Now Reading
Μαγειρεύοντας με τα παιδιά – τρόποι για υγιεινή διατροφή και ισορροπημένη ζωή για όλη την οικογένεια

Μαγειρεύοντας με τα παιδιά – τρόποι για υγιεινή διατροφή και ισορροπημένη ζωή για όλη την οικογένεια

Μάθετε και κατεβάστε το νέο ebook στα πλαίσια της δράσης «Nestlé Παιδιά Όλο Υγεία»

Όλη η ανθρώπινη ύπαρξη είναι συνυφασμένη με τη διατροφή. Η υγιεινή διατροφή είναι το άλφα και το ωμέγα για τη σωστή και ομαλή ανάπτυξη των παιδιών και για αυτό είναι σημαντικό να μπαίνουν γερές βάσεις απ’ όταν γεννιούνται.

Η Nestlé είναι γνωστό ότι είναι μια εταιρεία για την οποία η διατροφή των παιδιών αποτελεί προτεραιότητα. Πέρα από την παραγωγή θρεπτικών προϊόντων, εδώ και χρόνια δραστηριοποιείται με τη δημιουργία εκπαιδευτικών εργαλείων που βοηθάνε γονείς και παιδιά να υιοθετούν υγιεινές διατροφικές συνήθειες.

Σήμερα, οι στόχοι των εκπαιδευτικών της προγραμμάτων στρέφονται και στο μέλλον του πλανήτη μας, καταδεικνύοντας πώς οι σωστές και βιώσιμες διατροφικές συνήθειες δεν ωφελούν μόνο τους ανθρώπους αλλά και το αύριο όλων μας και της Γης.

Μία από τις τελευταίες και πολύ σημαντικές της δράσεις ακούει στο όνομα «Nestlé Παιδιά Όλο Υγεία», υποστηρίζοντας τους γονείς στην προσπάθειά τους να μεγαλώσουν υγιή παιδιά.

Πλέον, ολοένα και περισσότερες επιστημονικές μελέτες υποστηρίζουν ότι τα παιδιά που συνηθίζουν να μαγειρεύουν μαζί με τους γονείς τους, υιοθετούν πιο εύκολα και με μεγαλύτερη διάρκεια τις υγιεινές διατροφικές συνήθειες ακολουθώντας μια γενικότερα πιο ισορροπημένη διατροφή.

Για να διευκολύνει τους γονείς να βάλουν τα παιδιά στην κουζίνα και να μάθουν όλα όσα χρειάζονται για τη μαγειρική –από τις τροφές, την επεξεργασία, μέχρι τη συντήρηση των τροφίμων και φαγητών–, η Nestlé έχει δημιουργήσει μια σειρά από εκπαιδευτικά ebooks με τίτλο «Μαγειρεύοντας με το παιδί μου», αναδεικνύοντας τη σημασία της οικογένειας στη διαμόρφωση υγιών και βιώσιμων διατροφικών συνηθειών των παιδιών.

Στο νέο ebook οι γονείς θα βρουν, πέρα από πληροφορίες για ισορροπημένη διατροφή, νόστιμες συνταγές καθώς και μυστικά για τη μείωση της σπατάλης τροφίμων που αποτελεί βασικό στοιχείο για τη βιωσιμότητα του πλανήτη.

Συγκεκριμένα θα ανακαλύψουν χρήσιμες συμβουλές για τη φύλαξη των τροφών στο ψυγείο, το πώς να ψωνίζουν τρόφιμα μαζί με τα παιδιά, πώς να διαβάζουν τις ετικέτες των τροφίμων και πώς να αξιοποιούν το περισσευούμενο φαγητό με τρόπο απολαυστικό (μέσα από λαχταριστές κι εύκολες συνταγές), αλλά και ωφέλιμο για τους ίδιους και το μέλλον του πλανήτη.

Οι πληροφορίες και οι συνταγές που περιλαμβάνονται στο ebook έχουν επιμεληθεί από επιστήμονες διαιτολόγους και έχουν ως πρώτη τους ύλη τρόφιμα που περίσσεψαν στο σπίτι, τα οποία συνδυαζόμενα μεταξύ τους δημιουργούν ένα πλήρες και θρεπτικό γεύμα από όλες τις βασικές ομάδες τροφίμων.

Διαβάστε, μάθετε, ενημερωθείτε και υιοθετήστε έναν νέο και πιο φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο ζωής και διατροφής. Μπείτε στην κουζίνα μαζί με τα παιδιά, διασκεδάστε, χαλαρώστε και αφεθείτε να δημιουργήσετε από κοινού νόστιμα και υγιεινά φαγητά.

Κατεβάστε το e-book, εδώ

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top