TOP

Η κρέμα κακάο συνδυάζει την αγαπημένη σε όλους γεύση της σοκολάτας με την κρεμώδη υφή αποτελώντας μια νόστιμη και εύκολη λύση για γλυκό που μπορούμε να προσφέρουμε στα παιδιά μας. Μπορούμε να το μετατρέψουμε σε ένα ισορροπημένο σνακ χρησιμοποιώντας απλά υλικά που βρίσκονται πάντα στο σπίτι, όπως γάλα και κακάο και αντικαθιστώντας τη ζάχαρη με μέλι. Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγουμε τις τυποποιημένες κρέμες του εμπορίου που είναι πλούσιες σε πρόσθετη ζάχαρη και κακής ποιότητας λιπαρά και είμαστε σίγουροι ότι προσφέρουμε στα παιδιά μας ένα υγιεινό γλυκό.

Υλικά (για 4 μερίδες):

1 λίτρο γάλα

2 κ .σ. μέλι

15 γρ. κακάο

100 γρ. κορν φλάουρ

130 γρ. νερό

Εκτέλεση:

1 . Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και το μέλι και τοποθετούμε σε μέτρια

φωτιά.

2 . Σε ένα μπολ βάζουμε, το κακάο, το κορν φλάουρ και το νερό και

ανακατεύουμε πολύ καλά διαλύοντας τυχόν σβόλους.

3 . Μόλις πάρει βράση το γάλα, αδειάζουμε στην κατσαρόλα το μείγμα του

μπολ και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα και να αρχίσει να

κοχλάζει. Στη συνέχεια αποσύρουμε από τη φωτιά.

4 . Γεμίζουμε με την κρέμα ατομικά μπολάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο για 2

ώρες.

 

Η «Μαθαίνω Διατροφή» είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που μάχεται για μια καλύτερη διατροφή στην Ελλάδα.

www.mathainodiatrofi.org

Καταχώρησε Σχόλιο