Now Reading
Κυριακή – μέρα χορού!

Κυριακή – μέρα χορού!

Την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019, η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων μεταμορφώνεται σε μία ατέλειωτη χορευτική πίστα για όλους! 

Η Κυριακή είναι η ιδανική μέρα για να χορέψετε μαζί με τα παιδιά σας και η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων σας περιμένει με ένα πρόγραμμα εξαιρετικό που θα σας μυήσει σε πολλά είδη χορού και θα σας προσφέρει απίστευτες ώρες χαράς, κίνησης και χορευτικής μαγείας!
Από τις 11.00 έως τις 14.00, οι λιλιπούτειοι φίλοι μας ανακαλύπτουν πολύχρωμες μουσικές και πολλά και διαφορετικά είδη χορού, το swing, το hiphop και το charleston, το hula-hoop, πειραματίζονται, γυμνάζονται και φυσικά… διασκεδάζουν και γεμίζουν την Τεχνόπολη χαρά! Χορεύουμε;
Η μέρα μας ξεκινάει στις 11.00 στους Νέους Φούρνους με την ομάδα Hoopit! η οποία μας συστήνει στην… τέχνη του hulahoop. Είστε άραγε έτοιμοι για τρελές φιγούρες και ατέλειωτες περιστροφές; Την ίδια ώρα, δυνατοί ρυθμοί και έντονες κινήσεις μάς παρασέρνουν στο αγαπημένο Υπόγειο των Δεξαμενών Καθαρισμού. Μαζί με το Artfygio-Τεχνών Το Καταφύγιο, ερχόμαστε σε επαφή με την τέχνη του δρόμου και το hip-hop. 1, 2, 3… χιπχοπ, ξεκινάμε! Παράλληλα, στην Αποθήκη, μικροί και μεγάλοι ακολουθούμε τα βήματα του swing και του lindy hop κάνοντας μία μικρή αναδρομή στο χρόνο και στις υπέροχες δεκαετίες του ’20 και του ’30. Ποιοι θα μας βοηθήσουν σ’ αυτό; Οι Jump ‘n’ Jive Athens Swing Team! Φυσικά, ούτε απ’ αυτή την Κυριακή δεν θα μπορούσε να λείπει το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου. Μας καλεί λοιπόν σε μία πολύ ιδιαίτερη διαδραστική ξενάγηση που συνδυάζει πειράματα επίδειξης φυσικών επιστημών, εικαστικές παρεμβάσεις και παιχνίδι εξερεύνησης. Ξεκινά στις 12.00 από την Καμινάδα Β. Μην τη χάσετε! Στις 12.00, επίσης, γνωρίζουμε το shuffle, τη νέα τρελή τάση του 2019. Τι είναι; Ένας χορός πολύ ενεργητικός, με πολύ footwork και πολύ… στυλ που συνδυάζει μοναδικά το charleston και τη jazz με την pop και τη house. Τελικά τι είναι η capoeira; Χορός, ακροβασία, πολεμική τέχνη ή όλα αυτά μαζί; Την απάντηση θα μας δώσει η ομάδα της Abada Capoeira στις 12.00 στους Νέους Φούρνους! Και για το τέλος αφήσαμε το καλύτερο: μία Έκ-πληξη! Το δίκτυο παραστατικών τεχνών Κινητήρας φέρνει στην Τεχνόπολη την παράσταση αυτοσχεδιασμού με μουσική και χορό «Στη Χώρα Χώρα του Πουπωσγιατί», βασισμένη σε μια ιδέα της Σάνιας Στριμπάκου.
Αναλυτικό πρόγραμμα:
Hoop Dance Kids
Εργαστήριο χορού με hula hoop από την ομάδα Hoop it!
Χώρος διεξαγωγής: Νέοι Φούρνοι
Ώρα έναρξης: 11.00
Μουσική, χορός και πολύχρωμα hula-hoops! Είναι γνωστό ότι το hula-hoop αποτελεί ένα διαχρονικό παιχνίδι για παιδιά. Πόσοι όμως από εμάς γνωρίζουμε ότι συνεισφέρει στο συντονισμό, την ισορροπία του σώματος και την εγρήγορση του μυαλού;
Στο εργαστήριο Hoop Dance Kids τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να πειραματιστούν με ποικίλους τρόπους με το αγαπημένο τους παιχνίδι, να παίξουν ομαδικά παιχνίδια, να χορέψουν και να γυμνάσουν σώμα και πνεύμα διασκεδαστικά!
Υλοποίηση: Sunny Diz, Hoop it!
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά από 6 έως 12 ετών, διαρκεί περίπου 60’ και θα υπάρχουν διαθέσιμα hulahoops για όλους!
1, 2, 3… χιπ χοπ!
Εργαστήριο χορού από την ομάδα Artfygio – Τεχνών το Kαταφύγιο
Χώρος διεξαγωγής: Πατάρι Παλαιών Φούρνων
Ώρα έναρξης: 11.00
Τι γίνεται όταν μια χορευτική τέχνη του δρόμου συναντά τη φαντασία;
Μέσα από τους ρυθμούς του χιπ χοπ οι μικροί μας φίλοι εκφράζονται και δημιουργούν τις δικές τους μοναδικές χορογραφίες. Ρυθμός, μουσική, ομαδικό πνεύμα και εκτόνωση βρίσκουν καταφύγιο στην τέχνη του χιπ χοπ.
Ένας χορός για όλους, χωρίς να απαιτείται οποιαδήποτε πρότερη γνώση χορού…
1, 2, 3… Χιπ Χοπ… ξεκινάμε!
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά από 5 έως 11 ετών και διαρκεί περίπου 60’.
Για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος, οι συμμετέχοντες να φορούν άνετα και πρόχειρα ρουχαλάκια.


