Now Reading
Μαμά, κοίτα μεγάλωσα

Μαμά, κοίτα μεγάλωσα

Όταν έρχεται η ώρα για το πρώτο σουτιέν της έφηβης κόρης σας

Το σώμα της κόρης σας αλλάζει. Αυτές οι αλλαγές σηματοδοτούν όχι μόνο το πέρασμα από την παιδική ηλικία στην εφηβεία, αλλά ενδυναμώνουν και την εικόνα του κοριτσιού ως μελλοντικής γυναίκας. Η καλή σχέση με την εικόνα του εαυτού της και η υγιής στάση απέναντι στο σώμα της είναι κάτι που πρέπει να καλλιεργηθεί σωστά και με προσοχή σε όλα τα αναπτυξιακά στάδια του παιδιού. Η ανάπτυξη του στήθους στα κορίτσια είναι ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο μεταβατικό στάδιο. Άλλα κορίτσια φοβούνται. Άλλα νιώθουν αμήχανα. Κι άλλα απλώς ανυπομονούν. Σε όλα ωστόσο έρχεται αυτή η ώρα. Πώς να αντιδράσετε εσείς ως μαμά;

  • Συμμεριστείτε αισθήματά της: Αν έχει ανησυχία, μιλήστε της ήρεμα ότι είναι κάτι φυσιολογικό και πως δεν έχει λόγο να ανησυχεί, απλώς μεγαλώνει! Αν είναι ενθουσιασμένη, μοιραστείτε τον ενθουσιασμό της και δείξτε πόσο χαίρεστε!
  • Δώστε της πρωτοβουλία: Όσο κι αν θέλετε να ελέγχετε τα πάντα ή να έχετε λόγο για όλα, δώστε της την ευκαιρία να διαλέξει εκείνη το πρώτο της σουτιέν. Ακόμα κι αν λειτουργείτε καλοπροαίρετα και θέλετε να της το κάνετε δώρο – μπορείτε να της κάνετε δώρο το δεύτερο… άλλωστε εσείς θα το πληρώσετε αλλά είναι σημαντικό να το διαλέξει η ίδια.
  • Αν ντρέπεται να πάτε σε κατάστημα με εσώρουχα, δοκιμάστε να βρείτε το πρώτο κατάλληλο στα αθλητικά καταστήματα ή στα πολυκαταστήματα, ή σε εταιρείες που έχουν ρούχα για όλες τις ηλικίες και τα στιλ ντυσίματος γυναικών.
  • Αν τρέμει και μόνο στην ιδέα του δοκιμαστηρίου, υπάρχει πάντα κι λύση των ηλεκτρονικών καταστημάτων.
  • Ξεκινήστε με μαλακά και βαμβακερά υφάσματα, που παρέχουν στήριξη και ταυτόχρονα δεν παρεμποδίζουν την ανάπτυξη του ιστού.

  • Φροντίστε να μη νιώθει άβολα φορώντας το. Η σωστή εφαρμογή είναι πολύ σημαντική.
  • Αν νιώθει αμήχανα, μπορεί στην αρχή να το φοράει μόνο στο σπίτι μέχρι να συνηθίσει.
  • Προετοιμάστε τον αντρικό πληθυσμό του σπιτιού. Ειδικά τους αδερφούς/τον αδερφό της. Να αποφύγει πειράγματα, αστεία ή λανθασμένα σχόλια. Στα αγόρια αρέσει μερικές φορές να είναι πειραχτήρια, αλλά τώρα δεν είναι ώρα για πείραγμα.
  • Αν έχει αργήσει να μεγαλώσει το στήθος της αλλά όλες οι συμμαθήτριές της φοράνε ήδη σουτιέν, αν το θέλει και σας το ζητήσει, να πάτε να πάρετε. Υπάρχουν ειδικά σουτιέν για αυτή την ηλικία που κολακεύουν τα κορίτσια που δεν έχει ακόμα αναπτυχθεί το δικό τους. Το σημαντικό σε αυτή την περίπτωση είναι να την καθησυχάσετε. Ότι όλα θα γίνουν στην ώρα τους!

Πάνω απ’ όλα αυτό που είναι θεμελιώδες να θυμάστε ότι πρέπει να ενθαρρύνετε την ανάπτυξη υγιούς σχέσης με το σώμα και το φύλο τους. Να το προσέχουν, να μάθουν να το φροντίζουν και κυρίως να το αγαπούν. Να αποδέχεστε τα παιδιά σας και να τα μάθετε να αποδέχονται τα ίδια τον εαυτό και το σώμα τους σε όλες τις φάσεις και τα στάδια που περνάει. Ειδικά στην εφηβεία. Δεν είναι κακό να τους λέτε πόσο όμορφα είναι. Είναι σημαντικό να έχουν αυτοπεποίθηση. Να βλέπουν τον εαυτό τους όμορφο και να νιώθουν όμορφα μέσα στο σώμα τους.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top