Now Reading
«Και τα αγόρια μπορούν να είναι πριγκίπισσες!»

«Και τα αγόρια μπορούν να είναι πριγκίπισσες!»

Ένα ιδιαίτερο φωτογραφικό πρότζεκτ ενδυνάμωσης κι ενσυναίσθησης

Παιδί σημαίνει παίζω. Σημαίνει χρησιμοποιώ το παιχνίδι για να ανακαλύψω τον κόσμο και τον εαυτό μου. Οι μεταμορφώσεις, το παιχνίδι ρόλων, οι διαφορετικές αμφιέσεις δίνουν στα παιδιά τη δυνατότητα να πειραματιστούν μέσα από το ασφαλές περιβάλλον του παιχνιδιού με όλες τις έννοιες που τα αφορούν. Μέσα από το παιχνίδι δεν έχουν μόνο την ευκαιρία να καταλάβουν τον εαυτό τους αλλά και τους άλλους – και όχι απλώς να τους καταλάβουν αλλά και να τους αποδεχτούν για αυτό που είναι.

Τα στερεότυπα, οι διακρίσεις και οι κοινωνικές προκαταλήψεις δεν είναι έμφυτες στα παιδιά – έμφυτη είναι μόνο η ανάγκη τους να παίξουν και να ανακαλύψουν τον εαυτό τους και τους άλλους.

Με σαφώς παιχνιδιάρικη διάθεση, η φωτογράφος Kitty από το Σικάγο ξεκίνησε ένα φωτογραφικό πρότζεκτ-καμπάνια με τον ευφυή τίτλο «Boys Can Be Princess Too!»

Όλα ξεκίνησαν όταν είχε την εταιρεία Princesscapades Princess Parties, με την πεποίθηση ότι ο καθένας μπορεί να απολαύσει τη μαγεία, την ομορφιά και την ενδυνάμωση μιας πριγκίπισσας παραμυθιού. Δυστυχώς, παρατήρησε ότι αυτό δεν συνέβαινε πάντοτε.

Κατά τη διάρκεια της εμπειρίας της ως ηθοποιός που ενσάρκωνε πριγκίπισσες σε παιδικά πάρτι αλλά και βοηθός παιδιών προσχολικής ηλικίας, έτυχε να δει αγόρια που τους έμαθαν ότι οι πριγκίπισσες είναι «μόνο για κορίτσια» και το να τους αρέσουν οι πριγκίπισσες και ειδικά το να ντυθούν σαν κι αυτές θα τα κάνει να γίνουν αδύναμα, κατώτερα ή «μη αγόρια. Τους έπεισαν ότι κάτι τέτοιο δεν είναι αγορίστικο και ότι δεν είναι κάτι φυσιολογικό. Αυτό οδηγεί τα αγόρια να αισθάνονται ντροπή για τα ενδιαφέροντά τους, σύγχυση, θλίψη και μοναξιά.

Βάζοντας ένα φόρεμα πριγκίπισσας σε ένα αγόρι δεν το κάνεις κορίτσι όπως αν τους φορέσεις ένα κέλυφος δεν τους μεταμορφώνεις στην πραγματικότητα σε χελώνα ninja. Όταν λοιπόν η Kitty λέει «μπορεί να είναι πριγκίπισσα», εννοεί ότι μπορούν να είναι πριγκίπισσες όταν παίζουν με τον ίδιο τρόπο που μπορούν να είναι υπερήρωες. Απλώς πιστεύει ότι η φαντασία ενός παιδιού δεν πρέπει να περιορίζεται από το φύλο του.

Γι ‘αυτό αποφάσισε να φτιάξει μια σειρά από φωτογραφίες που δείχνουν μικρά αγόρια ντυμένα ως την αγαπημένη τους πριγκίπισσα… μαζί με την αγαπημένη τους πριγκίπισσα! Ξέρει ότι υπάρχουν μικρά αγόρια που αγαπούν αυτούς τους χαρακτήρες παραμυθιού ακριβώς όπως τα μικρά κορίτσια.

Δείτε Επίσης

Στόχος της καμπάνιας όπως λέει η ίδια στο site της είναι να δείξουν σε αυτά τα αγόρια και στον κόσμο ότι είναι απολύτως αποδεκτό τα αγόρια να θαυμάζουν και ακόμη και να φορούν ρούχα σαν πριγκίπισσες. Θέλει να τους δείξει ότι είναι εντάξει για τα αγόρια να ντύνονται σαν τους ήρωές τους, να δουν ότι είναι εντάξει να είσαι αυτός που είσαι και όπως σου αρέσει να είσαι!

Σύνθημά της: «Κανένα παιδί δεν πρέπει να ντρέπεται για τα πράγματα που του φέρνουν χαρά».

Περισσότερα για το πρότζεκτ αυτό: boyscanbeprincessestoo.com

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top