TOP

Το ρυζόγαλο είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό γλύκισμα, αγαπητό σε πολλές γενιές παιδιών. Αποτελείται από απλά υλικά που κάθε σπίτι έχει στη διάθεσή του και είναι πολύ εύκολο και γρήγορο στην παρασκευή του. Είναι μία γρήγορη αλλά ταυτόχρονα υγιεινή και θρεπτική λύση για ένα σπιτικό γλυκό που μπορεί να καταναλωθεί στο πρωινό ή ως απογευματινό σνακ.

Στη συγκεκριμένη συνταγή έχουμε αντικαταστήσει τη ζάχαρη με μέλι, όμως και πάλι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί γιατί ένα μπολ παρέχει το 50% της ημερήσιας ποσότητας πρόσθετων σακχάρων που μπορεί να καταναλώσει ένα παιδί.

Υλικά (για 6 μερίδες):

100 γρ. ρύζι γλασέ

1200 ml γάλα φρέσκο, πλήρες

6 κσ μέλι

2 βανίλιες

κανέλα για το πασπάλισμα

Εκτέλεση:

1. Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα, την οποία τοποθετούμε στη φωτιά.

2 . Όταν το γάλα πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το ρυζόγαλο να σιγοβράσει για περίπου 25-30 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

3 . Είναι έτοιμο όταν το ρύζι έχει μαλακώσει και το μείγμα έχει χυλώσει.

4 . Αποσύρουμε από τη φωτιά, γεμίζουμε ατομικά μπολ, τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και πριν τα σερβίρουμε πασπαλίζουμε με κανέλα.

 

Η «Μαθαίνω Διατροφή» είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που μάχεται για μια καλύτερη διατροφή στην Ελλάδα.

www.mathainodiatrofi.org

Καταχώρησε Σχόλιο