Now Reading
«Μια ζαχαρένια συνταγή»

«Μια ζαχαρένια συνταγή»

Πήγαμε στο θέατρο και… γλυκαθήκαμε!

Έκανε αίσθηση και ξεχώρισε ήδη στις περσινές παιδικές θεατρικές παραστάσεις, φέτος συνεχίζει να μας γλυκαίνει στο Θέατρο Φούρνος. Πρόκειται για το «Μια ζαχαρένια συνταγή», μια παράσταση βασισμένη στο ομώνυμο παραμύθι της Φωτεινής Κωνσταντοπούλου, που πλέον κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ελληνοεκδοτική (σε εικονογράφηση: Σάντρα Ελευθερίου). Κυριακή απόγευμα, ό,τι πρέπει μετά το οικογενειακό γεύμα, περάστε από το θέατρο Φούρνος, ανεβείτε τα σκαλάκια … και φτάστε ως τον ουρανό! Εκεί στη συννεφούπολη, όπου ζουν οι ήρωες των παραμυθιών, έχει το ζαχαροπλαστείο του ο Ρένος. Ένας ζαχαροπλάστης διαφορετικός από τους άλλους. Φτιάχνει γλυκά για την Κοκκινοσκουφίτσα, τα τρία γουρουνάκια, και άλλους ήρωες που παίρνουν δύναμη από τις γλυκές του δημιουργίες και κατεβαίνουν στη γη σε όποιο σημείο διαβάζουν τα παιδιά τα παραμύθια τους. Όμως κάποια στιγμή θα δημιουργηθεί μια παρεξήγηση, ανάμεσα στους ανθρώπους και στους ήρωες του παραμυθιού – αλλά και στα γλυκά… Ο Ρένος όμως που αγαπά εξίσου και τους ανθρώπους αλλά και τους φίλους του – θα βρει τον πιο γλυκό τρόπο για να λύσει την παρεξήγηση!

Διασκεδαστική και με χιούμορ αλλά γραμμένη επίσης με ενσυναίσθηση κι ευαισθησία, μια παράσταση για μικρούς και μεγάλους – με ωραίο σκηνικό, όμορφες ερμηνείες και υπέροχη μουσική από τον Χρήστο Θηβαίο. Μια ιστορία για την αλληλεγγύη και τη δύναμη της αγάπης.

 

Διασκευή – Θεατρική προσαρμογή – Σκηνοθεσία: Ελεάννα Σαντοριναίου
Μουσική: Χρήστος Θηβαίος
Στίχοι: Ελεάννα Σαντοριναίου
Σκηνικά – κοστούμια: Ευγένιος Αρβανιτάκης
Φωτισμοί: Αποστόλης Τσατσάκος
Βοηθός σκηνοθέτη: Βασιλική Μουργελά
Φωτογραφίες: Αριάδνη Φυτοπούλου

Παίζουν: Ματίνα Δημητροπούλου, Κόνυ Ζήκου, Ευγενία Μαραγκού και ο Γιώργος Τζαβάρας

Ακούγεται η φωνή του Νίκου Νίκα

 

Διάρκεια: 55 λεπτά

Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στο πλαίσιο της εκστρατείας WithRefugees-www.WithRefugees.gr.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top