Swing for Parents Kids
Εργαστήριο χορού από τους Jump ‘n’ Jive Athens Swing Team
Χώρος διεξαγωγής: Αποθήκη
Ώρα έναρξης: 11.00
Ελάτε να μπούμε μαζί στον μαγικό κόσμο του Swing – Lindy Hop χορού! Παιδιά και γονείς θα κάνουμε ζευγάρια, θα μάθουμε απλά βήματα και φιγούρες του είδους και μέσα από παιχνίδια θα χαρούμε τις ανεβαστικές μουσικές των δεκαετιών  ’20 & ’30 και… όχι μόνο!
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά 3 έως 6 ετών και τους γονείς τους  και διαρκεί περίπου 60’.*Για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος, οι συμμετέχοντες να φορούν άνετα ρούχα και παπούτσια.
 Φωταέριοοοο …τι;
Διαδραστική ξενάγηση με πειράματα από το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου
Σημείο συνάντησης: Καμινάδα Β
Ώρα έναρξης: 12.00
Χορεύουν ακόμη καπνοί στους φούρνους του εργοστασίου; Μπορεί άραγε το φωταέριο να καθαριστεί με φίλτρο του καφέ;
Μικροί και μεγάλοι συμμετέχουν σε μία διαδραστική ξενάγηση που συνδυάζει τα πειράματα επίδειξης φυσικών επιστημών, τις εικαστικές παρεμβάσεις και το παιχνίδι εξερεύνησης, για να ανακαλύψουν με τον πιο διασκεδαστικό και πρωτότυπο τρόπο την ιστορία και τη λειτουργία του εργοστασίου φωταερίου της Αθήνας.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά από 5  έως 9 ετών και διαρκεί περίπου 60’.
Shuffle Charleston Dance
Εργαστήριο χορού από τους Jump ‘n’ Jive Athens Swing Team
Χώρος διεξαγωγής: Αποθήκη
Ώρα έναρξης: 12.00
To Shuffle είναι η νέα τρελή τάση του 2019! Με στοιχεία από το charleston και τη jazz, αλλά σε επίκαιρες μουσικές pop & house, θα μάθουμε μαζί ένα χορό ενεργητικό, με πολύ footwork και στυλ!
Στο τέλος του σεμιναρίου θα ακολουθήσει battle σε ζευγάρια!
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά από 7 έως 12 ετών και διαρκεί περίπου 60’.
Για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος, οι συμμετέχοντες να φορούν άνετα ρούχα και παπούτσια.


