Now Reading
Μια ελπιδοφόρα “ODYSSEE” με διάκριση παγκοσμίου κύρους από το ΜΙΤ

Μια ελπιδοφόρα “ODYSSEE” με διάκριση παγκοσμίου κύρους από το ΜΙΤ

Για την ελληνική iGEM Thessaly και το τεστ έγκαιρης διάγνωσης της φυματίωσης

Το ερευνητικό πρόγραμμα ODYSSEE απέσπασε το χρυσό μετάλλιο και διακρίθηκε ως το καλύτερο ερευνητικό έργο παγκοσμίως στην κατηγορία της διάγνωσης!

Η ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, iGEM Thessaly παρουσίασε, πριν λίγες μέρες, το ερευνητικό της έργο με τίτλο «ODYSSEE: a modular platform for field diagnosis of Tuberculosis», στον μεγαλύτερο διαγωνισμό Συνθετικής Βιολογίας στον κόσμο. Το ερευνητικό έργο της ομάδας αφορούσε στη δημιουργία ενός τεστ για την έγκαιρη διάγνωση της φυματίωσης με κύριο στόχο την εφαρμογή του στις δομές υποδοχής προσφύγων της χώρας μας.

Στην πρώτη της συμμετοχή στον διαγωνισμό, η ομάδα των δέκα φοιτητών και αποφοίτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κατάφερε να αποσπάσει το χρυσό μετάλλιο ανάμεσα σε 375 ομάδες από όλο τον κόσμο. Παράλληλα, το ODYSSEE διακρίθηκε ως το καλύτερο ερευνητικό έργο στην κατηγορία της διάγνωσης (Best Diagnostics Project) και κέρδισε υποψηφιότητες για τα ειδικά βραβεία καλύτερης υποστηριζόμενης επιχειρηματικότητας (Best Supporting Entrepreneurship) και καλύτερης ενσωμάτωσης του κοινωνικού παράγοντα στο έργο της (Best Integrated Human Practices). Σημειωτέον ότι η ομάδα έλαβε εύφημο μνεία για την τήρηση των κανόνων βιοασφάλειας κατά την διεξαγωγή των πειραματικών διεργασιών τους.

Συγχαρητήρια για την παγκόσμια διάκριση σε όλη την ομάδα της iGEM Thessaly

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top