Now Reading
Μια διαφορετική σχολική παρέλαση…

Μια διαφορετική σχολική παρέλαση…

Ίσως πρέπει να την καθιερώσουμε και στη χώρα μας!

Χωρίς αφορμή μια εθνική ή ιστορική επέτειο, ένα δημοτικό σχολείο παρέλασε στο Πεκίνο φορώντας γράμματα και λέξεις ως έναν άλλον πρωτότυπο εορτασμό της γλώσσας!

Ένα δίγλωσσο αγγλοκινέζικο σχολείο του Πεκίνου δοκίμασε μια διαφορετική παρέλαση για τους μαθητές που παρακολουθούν τις πρώτες τάξεις του δημοτικού. Ως μια μεγάλη γιορτή της ανάγνωσης, της γραμματικής και του λεξιλογίου, οι παρελάσεις αυτού του είδους είναι ένα δημοφιλές εργαλείο μάθησης που χρησιμοποιείται κι από αρκετά σχολεία στις ΗΠΑ για να βοηθήσει τους μαθητές να ανακαλύψουν τη διασκέδαση και την ψυχαγωγία που μπορεί να προκύψει από την εκμάθηση νέων λέξεων αλλά και γλωσσών.

Πριν από την παρέλαση, οι δάσκαλοι πραγματοποίησαν μίνι μαθήματα στην τάξη για να ενθαρρύνουν τα παιδιά να επιλέξουν ενδιαφέρουσες λέξεις, είτε με τη δική τους σκέψη είτε με τη χρήση ενός θησαυρού-λεξικού. Στη συνέχεια δημιούργησαν κοστούμια που αντικατόπτριζαν τη λέξη που είχαν επιλέξει. Τους ενθάρρυναν να γράψουν τις λέξεις τους και στις δύο γλώσσες ή να τα αναφέρουν στη μητρική τους.

Οι μαθητές εστίασαν στη δημιουργικότητα. Στο πώς να φτιάξουν τη δική τους φορεσιά, στη συνέχεια στο πώς θα περιέγραφαν το δικό τους κοστούμι αλλά και αυτό που είχαν φτιάξει οι συμμαθητές τους. Όλο αυτό ήταν επίσης μια εξαιρετική ευκαιρία τα παιδιά να δημιουργήσουν ένα διασκεδαστικό και πρωτότυπο ντύσιμο έξω από μόδες και καταναλωτικές μανίες. Το εγχείρημα αυτό δοκιμάστηκε προκειμένου τα παιδιά να ξεκολλήσουν από το πεπερασμένο λεξιλόγιο –ειδικά τα επίθετα– που χρησιμοποιούν περισσότερο κατά την καθημερινότητά τους και να το εμπλουτίσουν μέσα από μια μέθοδο που συνδύαζε την εκμάθηση, τη χειροτεχνία, τη διασκέδαση και την ομαδικότητα.

Δείτε Επίσης

Από ό,τι μπορούμε να δούμε πάντως στις φωτογραφίες το σίγουρο είναι ότι τα παιδιά όντως το ευχαριστήθηκαν, μήπως είναι μια καλή αφορμή να το σκεφτούμε ως ιδέα και για τη χώρα μας;

 

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top