Now Reading
Μαζί με τους Προσκόπους για τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου

Μαζί με τους Προσκόπους για τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου

Στηρίζοντας ή συμμετέχοντας στις δράσεις τους για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη

Οι Έλληνες Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων και των δράσεών τους για 110 χρόνια, εφαρμόζουν πρακτικά τα 17 SDGs – δηλαδή τους Στόχους για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου!

Ο προσκοπισμός θεωρεί την εκπαίδευση ως τον βασικό τρόπο με τον οποίο η κοινωνία μπορεί να μεταφέρει τις εμπειρίες και τις γνώσεις που έχει από τις προηγούμενες γενιές στο παρόν και να ενδυναμώσει τους νέους άνδρες και τις γυναίκες, μέσω της μάθησης, για να αντιμετωπίσει τις σημερινές προκλήσεις.

Η αποστολή του έργου τους είναι να κινητοποιήσουν μεγάλο αριθμό μαθητών, σχολείων και οργανώσεων νεολαίας για να αναλάβουν δράση για την επίτευξη των στόχων. δημιουργώντας συνασπισμούς μεταξύ κοινοτήτων και κοινωνιών.

Η πρωτοβουλία τους έχει ευρεία εμβέλεια, που περιλαμβάνει ευρείες συλλογικές ή συντονισμένες δράσεις σε πόλεις ή μεγάλες δημόσιες διαδηλώσεις που βοηθούν τους ανθρώπους να αναλάβουν ενεργό ρόλο και να «γίνουν» η αλλαγή, ιδανικά μακροπρόθεσμα.

Η πρωτοβουλία τους είναι πραγματικά καινοτόμος. Είναι η πρώτη φορά στην Ελλάδα που ένας οργανισμός για νέους υιοθετεί μια πρακτική τέτοιου πεδίου εφαρμογής για τους Στόχους Αειφόρου Ανάπτυξης.

Στο φθινόπωρο-χειμώνα του 2019, οι Έλληνες Πρόσκοποι ξεκίνησαν την εκστρατεία “SDG Friendly Scout group” και την συμπεριέλαβαν στο Εθνικό Πρόγραμμα Νεολαίας. Οι ηγέτες εκπαιδεύτηκαν στη βιωσιμότητα προκειμένου να δημιουργήσουν τοπικά έργα / εκδηλώσεις υπό το πρίσμα των SDGs, και επίσης να συμπεριλάβουν τις προκλήσεις SDG στις εβδομαδιαίες δραστηριότητες των προσκόπων τους. Μετά την ολοκλήρωση των προκλήσεων, το Scout Group ονομάζεται “SDG Friendly Scout Group” και όλα τα μέλη του λαμβάνουν το σχετικό σήμα για τη στολή τους.

Για το 2021, θέλουν να επεκτείνουν αυτό τον σκοπό υλοποιώντας έργα «μάθησης» μέσω μη τυπικών μεθόδων στις σχολικές κοινότητες, έτσι ώστε μαθητές σε όλη την Ελλάδα να πολλαπλασιάσουν την αποστολή τους: «Δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου»!

Η δωρεά είναι πάντα μια αναγνώριση για τους εθελοντές τους και τους δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε το έργο τους. Είναι σίγουρα μια ευκαιρία να κάνουν την καμπάνια τους viral, ώστε να προσελκύσουν ακόμη περισσότερους υποστηρικτές. Βοηθώντας στη διεύρυνση του υπάρχοντος έργου και στην επίτευξη ακόμη μεγαλύτερων και καλύτερων αποτελεσμάτων.

Οι Έλληνες Πρόσκοποι συμπεριλήφθηκαν στο Πρόγραμμα Νεολαίας τους, την πρωτοβουλία “SDG Friendly Scout group”. Αυτή η πρωτοβουλία εμπεριέχει 350 Ομάδες Προσκόπων σε όλη την Ελλάδα, και τα 25.000 μέλη της ξεχωριστά. Κάθε Scout Group, καθώς και τα μέλη της, θα πρέπει να ολοκληρώσουν το 60% των εργασιών για καθένα από τους 17 στόχους. Αφού ολοκληρώσει τις συγκεκριμένες εργασίες και προκλήσεις, το Scout Group ονομάζεται “SDG Friendly Scout Group” και όλα τα μέλη του θα λάβουν το σχετικό σήμα για τη στολή τους. Υπάρχει ποιοτικός αντίκτυπος σε προσωπικό επίπεδο ως νέος τρόπος ζωής και αναμφίβολα κοινωνικός αντίκτυπος.

Το αποτέλεσμα αυτού του έργου είναι μετρήσιμο:

350 Ομάδες Προσκόπων (αποτελούμενες από 25.000 Οικογένειες Προσκόπων, περίπου 100.000 άτομα) δεσμεύθηκαν ή διοργάνωσαν περίπου 22.750 δράσεις και έργα.

Δείτε Επίσης

 

Δυνατότητες

Σώμα Ελλήνων Προσκόπων – Οι πρόσκοποι της Ελλάδας διέπονται από το Νομικό Νόμο 1066/1917. Η έδρα βρίσκεται στην Αθήνα και είναι ένα ίδρυμα που διέπεται από το ιδιωτικό δίκαιο. Είναι ένα μη κερδοσκοπικό ίδρυμα και βρίσκεται υπό την επίβλεψη του Υπουργείου Παιδείας.

Ιδρύθηκαν το 1910 και είναι το μοναδικό αναγνωρισμένο Κίνημα Προσκόπων στην Ελλάδα. Το SHP είναι ιδρυτικό μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού του Κινήματος Προσκόπων που ιδρύθηκε το 1920.

 

Δείτε εδώ πώς μπορείτε να ενισχύσετε ή να συμμετάσχετε στο έργο των προσκόπων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top