Now Reading
Καθημερινές συνήθειες που γερνούν την επιδερμίδα σου

Καθημερινές συνήθειες που γερνούν την επιδερμίδα σου

Ναι η λεγόμενη πρόωρη γήρανση σχετίζεται άμεσα με την καθημερινότητα σου

Συντάκτης: Κωνσταντίνα Κύρκου

Στην ηλικία που είσαι μπορεί να μην σε απασχολούν ακόμα τα σημάδια που αφήνει πάνω σου ο χρόνος. Αυτό ίσως να συμβαίνει επειδή ακόμα δεν είναι ορατά, όμως δυστυχώς μελέτες έχουν αποδείξει πως η πρόωρη γήρανση εκτός από το DNA των κυττάρων, οφείλεται και σε καθημερινές συνήθειες μας, οι οποίες παρόλο που φαίνονται αθώες, δεν είναι καθόλου, αφού μπορεί να αποβούν μοιραίες για την όψη της επιδερμίδας σου σε λίγα χρόνια. 

Σίγουρα έχεις ακούσει πως μερικές από αυτές είναι το κάπνισμα, η έκθεση στον ήλιο χωρίς αντηλιακό, η υπερβολική κατανάλωση καφέ, η κακή διατροφή. Παρακάτω θα βρεις κάποιες ακόμα που ταλαιπωρούν σε μεγάλο βαθμό την επιδερμίδα σου και τα αποτελέσματα αργά ή γρήγορα θα εμφανιστούν.

Εξαντλητική άσκηση: Έχει σημασία να καταλάβεις όσο το δυνατόν νωρίτερα, πως η άσκηση θα σου χαρίσει πολλά μακροπρόθεσμα οφέλη τόσο σωματικά όσο και ψυχικά. Ωστόσο η εξαντλητική άσκηση (πολλές ώρες και έντονος ρυθμός) αποφέρει ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα, αφού προκαλεί την πρόωρη γήρανση των κυττάρων μας. Αυτό σημαίνει πως σύντομα αλλοιώσεις θα εμφανιστούν στην επιδερμίδα σου, όπως λεπτές γραμμές και ρυτίδες, ενώ αποκτάς πιο τραχιά και στεγνή όψη.

Έντονο στρες και αρνητικά συναισθήματα: Μέσα στην μέρα δυστυχώς υπάρχουν αρκετές συνήθειες μας που μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα το έντονο άγχος και στρες καθώς και τα αρνητικά συναισθήματα. Τέτοιες μπορεί να είναι οι επαγγελματικές ορθοπεταλιές, η καθημερινή ρουτίνα που θέλεις να αποβάλεις από πάνω σου κ.α. Οι παραπάνω βλαβερές συνήθειες ενισχύουν την παραγωγή ελευθέρων ριζών, με αποτέλεσμα το δέρμα, όταν δεν αποτοξινώνεται σωστά, να μην μπορεί να τις διαχειριστεί, δημιουργώντας θαμπάδα, ρυτίδες και σακούλες κάτω από τα μάτια.

Δείτε Επίσης

Κακός ύπνος: Όταν δεν κοιμάσαι καλά, αυτό φαίνεται αμέσως το επόμενο πρωί στο πρόσωπό σου. Όταν η διαδικασία αυτή επαναλαμβάνεται, αρχίζει και γίνεται μόνιμη η κούραση, η σταφιδιασμένη επιδερμίδα και οι μαύροι κύκλοι. Σίγουρα κάτι τέτοιο σου προσθέτει χρόνια, όσο και να θέλεις να το αποφύγεις.

Έλλειψη σεξ: Σύμφωνα με τους ειδικούς, άτομα που έχουν ενεργή  σεξουαλική ζωή, βελτιώνουν αυτόματα την φυσική τους κατάσταση καθώς και την ψυχολογία τους. Το ανοσοποιητικό τους σύστημα λειτουργεί ρολόι, ενώ υπάρχει μικρότερος  κίνδυνος  καρδιοπάθειας και καρκίνου.

Πηγή: ΑllΥou

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top