Now Reading
Μια ιδιοφυία μόλις 11 ετών δίνει ένα πολύτιμο μάθημα σε όλους τους γονείς

Μια ιδιοφυία μόλις 11 ετών δίνει ένα πολύτιμο μάθημα σε όλους τους γονείς

Για ένα παιδί το σημαντικότερο κατόρθωμα είναι να χαρεί την παιδική του ηλικία

Ενώ ο κόσμος έχει μεγάλα σχέδια για τον εντεκάχρονο μεγαλοφυή από το Τέξας, εκείνος έχει και άλλα σχέδια προς το παρόν. Ήταν ξεκάθαρο από νωρίς ότι ο Jaxon Cota από το McKinney του Τέξας δεν ήταν ένα παιδί του μέσου όρου. Στην ηλικία των δύο χρόνων, εκπλήσσει τους γονείς του διαβάζοντας αριθμούς έως και 15 ψηφία. Ο πατέρας του Matthew Cota δήλωσε σε τηλεοπτικό αμερικανικό κανάλι ότι η ικανότητα του Jaxon για τους αριθμούς ήταν πάντα φυσική. Συγκεκριμένα είπε ότι «Υπάρχει ένας ρυθμός στους αριθμούς. Και κάτι σε αυτό είναι, με έναν περίεργο τρόπο, πολύ απλό για αυτόν».
Όταν οι γιατροί διάγνωσαν στον Jaxon με μερική απώλεια ακοής σε ηλικία 8 ετών, η μητέρα του Lori δεν το είδε αυτό ως αναπηρία, αλλά μάλλον ως ένα δώρο που πραγματικά αύξησε την εστίαση και τη δημιουργικότητά του.
Σίγουρα δεν περιόρισε τα επιτεύγματά του. Σε ηλικία εννέα ετών, ο Jaxon έγινε δεκτός στο MENSA, μια ελίτ οργάνωση της οποίας τα μέλη αποτελούν το κορυφαίο 2% του κόσμου ως προς την ευφυΐα. Είναι επίσης ένα από τα 2.600 μέλη κάτω των 18 ετών.
Ο 11χρονος κατέκτησε πρόσφατα την 7η συνολικά θέση μεταξύ 45.000 συμμετεχόντων στο MathCON, έναν εθνικό διαγωνισμό μαθηματικών με συμμετέχοντες έως 17 ετών.
Έχει ακόμη απολαύσει κάποια διασημότητα ως διαγωνιζόμενος στην τηλεοπτική σειρά της A&E «Child Genius».

Για τον Jaxon, οι αριθμοί αποτελούν πηγή ατελείωτης απόλαυσης: «Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα για τους αριθμούς που είναι συναρπαστικά και τόσα πολλά πράγματα να μάθουν» λέει χαρακτηριστικά.

Μια φυσιολογική παιδική ηλικία

Ωστόσο, παρά τα ιδιαίτερα ταλέντα και δώρα της φύσης του, η πρώτη προτεραιότητα για τον Jaxon και τους γονείς του είναι να έχει μια φυσιολογική παιδική ηλικία.

Για αυτό, υπάρχει μόνο ένα μέρος που θέλει να είναι η Jaxon. «Το να είμαι στο γήπεδο του μπέιζμπολ με κάνει πιο ευτυχισμένο», λέει «Το μπέιζμπολ είναι μόνο ένα από τα πάθη μου».

Το μπέιζμπολ όχι μόνο τροφοδοτεί την αγάπη του Jaxon για τη στρατηγική σκέψη, αλλά είναι επίσης ένα μέρος όπου μπορεί να αναπτύξει φιλίες και κοινωνικές δεξιότητες που αποτελούν μέρος μιας κανονικής παιδικής ηλικίας.

Ο Jaxon λέει ότι δεν θα ανταλλάξει αυτές τις εμπειρίες για τίποτα, ακόμη και για την αγάπη του για τους αριθμούς.

«Το να πάω σε κολέγιο στην ηλικία των 11 δεν είναι κάτι που θέλω να κάνω, γιατί θέλω να είμαι σε θέση να κάνω πράγματα που μου αρέσουν, όπως το μπέιζμπολ ή να κάνω παρέα με τους φίλους μου και να είμαι παιδί».

Δείτε Επίσης
Υπάρχει μια δεξιότητα που ξεχωρίζει τα παιδιά που συνεχίζουν να προσπαθούν παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια – να πώς θα τα βοηθήσετε να την αποκτήσουν

Είσαι μόνο παιδί μία φορά

Ο πατέρας του Jaxon συμφωνεί και προσθέτει ότι μια φυσιολογική, υγιής παιδική ηλικία θα συμβάλει μόνο σε ένα λαμπρότερο μέλλον. «Θέλουμε να μπορεί να έχει αντίκτυπο στους ανθρώπους. Για να το κάνουμε αυτό, πιστεύουμε ότι πρέπει να αλληλοεπιδρά με ανθρώπους».

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Jaxon θα έχει απεριόριστες ευκαιρίες να κάνει τη διαφορά. Ωστόσο, το να είσαι παιδί είναι μια εμπειρία που δεν μπορεί να επαναληφθεί.

Ως γονείς, είμαστε τόσο πρόθυμοι να οδηγήσουμε τα παιδιά μας να πετύχουν, ειδικά όταν είμαστε ευλογημένοι με χαρισματικά παιδιά όπως ο Jaxon. Ωστόσο πρέπει να αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα το να προσφέρουμε μια όσο γίνεται πιο φυσιολογική παιδική ηλικία που να εμπεριέχει πολύ παιχνίδι και χρόνο με τους συνομηλίκους του, στοιχεία σημαντικά που θα ενισχύσουν και τη μελλοντική τους επιτυχία.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top