Now Reading
Μαζί κάνουμε την Καθαρά Δευτέρα πιο απολαυστική

Μαζί κάνουμε την Καθαρά Δευτέρα πιο απολαυστική

Ο πρωταγωνιστής της Καθαράς Δευτέρας συμπληρώνει 100 χρόνια ποιότητας, γεύσης και παράδοσης.

Φέτος θα είναι η πρώτη Καθαρά Δευτέρα του μικρού μας Μάρκου. Επιτέλους και εγώ θα βγάλω το κόκκινο τραπεζομάντιλο της προγιαγιάς για να στρώσω το τραπέζι στην αυλή του σπιτιού και θα καλωσορίσουμε φίλους και συγγενείς από κάθε μέρος της Ελλάδας που θα έρθουν να γνωρίσουν το παιδί μας για πρώτη φορά.

Το σπίτι μας στην εξοχή είναι ιδανικό για να υποδεχτούμε την άνοιξη, να μαζέψουμε λουλούδια και να στολίσουμε το τραπέζι μας.

Ο θείος Κώστας θα φέρει τα θαλασσινά του από το νησί και η θεία Κάτια θα μας φέρει τη δική της μοσχομυριστή λαγάνα που θα έχει φτιάξει με τα χεράκια της. Φυσικά η μυστική συνταγή του ταραμά της Αλέκας θα κάνει θραύση και όλοι θα ανυπομονούμε να «βουτήξουμε» σε αυτόν.

Όλα τα παιδιά μαζί με τον παππού θα πάρουν τα δικά τους εργαλεία και θα μαστορέψουν για να φτιάξουν τον οικογενειακό χαρταετό. Και φυσικά θα τον στολίσουν με κάθε λογής κορδέλα για να τον ξεχωρίζουμε από ψηλά!

Ο μικρός Χάρης μας υποσχέθηκε φέτος να φέρει τον δικό του μαγικό μπλε σπάγκο που θα κάνει τον χαρταετό μας να πετάξει πάνω από τα σύννεφα! Τι πιο όμορφο να ανταμώνουμε έτσι και να ζούμε τόσο όμορφες οικογενειακές στιγμές.

Μετά από ώρες εξαντλητικού παιχνιδιού και μαγειρέματος, θα καθίσουμε στο σαρακοστιανό μας τραπέζι για να απολαύσουμε και να μοιραστούμε τις υπέροχες λιχουδιές.

Την τιμητική, όμως, στο τραπέζι, όπως κάθε χρόνο άλλωστε, θα έχει ο Μακεδονικός Χαλβάς, γιατί Καθαρά Δευτέρα χωρίς αυτόν δεν γίνεται! Η προγιαγιά μας πάντα είχε τον Μακεδονικό Χαλβά πρωταγωνιστή στο τραπέζι και αυτό το κόκκινο τραπεζομάντιλο τον φιλοξενεί για έναν ολόκληρο αιώνα! Σκέφτομαι πως ο ίδιος Μακεδονικός Χαλβάς που μας μεγάλωσε, θα μεγαλώσει και τον μικρό μας Μάρκο!

Οι αξίες και οι παραδόσεις μας είναι σημαντικές. Αυτό μαθαίνουμε στα παιδιά μας άλλωστε και είναι στο χέρι μας να τις κρατάμε ζωντανές από γενιά σε γενιά.

Και εγώ έτσι θέλω να μεγαλώσω τον γιό μου. Μόνο μέσα από αυτές τις στιγμές και από το μοίρασμα, μπορούμε να κάνουμε την Καθαρά Δευτέρα απολαυστική για τον ουρανίσκο μας αλλά και την καρδιά μας!

Φέτος, ο Μακεδονικός Χαλβάς γιορτάζει και μοιράζεται τη δική του ιστορία, με μια ευχή:

να συνεχίσει η Καθαρά Δευτέρα να μας φέρνει κοντά, κάθε γενιά, γύρω από ένα τραπέζι.

Δείτε Επίσης

Η πιο γλυκιά ιστορία γίνεται 100 ετών

Ο Μακεδονικός Χαλβάς, εδώ και 100 χρόνια, παράγεται με το ίδιο μεράκι και την ίδια παραδοσιακή συνταγή που έφερε η οικογένεια Χαΐτογλου από τη Μικρά Ασία.

Το ταξίδι του ξεκίνησε το 1924, με ένα μικρό εργαστήριο στην πλατεία Άθωνος στην Θεσσαλονίκη. Σήμερα, 100 χρόνια μετά, με παρουσία σε περισσότερες από 50 χώρες, το όνομα και η ποιότητα του Μακεδονικού Χαλβά είναι γνωστά σε όλο τον κόσμο.

Με πρώτη ύλη το πιο διαλεχτό σουσάμι που αλέθεται σε παραδοσιακή μυλόπετρα από τη Μικρά Ασία και δίνει το καλύτερο Μακεδονικό Ταχίνι, ο Μακεδονικός Χαλβάς ζυμώνεται στο χέρι, διατηρώντας την ακαταμάχητη γεύση και απαράμιλλη ποιότητά του αναλλοίωτες στο χρόνο.

Με αφορμή την επέτειο-ορόσημο των 100 χρόνων, ο Μακεδονικός Χαλβάς έρχεται να μας υπενθυμίσει ότι είναι ο πρωταγωνιστής του τραπεζιού της Καθαράς Δευτέρας και ο χαλβάς με το οποίο μεγαλώνουμε εδώ και γενιές.

Για να μάθετε περισσότερα την ιστορία του αλλά και για να συμμετέχετε σε διαγωνισμό για απολαυστικά δώρα, επισκεφθείτε τη σελίδα 100xroniamazi

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top