι, κατανοώντας ότι οι προτάσεις αλλάζουν καθώς διατίθενται περισσότερα δεδομένα.

Οι μάσκες είναι ασφαλείς. Δεν προκαλούν αναπνευστικά προβλήματα, δηλητηρίαση από διοξείδιο του άνθρακα ή χαμηλά επίπεδα οξυγόνου. Επίσης, δεν θα προκαλέσουν μακροχρόνια ψυχολογική βλάβη. Το να φοράμε μάσκες δεν είναι καθόλου ιδανικό, αλλά αν εξηγήσουμε την απόφασή μας να φορέσουμε μάσκες στα παιδιά μας και να κάνουμε παράδειγμα προς μίμηση την προσαρμοστικότητά μας, θα μείνουμε ασφαλείς κι εμείς και α παιδιά μας. Το ίδιο ισχύει και για τη φυσική απόσταση. Εάν επικεντρωθούμε στη δημιουργία ενός ασφαλούς περιβάλλοντος για τα παιδιά το στρες και η πίεση για όλους θα είναι λιγότερη και με μικρότερες αρνητικές επιπτώσεις.

Συνεργασία όλων

Όλες οι επίσημες αποφάσεις για τα μέτρα αφορούν όλους και πρέπει να τηρούνται ευλαβικά από όλους. Για παράδειγμα, ο μόνος τρόπος για να διατηρηθούν τα σχολεία ανοιχτά με ασφάλεια είναι διατηρώντας τα τοπικά ποσοστά του κορωνοϊού χαμηλά. Και ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό είναι με τον να παίρνουν όλοι στα σοβαρά τη μάσκα και την κοινωνική απόσταση παντού, και όχι μόνο στο σχολείο.

Κανείς δεν νοιάζεται για την οικογένειά σας όσο εσείς

Ένα πραγματικά υγιές συναισθηματικό περιβάλλον για τα παιδιά είναι αυτό που δεν τους κρύβει τους αληθινούς κινδύνους και που δεν τα μεγαλώνει σε μια γυάλα. Τα παιδιά είναι έξυπνα και κατανοούν πάντα περισσότερα για το τι συμβαίνει από ό,τι πιστεύουν συνήθως οι γονείς. Τηρώντας τις προφυλάξεις ως οικογένεια και μιλώντας στα παιδιά για τα συναισθήματά τους, θα καταφέρετε να καθησυχάζετε τις ανησυχίες τους και να νιώθουν όσο γίνεται πιο ασφαλή.

Ο κορωνοϊός δεν έχει ακυρώσει τις άλλες ασθένειες

Οι παιδίατροί σας είναι ακόμα εδώ για εσάς! Ο κορωνοϊός δεν ακύρωσε άλλα ιατρικά προβλήματα ή τη ρουτίνα της υγειονομικής περίθαλψης. Ξέρω ότι σας τρομάζει το να αφήσετε το σπίτι, αλλά υπάρχουν ασφαλείς τρόποι για να βεβαιωθείτε ότι τα παιδιά σας θα ενημερώνονται για τα εμβόλια και θα βλέπουν τον γιατρό τους για τυχόν επείγοντα ζητήματα ή εξετάσεις. Οι τακτικοί έλεγχοι του παιδιού σας υπάρχουν προκειμένου οι παιδίατροι να εντοπίζουν έγκαιρα πιθανά προβλήματα και να προστατεύσουν τα παιδιά από ασθένειες που μπορούν να προληφθούν από εμβόλια και να βεβαιωθούν ότι παραμένουν όσο το δυνατόν πιο υγιή.

Δείτε Επίσης

Τα παιδιά είναι εντάξει

Είναι φυσικό να θρηνούμε για το πώς έχουμε χάσει πολλές από τις βολές, τις διασκεδάσεις και τις αγαπημένες μας συνήθειες. Αλλά τα παιδιά είναι πραγματικά εντάξει. Πρέπει να αναγνωρίσουμε την ανθεκτικότητά τους. Και πάλι, ενώ δεν μπορούμε να αλλάξουμε τα τρομακτικά πράγματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά μας στον κόσμο τους, μπορούμε να δημιουργήσουμε το ασφαλές οικιακό περιβάλλον που χρειάζονται για την ανάπτυξή τους.

Ναι, όλα τα παιδιά είναι διαφορετικά, με συμπεριφορικές, ιατρικές και αναπτυξιακές ανάγκες που κάνουν τις επιπτώσεις της πανδημίας ακόμα πιο δύσκολες. Βλέπω τις σοβαρές επιπτώσεις στους ασθενείς με ειδικές ανάγκες καθημερινά και γνωρίζω ότι αυτές οι ανησυχίες είναι πραγματικές. Γι’ αυτό πρέπει να τερματίσουμε αυτήν την πανδημία το συντομότερο δυνατό. Αλλά ακόμη και οι περισσότεροι γονείς που έχουν παιδιά με αναπηρίες εκπλήσσονται από το πόσο καλά μπορούν τα παιδιά να προσαρμοστούν, ειδικά όταν βρίσκονται σε ένα υποστηρικτικό περιβάλλον. Δεν ελαχιστοποιώ πώς αυτή η πανδημία βλάπτει ορισμένα παιδιά περισσότερο από άλλα ή προκαλεί άνιση δυστυχία σε ολόκληρο τον κόσμο. Ωστόσο, ακόμη και τα παιδιά που αγωνίζονται περισσότερο είναι προσαρμόσιμα και ανθεκτικά. Με τη σωστή υποστήριξη – και με όσο το δυνατόν γρηγορότερο τερματισμό της πανδημίας – και αυτά θα είναι επίσης εντάξει.

Να είστε σίγουροι ότι τα παιδιά μπορούν να ευδοκιμήσουν σε οποιαδήποτε κατάσταση ή δυσκολία. Το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να διατηρήσουμε την προσοχή, τη συνέπεια και τη θετική μας στάση. Η υπομονή δεν είναι απλώς μια αρετή, μπορεί πραγματικά να τερματίσει μια πανδημία.

 

Το άρθρο αποτελεί τμήμα δημοσίευσης από το parents.com

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top