Now Reading
Μαλακός σαν βούτυρο…

Μαλακός σαν βούτυρο…

Τι συμβαίνει όταν ο μπαμπάς δεν μπορεί να χαλάσει κανένα χατίρι

Μερικές φορές οι γονείς θυμίζουν παραλλαγές του «ο καλός αστυνομικός και ο κακός αστυνομικός». Τις περισσότερες φορές ωστόσο βρίσκουν την ισορροπία ώστε οι αποφάσεις να παίρνονται από κοινού και η συμπεριφορά τους απέναντι στα παιδιά να είναι παρόμοια. Όπως κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός ωστόσο σίγουρα και κάθε μαμά διαφέρει από κάθε μπαμπά, ακόμα κι αν ζουν στο ίδιο σπίτι. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που ο μπαμπάς είναι μαλακός σας βούτυρο και αυτό στην πράξη σημαίνει ότι δεν μπορεί να χαλάσει κανένα χατίρι…

Η αλήθεια είναι ότι η φυσική αδυναμία χαρακτήρα ενός τέτοιου είδους μπαμπά μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα τόσο στην ανατροφή και στο πώς θα εξελιχθούν αργότερα τα παιδιά αλλά να επιφέρει σύγκρουση και στο ζευγάρι ανάμεσα.

Το ψυχολογικό προφίλ αυτού του μπαμπά: εξαιρετικά ευαίσθητος, υπερβολικά ευγενικός, υποχωρητικός όσο δεν παίρνει, απίστευτα τρυφερός, ψυχολογικά ευάλωτος, ανασφαλής και τρομερά δοτικός.

Αν ανήκετε στην παραπάνω κατηγορία, πάρτε τα μέτρα σας. Πειθαρχήστε και για το καλό της σχέσης αλλά και της ευτυχίας της οικογένειάς σας και των παιδιών σας ακολουθήστε τα εξής σωτήρια βήματα:

Δείτε Επίσης

  • Μην ακυρώσετε αποφάσεις της μαμάς – όταν ξέρετε ότι δεν είναι άδικες
  • Μην υποχωρείτε σε παράλογες απαιτήσεις
  • Μάθετε να λέτε όχι
  • Ζητήστε παράταση χρόνου – και μην απαντάτε παρορμητικά (συζητήστε το πρώτα με τη σύζυγό σας)
  • Μην τους κάνετε ακριβά ή υπερβολικά δώρα – το καλύτερο δώρο που μπορείτε να τους κάνετε είναι η φυσική σας παρουσία, ο κοινός χρόνος και η αγάπη σας
  • Μην προσπαθείτε να εξαγοράσετε την αγάπη τους ή την απουσία σας με δώρα
  • Μην τους δίνετε στα κρυφά, κάτι που τους έχει απαγορέψει η μητέρα τους
  • Μην υπονομεύετε κανόνες και όρια που είναι απαραίτητα για την ασφάλειά τους και την ψυχική τους υγεία

Το να αλλάξει η φύση ή ο χαρακτήρας ενός ανθρώπου μερικές φορές είναι δύσκολο, ωστόσο ως μπαμπάς, όπως κάθε γονιός, έχετε πολλούς λόγους για να προσπαθείτε η συμπεριφορά και οι πράξεις σας να ταιριάζουν με τον γονεϊκό σας ρόλο – ακόμα και αν στην προκειμένη περίπτωση μιλάμε για μια μορφή ευαισθησίας ή για υπερβολική καλοσύνη – όταν αναφερόμαστε στην ανατροφή των παιδιών το μέτρο και η ισορροπία και η συνετή διαχείριση κι έκφραση των συναισθημάτων μας είναι πολύ σημαντικά κι ακόμα και ένα πλεονέκτημα, μπορεί να μετατραπεί σε κάτι αρνητικό.

Τα παιδιά θα εισπράττουν την αγάπη και τη στοργή σας ακόμα κι όταν δεν τους κάνετε όλα τα χατίρια – για την ακρίβεια τότε θα τη νιώθουν ακόμα περισσότερο.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top