Now Reading
Κι από Δευτέρα ξανά σχολεία!

Κι από Δευτέρα ξανά σχολεία!

Πώς να μπουν τα παιδιά –κι εμείς– με ομαλό τρόπο σε ρυθμούς καθημερινότητας

Κάτι η άνοιξη, κάτι ο καιρός που έφτιαξε και κυρίως το μεγάλο διάλειμμα από το σχολείο και οι διακοπές του Πάσχα, τα παιδιά δεν θέλουν και πολύ για να αποσυντονιστούν – εδώ που τα λέμε ούτε κι εμείς ως γονείς δυσκολευόμαστε να αποσυντονιστούμε. Ωστόσο, στους γονείς πέφτει ο κλήρος για να επιδείξουν αυτοκυριαρχία και να βοηθήσουν τα παιδιά να ενταχθούν ξανά ομαλά στους ρυθμούς της καθημερινότητας. Από σήμερα λοιπόν ρίχνουμε τους ρυθμούς των διακοπών και με απλές κινήσεις αρχίζουμε την προετοιμασία της μετάβασης:

  • Θυμάσαι την τσάντα σου;

Τελειώνουμε με τις ασκήσεις/εργασίες/επαναλήψεις και τα μαθήματα που πρέπει να είναι έτοιμα ως τη Δευτέρα και σιγουρευόμαστε ότι η τσάντα τους είναι πλέον έτοιμη

  • Προγραμματίζουμε το ξυπνητήρι

Ο ύπνος είναι πολύ βασικός. Φροντίζουμε να ξυπνήσουν νωρίς και το Σάββατο και την Κυριακή και να κοιμηθούν και τις δύο αυτές μέρες λίγο νωρίτερα για να μη δυσκολευτούν να ξυπνήσουν το πρωί της Δευτέρας.

  • Λιγότερη ζάχαρη

Αρκετά με τα γλυκά του Πάσχα και τα τσουρέκια και τα σοκολατένια αβγά! Περισσότερα φρούτα και λαχανικά αυτό το τριήμερο για να επιστρέψουν οι υγιεινές συνήθειες.

  • Λιγότερη τηλεόραση και λιγότερες οθόνες

Μα είναι ακόμα Σαββατοκύριακο θα μου πείτε… Περισσότερη επαφή με τον έξω κόσμο ή με τα βιβλία και τα μαθήματα του σχολείου… Οι εξωτερικές δραστηριότητες θα εκτονώσουν πιο εύκολα την ενέργειά τους και θα τα βοηθήσουν να κοιμηθούν και να ξυπνήσουν στην ώρα τους.

Δείτε Επίσης
Υπάρχει μια δεξιότητα που ξεχωρίζει τα παιδιά που συνεχίζουν να προσπαθούν παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια – να πώς θα τα βοηθήσετε να την αποκτήσουν

  • Βοήθεια στις δουλειές του σπιτιού

Χρησιμοποιήστε τον ελεύθερο χρόνο τους σε δουλειές του σπιτιού στις οποίες θα μπορούν να σας βοηθήσουν και που τους αρέσουν να κάνουν. Έτσι και δεν θα βαριούνται και θα εκτονώνουν περίσσεια ενέργεια και θα κάνετε μαζί πράγματα περνώντας χρόνο μαζί.

  • Αγαπημένο μου ημερολόγιο

Για να μη σας πιάσει οικογενειακώς η μετά των διακοπών μελαγχολία, μιλήστε για τις πιο όμορφες στιγμές του Πάσχα, φτιάξτε ένα άλμπουμ με τις πιο όμορφες φωτογραφίες αυτών των ημερών – εναλλακτικά σκεφτείτε πόσο λίγες μέρες σας χωρίζουν από τις διακοπές του καλοκαιριού… και τα πρώτα μπάνια στη θάλασσα!

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top