TOP

Σε κάθε ελληνικό σπίτι, μια κλασική μυρωδιά που μας ξυπνάει μνήμες από τα παιδικά μας χρόνια αποτελούν τα χειροποίητα κουλουράκια της μαμάς ή της γιαγιάς που μόλις έχουν βγει από το φούρνο και η μυρωδιά πορτοκαλιού και κανέλας γεμίζει τον αέρα!

Τα κουλουράκια είναι ένα αγαπημένο γλύκισμα των παιδιών που μπορεί να το φάνε ως σνακ στο σπίτι αλλά και να το πάρουν εύκολα μαζί τους στο σχολείο. Σας παρουσιάζουμε μία κλασική και εύκολη συνταγή για κουλουράκια στην οποία χρησιμοποιούμε μέλι, αλεύρι ολικής άλεσης και ελαιόλαδο αντί ζάχαρης, λευκού αλευριού και βουτύρου αντίστοιχα. Τη συγκεκριμένη συνταγή απολαμβάνουν και οι μαθητές του νηπιαγωγείου του «Play and Learn».

Υλικά:

300γρ. αλεύρι ολικής άλεσης

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

½ φλιτζάνι χυμός πορτοκάλι

½ φλιτζάνι μέλι

½ κουτ. γλυκού σόδα

1 κουτ. σούπας κανέλλα

ξύσμα ενός πορτοκαλιού

Εκτέλεση:

1 . Αναμιγνύετε το ελαιόλαδο με το χυμό πορτοκάλι .

2 . Προσθέτετε το μέλι, τη σόδα, την κανέλλα και το ξύσμα.

3 . Ρίχνετε λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να έχετε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια και να μπορείτε να πλάσετε με αυτήν κουλουράκια.

4 . Βάζετε λαδόκολλα σε ταψί και τοποθετείτε τα κουλουράκια σας.

5 . Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά.

Η «Μαθαίνω Διατροφή» είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που μάχεται για μια καλύτερη διατροφή στην Ελλάδα.

www.mathainodiatrofi.org

Καταχώρησε Σχόλιο