Now Reading
Μια Μαθητική Εικονική Επιχείρηση που έγινε πραγματικότητα

Μια Μαθητική Εικονική Επιχείρηση που έγινε πραγματικότητα

Και το όραμά της αποτελεί πηγή έμπνευσης, ελπίδας και δυναμισμού!

Δημιουργούν υπέροχα ελληνικά σνακ και είναι πολύ σπουδαίοι νέοι επιχειρηματίες της Ελλάδας! Είναι η Ελένη Αλμπέρτου, ο Μιχάλης Σιδέρης, ο Γιάννης Χατζηαργυρίου και ο Γιώργος Βραδής, απόφοιτοι του Τμήματος Μαγειρικής του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ε.Ε.Ε.ΕΚ) Αγίου Δημητρίου.

Όλα ξεκίνησαν το 2014, όταν το Ε.Ε.Ε.ΕΚ Αγίου Δημητρίου δήλωσε για πρώτη φορά συμμετοχή στο πρόγραμμα της Μαθητικής «Εικονικής Επιχείρησης» του Junior Achievement Greece. Οι εκπαιδευτικοί που ανέλαβαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα παρατήρησαν ότι οι μαθητές που συμμετείχαν εκδήλωσαν ιδιαίτερο ενθουσιασμό, είδαν μέσα σε λίγους μήνες πολύ πιο θετικά τη ζωή τους και τις δυνατότητές τους και έτσι συνειδητοποίησαν ότι το πρόγραμμα αυτό ήταν ένας «θησαυρός» που έπρεπε να αξιοποιηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο προς όφελος των μαθητών.

Tα παιδιά ίδρυσαν – μαζί με συμμαθητές τους – την «3S School Synergy Snacks» πριν από δύο χρόνια ως Μαθητική «Εικονική Επιχείρηση», συμμετέχοντας στο πρόγραμμα του Junior Achievement Greece και αφού έμαθαν, δυνάμωσαν και πίστεψαν στον εαυτό τους, κατάφεραν να την κάνουν αληθινή επιχείρηση! Παράγουν για αρχή ένα σύγχρονο σνακ από αγνά υλικά της ελληνικής γης, μια «Ενεργειακή Μπάρα Ξηρών Καρπών», από αμύγδαλα, φιστίκια, ξηρά σύκα, ελιές, σουσάμι και μέλι με πρωτότυπη συνταγή του Ηλία Μαμαλάκη, ειδικά σχεδιασμένη για τη συγκεκριμένη επιχείρηση. Ο γνωστός σεφ υποστηρίζει εδώ και χρόνια την «επιχειρηματική» δραστηριότητα του σχολείου και τη συνεργασία του με το JA Greece, καθώς διαπίστωσε ότι η επιχειρηματικότητα έδωσε στα παιδιά με αναπηρίες χαρά και αυτοπεποίθηση, άνοιξε τους ορίζοντές τους, τα έκανε να ονειρευτούν και να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα!

Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση ένταξης «3S School Synergy Snacks» είναι η πρώτη ΚοινΣΕπ που δημιουργείται ως συνέχεια ομώνυμης μαθητικής «επιχείρησης» και αξίζει να τη στηρίξουμε όλοι. Είναι επίσης πολύ σημαντικό ότι το 2017, για τη δημιουργία της μαθητικής εικονικής επιχείρησης, συνεργάστηκαν μαθητές του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αγίου Δημητρίου και του 1ου Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑ.Λ.) Νέας Ιωνίας, τονίζοντας με αυτό τον τρόπο ότι οι συνέργειες φέρνουν και τα καλύτερα αποτελέσματα. Έτσι προέκυψε και η ονομασία της επιχείρησης, η οποία μας εμπνέει όλους. School (Σχολικής), Synergy (Συνέργειας), Snacks (Μικρά Γεύματα).

«Το γεγονός ότι δεν υπάρχουν εργασιακά πλαίσια που να απορροφούν αποφοίτους ΑμεΑ, παρά τον κοινωνικό ρόλο και το στόχο των Ειδικών Επαγγελματικών Σχολείων να πετύχουν μια σύνδεση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων τους με την αγορά εργασίας, μας έδωσε μια δυνατή ώθηση να πιστέψουμε στην ιδέα μας και να οδηγηθούμε στην υλοποίησή της», δήλωσε η εκπαιδευτικός του Ε.Ε.Ε.ΕΚ Αγίου Δημητρίου, συντονίστρια του προγράμματος και ιδρυτικό μέλος της ΚοινΣΕπ κα Έφη Χρυσού και τόνισε: «Όραμά μας είναι η επαγγελματική αποκατάσταση, η ισότιμη ένταξη στην κοινωνία και η μεγαλύτερη δυνατή αυτονόμηση Νέων με Αναπηρίες. Ακολουθώντας πιστά το όραμά μας και παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε, πιστέψαμε στην επιτυχία της ιδέας μας με μοναδική πηγή έμπνευσής μας τους χαρισματικούς νέους εργαζόμενούς μας».

Η πεντανόστιμη μπάρα της «3S School Synergy Snacks» που μας γεμίζει υγεία και ενέργεια και έχει «κοινωνική γεύση» -όπως γράφει, πολύ συγκινητικά η καλαίσθητη συσκευασία- πωλείται «χονδρική» σε συγκεκριμένα καταστήματα όπως στην ΚοινΣΕπ Παντοκαφενές στο Παλαιό Φάληρο, στο κυλικείο του Ωδείου Αθηνών, σε καταστήματα στο Βόλο και στη Μυτιλήνη, ενώ γίνονται προσπάθειες για την πώληση της μπάρας και σε άλλους χώρους όπως σε κυλικεία σχολείων και επιχειρήσεων, ως εταιρικό δώρο, σε εκδηλώσεις, ως κέρασμα σε γάμους, βαφτίσεις κλπ. Η παραγωγή είναι προς το παρόν μικρή – περίπου 500 μπάρες το μήνα – με την προοπτική να αυξηθεί ανάλογα με τη ζήτηση ώστε να ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας.

Δείτε Επίσης

Το μήνυμα της «3S School Synergy Snacks»: «Πιστεύουμε σ΄ έναν κόσμο στον οποίο τα άτομα με αναπηρίες, μοιράζονται ίσες ευκαιρίες απασχόλησης και εργασίας για την ισότιμη ένταξή τους στην κοινωνία».

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την ΚοινΣΕπ 3S:

(η δημοσίευση στηρίζεται σε άρθρο της δημοσιογράφου Μαρίας Γιαννέτου – που φιλοξενήθηκε στο epixeiro.gr

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top