Now Reading
Καληνύχτα κι όνειρα γλυκά…

Καληνύχτα κι όνειρα γλυκά…

Πέντε τρόποι για να κοιμηθούν… σαν αγγελάκια!

Τα παιδιά αν δεν πέσουν από μόνα τους «ξερά» σπάνια θα πουν ότι είναι ώρα για ύπνο… Θα θυμηθούν ότι κάτι έχουν να κάνουν. Θα ζητήσουν μια μικρή παράταση απ’ αυτό που κάνουν… και πάει λέγοντας! Εκτός κι αν ανυπομονούν να πάνε στο κρεβάτι τους να κοιμηθούν. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να έχουν συνδέσει τον ύπνο και την προετοιμασία του με μια ευχάριστη για αυτά διαδικασία. Φτιάξτε τη δική σας ιεροτελεστία ύπνου και μυήστε τα στα μυστικά για… όνειρα γλυκά!

Μια ερώτηση «τρικ» για… εισαγωγή;

«Ποιες πιτζάμες θα φορέσεις απόψε;», «είδες ποια σεντόνια σου έβαλα στο κρεβάτι σου;» «διάλεξες κουκλάκι για παρέα στο μαξιλάρι σου;»… Υπάρχει μεγάλη ποικιλία από παρόμοιες ερωτήσεις. Δεν χρειάζεται να είναι η ίδια κάθε φορά. Απλώς με αυτό τον τρόπο μπαίνετε σιγά σιγά σε «sleeping mode» και δίνετε στο παιδί το δικαίωμα της επιλογής.

Ξέρεις ποιο παραμύθι θα σου διαβάσω απόψε;

Επιλογή μπορεί να έχει και ως προς το ποιο παραμύθι θα του διαβάσετε. Η ιστορία πριν από τον ύπνο, είτε από βιβλίο είτε αν έχετε το ταλέντο και τη φτιάξετε μόνοι σας, είναι μια όμορφη ανάμνηση που θα έχει να θυμάται και είναι ίσως ένα από τα ισχυρότερα κίνητρα για να πάει ένα παιδί από μόνο του για ύπνο. Με χαμηλή φωνή, σχεδόν ψιθυριστά, όσο εσείς θα του μιλάτε τόσο εκείνο θα ταξιδεύει στη χώρα του ύπνου… μπορεί να μην ακούσει όλη την ιστορία αλλά σίγουρα θα κοιμηθεί με χαμόγελο.

Είσαι έτοιμο να βάλουμε τα παιχνίδια σου για ύπνο;

Άλλη μια έξυπνη τακτική είναι μαζί με το παιδί να αρχίζουμε να βάζουμε για ύπνο τα παιχνίδια του κι ό,τι άλλο θεωρεί ότι πρέπει να κοιμηθεί – αφού ήρθε η ώρα που θα πάει κι εκείνο στη συνέχεια για ύπνο. Προσέξτε μόνο μη βάλει εσάς για ύπνο πριν το κοιμίσετε…

Δείτε Επίσης

Το ονειρεμένο soundtrack

Σε πολλά παιδιά αρέσουν να κοιμούνται με μουσική, ίσως ως συνέχεια από βρεφική συνήθεια ύπνου. Υπάρχουν πολλές μουσικές που βοηθάνε στη χαλάρωση και διευκολύνουν τον ύπνο. Επίσης, ένα σιγανό νανούρισμα μπορεί να έχει το ίδιο ευεργετικό αποτέλεσμα.

Η μαγεία της επαφής

Κλείστε τη μέρα με τρυφερότητα. Βάλτε τα στο κρεβάτι με μια αγκαλιά και χαϊδέψτε τα μέχρι να τα πάρει ο ύπνος. Αφήστε την αγάπη σας να κυλήσει στα δάχτυλα κι από κει στο άγγιγμά σας. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να φύγει η ένταση της μέρας και να ενεργοποιηθεί η διαδικασία της ξεκούρασης. Φιλήστε τα απαλά και ψιθυρίστε του καληνύχτα… Αν ψιθυρίσετε κι ένα «σ’ αγαπώ», τότε θα έχετε εξασφαλίσει και τα «όνειρα γλυκά».

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top