Now Reading
Μητρικό γάλα – η πιο αποτελεσματική ασπίδα προστασίας για τα μωρά

Μητρικό γάλα – η πιο αποτελεσματική ασπίδα προστασίας για τα μωρά

Όλο και πιο πολύ οι νέες μελέτες έρχονται να αναδείξουν τα μακροπρόθεσμα οφέλη του θηλασμού στην υγεία των παιδιών

Κάθε σταγόνα του μητρικού γάλακτος πραγματικά μετράει στην καλή υγεία του μωρού ενώ τα αποτελέσματά του συνεχίζουν να προσφέρουν πολλαπλά οφέλη για καιρό ακόμα μετά τον θηλασμό.

Προκειμένου να ενθαρρυνθούν οι νέες μαμάδες, παρά τις δυσκολίες, να θηλάσουν το μωρό τους έστω και για ελάχιστο διάστημα, φέρνουν στο φως ολοένα και περισσότερα φυσικά πλεονεκτήματα και ευεργεσίες που προσφέρει το μητρικό γάλα στο ανοσοποιητικό και αμυντικό σύστημα του παιδιού.

Έχουν ήδη αναδειχθεί ο ρόλος των αντισωμάτων με τα οποία προμηθεύει τον οργανισμό το μητρικό γάλα. Τα ευεργετικά βακτήρια που διοχετεύονται με αυτό και διευκολύνουν την πέψη, αλλά και η προστασία που προσφέρει σε σχέση με το σύνδρομο αιφνίδιου βρεφικού θανάτου.

Παράλληλα η Ακαδημία Αμερικανικής Παιδιατρικής υποστηρίζει ότι ο θηλασμός μειώνει την πιθανότητα ένα μωρό να νοσηλευτεί με αναπνευστική λοίμωξη, πνευμονία ή μηνιγγίτιδα, αλλά και θα έχει λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσει δικές σας αλλεργίες.

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στην Παιδιατρική, ο θηλασμός κατά τη διάρκεια των τριών πρώτων μηνών της ζωής συσχετίστηκε με τα πιο χαμηλά ποσοστά χοληστερόλης στους εφήβους, γεγονός που δείχνει επίσης ότι ο θηλασμός μπορεί να συμβάλει στη γενική καρδιαγγειακή υγεία ακόμα καθώς μεγαλώνουν τα παιδιά.

Δείτε Επίσης

Μια άλλη μελέτη, υπό την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, έδειξε ότι ο θηλασμός μείωσε το συνολικό κίνδυνο του παιδιού προς την παχυσαρκία, για την ακρίβεια έως και κατά 25%. Η παχυσαρκία είναι ένα αυξανόμενο πρόβλημα σχεδόν παντού, κάθε τρόπος για να μειώσετε τον κίνδυνο του παιδιού σας είναι πραγματικά σημαντικός.

Μια άλλη μελέτη έδειξε ότι ο θηλασμός μειώνει τον κίνδυνο παιδικής λευχαιμίας του παιδιού κατά 9% και ότι ο θηλασμός για τουλάχιστον έξι μήνες μειώνει τον κίνδυνο παιδικής λευχαιμίας κατά 14-20%.

Οι μελέτες αυτές δεν έχουν σκοπό να επιβάλλουν στις μαμάδες τον θηλασμό, αντίθετα έχουν στόχο να τις ενθαρρύνουν να παραβλέψουν τις τωρινές δυσκολίες, να αντλήσουν δύναμη και κουράγιο, σκεπτόμενες τα μακροχρόνια και μακροπρόθεσμα οφέλη του μητρικού γάλακτος στην υγεία των παιδιών… για να μη θυμίσουμε τις ευεργεσίες και για την ίδια τη μελλοντική υγεία της μαμάς…

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top