Capoeira: Χορός – Ακροβασία – Πολεμική Τέχνη
Εργαστήριο capoeira από την ομάδα Abada Capoeira
Χώρος διεξαγωγής: Νέοι Φούρνοι
Ώρα έναρξης: 12.00
Η capoeira είναι μια αφροβραζιλιάνικη πολεμική τέχνη που έχει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να αποτελέσει μια εξαιρετική ενασχόληση για παιδιά. Συνδυάζοντας τη μουσική, το τραγούδι, την κίνηση και την ομαδικότητα προσφέρει εκτός από ψυχαγωγία ένα σημαντικό παράγοντα κινητικής, νοητικής και συναισθηματικής ανάπτυξης.
Σκοπός του μαθήματος είναι μέσα από παιχνίδια, μιμήσεις κινήσεων ζώων, ακροβασίες και χορευτικές κινήσεις, να μάθει το παιδί να ελέγχει και να συντονίζει το σώμα και τις κινήσεις του, να αλληλεπιδρά, να συνεργάζεται με άλλα παιδιά και να σέβεται τους κανόνες των παιχνιδιών και τους συναθλητές του.
Ένα μάθημα capoeira συνήθως τελειώνει με μουσική, τραγούδι και ελεύθερη έκφραση των κινήσεων που αποκόμισε το παιδί, διότι απώτερος σκοπός μας είναι η δημιουργία κοινωνικά ανεξάρτητων παιδιών.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά από 7 έως 12 ετών και διαρκεί περίπου 60’.
Για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος, οι συμμετέχοντες να φορούν άνετα ρούχα και παπούτσια.
Στη Χώρα του Πουπωσγιατί!
Παράσταση αυτοσχεδιασμού με χορό και μουσική από το καλλιτεχνικό δίκτυο παραστατικών τεχνών Κινητήρας
Χώρος διεξαγωγής: Δεξαμενές Καθαρισμού – Ισόγειο
Ώρα έναρξης: 13.00
Η Έκ-πληξη, η δράση που ξεκίνησε το 2012 με στόχο να φέρει τον χορό και το σωματικό θέατρο μέσα στα σχολεία και να βγάλει τη σχολική κοινότητα από την… πλήξη της καθημερινότητας, έρχεται στην Τεχνόπολη με την αυτοσχεδιαστική παράσταση «Στη Χώρα του Πουπωσγιατί», μια ιδέα της Σάνιας Στριμπάκου.
Με οδηγούς τρεις χορευτές και δυο μουσικούς, μικροί και μεγάλοι ταξιδεύουν υπό τους ήχους της μουσικής με τα σώματά τους σε τόπους, όπου η φαντασία συναντιέται με την τρυφερότητα και η σωματική επικοινωνία γίνεται το καλύτερο κανάλι για να μιλήσει η αγάπη. Οι χτύποι της καρδιάς και ο εσωτερικός ρυθμός, οι κινήσεις και οι εικόνες κεντρίζουν τα πού, πώς και γιατί των παιδιών και τα πού, πώς και γιατί όχι των μεγάλων, δημιουργώντας μια νέα, περιπετειώδη ιστορία.
Για μικρούς και μεγάλους θεατές που θέλουν να σηκωθούν, να κινηθούν, να πλησιάσουν τη δράση, να διαλέξουν τι θα παρακολουθήσουν και να επηρεάσουν την εξέλιξη του έργου. Γιατί κάθε φορά γεννιέται μια μοναδική Έκ-πληξη για όλους!
Συντονίζει η Σάνια Στριμπάκου
Χορευτές: Κατερίνα  Γεβετζή, Τίμος Ζέχας, Ανθή Θεοφιλίδη, Χρύσα Καλλιάφα, Ευγενία Σιγαλού, Σάνια Στριμπάκου και Λία Χαμηλοθώρη (τρεις ανά παράσταση).
Μουσικοί: Κώστας Γιαξόγλου (πιάνο), Solis Barki (κρουστά), Νίκος Σιδηροκαστρίτης (κρουστά), Joe Tornabene (φλάουτο)
Κοστούμια: Κωνσταντινιά Βαφειάδου
Παραγωγή: Κινητήρας
Φωτογραφίες: Ελένη Τσιπά
Η παράσταση απευθύνεται σε βρέφη από 10 μηνών και παιδιά έως 7 ετών και τους συνοδούς τους και διαρκεί περίπου 75’.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top