Now Reading
Μάθε παιδί μου να γράφεις γράμματα… ή έστω κάρτες!

Μάθε παιδί μου να γράφεις γράμματα… ή έστω κάρτες!

Δεν υπάρχει καλύτερο δώρο για τον παππού και τη γιαγιά από ένα γράμμα από τα εγγόνια τους

Στην εποχή μας όπου όλα γίνονται ηλεκτρονικά και τα παιδιά μαθαίνουν από μικρή ηλικία να χρησιμοποιούν στην εντέλεια κινητά και τάπμπλετ, και γνωρίζουν τις εφαρμογές επικοινωνίας αλλά και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καλύτερα και από τους ίδιους τους τους γονείς – είναι δύσκολο να τα μυήσει κανείς στα μυστικά της αλληλογραφίας.

Όμως αν έχουν ισχυρό κίνητρο όλα γίνονται. Και δεν υπάρχει ισχυρότερο δώρο από την αγάπη. Υπάρχει μια μεταφορά που παρομοιάζει το όταν γράφουν τα παιδιά γράμματα ότι είναι σαν να στέλνουν μια αγκαλιά μέσα σε φάκελο.

Αν μάθετε από μικρά τα παιδιά να γράφουν γράμματα σε αγαπημένα οικογενειακά μέλη ή σε φίλους που μένουν μακριά ή στο εξωτερικό, θα αποκτήσουν νωρίς αυτή τη συνήθεια και θα έχουν πολλές πιθανότητες να θέλουν μεγαλώνοντας να τη συνεχίσουν.

Είναι ωραίο τα παιδιά να ξέρουν ότι οι ταχυδρόμοι δεν υπάρχουν μόνο για να φέρνουν λογαριασμούς… Κι ότι οι άνθρωποι γράφουν και στέλνουν γράμματα όχι μόνο τις γιορτές ή κάρτες μόνο για ευχές.

Μπορείτε να δείξετε στα παιδιά παλιά δικά σας γράμματα. Ή μπορείτε να καθιερώσετε να γράφετε και να στέλνετε μαζί τους γράμματα σε αγαπημένα σας πρόσωπα. Μυήστε τα στον υπέροχο κόσμο των γραμματοσήμων. Διαλέξτε μαζί το χαρτί, τον φάκελο, μπορούν να ζωγραφίσουν κάτι, μπορούν να κολλήσουν αυτοκόλλητα στον φάκελο.

Δείτε Επίσης

Το σημαντικότερο όμως είναι να μάθουν να γράφουν τα ίδια γράμματα. Αυτό θα τους δώσει την ευκαιρία να αναπτύξουν τη δική τους σχέση με το χαρτί. Θα καθίσουν να εκφράσουν τη σκέψη τους και τα συναισθήματά τους. Δεν υπάρχει καλύτερη άσκηση έκφρασης αλλά και εξάσκησης του γραφικού τους χαρακτήρα από το να επιχειρήσουν να γράψουν ένα γράμμα. Με τον τρόπο αυτό χωρίς να είναι κάτι υποχρεωτικό και χωρίς να είναι άσκηση για το σχολείο το παιδί μαθαίνει στην ησυχία, επιλέγει τον χώρο και τον χρόνο του και επιλέγει να δείξει γραπτώς… την αγάπη του! Μπορεί ακόμα να γράφει μικρά γράμματα ή μικρές κάρτες μαζί με τα δώρα που προσφέρει στους φίλους του.

Είναι ένας όμορφος τρόπος να προσφέρουν, να μάθουν να είναι δοτικά, να μάθουν να δίνουν χαρά εύκολα και απλά στα άτομα που τους είναι σημαντικά. Ένα γράμμα δεν κοστίζει ακριβά αλλά με το χρόνο γίνεται ένα πολύτιμο δώρο!

Αν αρχίσει να παίρνει απαντήσεις στα γράμματά του τότε η αγάπη του για την τέχνη της αλληλογραφίας είναι σε καλό δρόμο…

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top