Now Reading
Καθημερινές συνήθειες για καλύτερη ζωή που αξίζει να υιοθετήσετε οικογενειακώς

Καθημερινές συνήθειες για καλύτερη ζωή που αξίζει να υιοθετήσετε οικογενειακώς

Μια υγιής ρουτίνα βάζει από νωρίς γερά θεμέλια για ισορροπημένα παιδιά

Στην εποχή του Instagram και του Snapchat, υπάρχουν πολλές διαθέσιμες πληροφορίες στο διαδίκτυο που μερικές φορές δεν ενθαρρύνουν έναν υγιή τρόπο ζωής. Οι εικόνες και τα πρότυπα που προβάλλονται και έλκουν τα παιδιά και τους εφήβους δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στη φυσική εμφάνιση. Ως εκ τούτου, τώρα περισσότερο από ποτέ, πρέπει να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να κατανοήσουν τι σημαίνει να ακολουθούν έναν ισορροπημένο τρόπο ζωής.

Ως γονέας, μεταδίδετε περισσότερα από τα γονίδια σας στα παιδιά σας. Τα παιδιά τείνουν να ακολουθούν τις συνήθειές σας από μικρή ηλικία, τόσο τις καλές όσο και τις κακές. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να δώσετε ένα παράδειγμα για τους νέους σας ακολουθώντας μια πειθαρχημένη ρουτίνα και διατηρώντας έναν υγιή τρόπο ζωής. Όταν οι υγιείς συνήθειες ενσταλάζονται νωρίς στη ζωή ενός ατόμου, γίνονται μέρος της ρουτίνας του τρόπου ζωής και συμβάλλουν σημαντικά στην εξασφάλιση μιας πιο ευτυχισμένης, υγιέστερης και χωρίς ασθένειες ζωής.

Εδώ είναι μερικές συνήθειες που αξίζει να καλλιεργήσετε στα παιδιά σας.

Μην παραλείπετε το πρωινό
«Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας», είναι μια παροιμία που καλό είναι να λάβετε σοβαρά υπόψη σας. Δεν βοηθά μόνο τα παιδιά να ξεκινήσουν τη μέρα τους με καλά ενεργειακά επίπεδα, αλλά τους διδάσκει επίσης να τηρούν τους κανονικούς χρόνους γεύματος και τους διδάσκει τη σημασία της ρουτίνας. Είναι σημαντικό να μεταδώσετε στα παιδιά τη σημασία της πειθαρχίας καθώς προσδίδει πάντα μια καλύτερη προοπτική στη ζωή. Η παρακολούθηση του βιολογικού ρολογιού του σώματος βοηθά επίσης να απομακρυνθούν χρόνιες ασθένειες και διασφαλίζει ότι τα παιδιά σας αποφεύγουν να κοιμούνται αργά το βράδυ και να μην έχουν υπνηλία το πρωί. Έχοντας ένα ισορροπημένο και θρεπτικό πρωινό, συμβάλλει σημαντικά στην προώθηση ενός συνολικού υγιεινού τρόπου ζωής.

Βάλτε τη φυσική άσκηση στο καθημερινό πρόγραμμα

Με τις συνθήκες καραντίνας και τους κινδύνους που προκύπτουν από την πανδημία έχει αυξηθεί ο χρόνος των παιδιών στις οθόνες τους, είναι εξαιρετικά σημαντικό για αυτούς να βρουν χρόνο για αρκετή άσκηση. Τα παιδιά σήμερα δεν παίζουν έξω όπως παλιά. Είναι σημαντικό να βγάλετε τα παιδιά σας έξω από την πόρτα και να διασφαλίσετε ότι ασκούνται με κάποιο σπορ ή με άλλο τρόπο για τουλάχιστον μία ώρα καθημερινά. Το να είσαι σωματικά ενεργός από μικρή ηλικία διασφαλίζει ότι τα παιδιά σου έχουν βελτιωμένες ακαδημαϊκές βαθμολογίες και ασχολούνται ενεργά με τον αθλητισμό. Οι ενδορφίνες που απελευθερώνονται όταν ασκείστε βοηθούν στην καταπολέμηση του ακαδημαϊκού στρες και της συναισθηματικής δυσφορίας. Το παιχνίδι ενός αθλητισμού διδάσκει επίσης στα παιδιά πώς να αντιμετωπίζουν τα τις νίκες και τις ήττες της ζωής από νεαρή ηλικία και βοηθά επίσης στην ενίσχυση των κοινωνικών δεξιοτήτων τους.
Σήμερα αναγνώστης αύριο ηγέτης
Κάντε το παιδί σας να διαβάζει 10 λεπτά κάθε μέρα πριν πάτε για ύπνο. Αφήστε τους να διαλέξουν τι τους αρέσει να διαβάζουν. Οι ισχυρές δεξιότητες ανάγνωσης είναι απαραίτητες για την οικοδόμηση ενός καλά ενημερωμένου λεξιλογίου. Κάντε την ανάγνωση μια διασκεδαστική δραστηριότητα, ώστε να την βλέπουν ως απόλαυση και όχι βαρετή δουλειά. Η συνήθεια της ανάγνωσης αποδίδει μακροπρόθεσμα υψηλές επιδόσεις καθώς τα βιβλία θα βοηθούν πάντα τα παιδιά να μαθαίνουν και να προσθέτουν στο επίπεδο της γνώσης τους.

Ο οικογενειακός χρόνος είναι σημαντικός
Η δημιουργία ενός δεσμού με το παιδί σας και η άνεσή τους να σας μιλάνε και να σας εμπιστεύονται είναι μια από τις πιο ευχάριστες εμπειρίες. Ο καθορισμός του δείπνου ως οικογενειακού γεύματος είναι ένας εύκολος τρόπος για να το κάνετε αυτό. Αυτό καθιστά ευκολότερο να διασφαλιστεί ότι όλοι τρώνε θρεπτικά γεύματα μαζί. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το δείπνο ως ευκαιρία να συνομιλήσετε με τα παιδιά σας σχετικά με την ημέρα τους. Συζητήστε ταινίες, λογοτεχνία, πολιτική ή ό,τι είναι αυτό που σας ενθουσιάζει. Βρείτε ένα κοινό σημείο να δείξετε ότι ενδιαφέρεστε για τα ενδιαφέροντά τους ακόμα και όταν είναι κάτι που δεν φανταζόσασταν ποτέ ότι σας ενδιαφέρει! Και τέλος, να είστε ανοιχτόμυαλοι και να κατανοείτε τους μεταβαλλόμενους χρόνους, αυτό διασφαλίζει ότι είναι άνετα να επικοινωνήσουν μαζί σας όταν χρειάζονται βοήθεια.

Η σημασία του καλού ύπνου
Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο για τη ρουτίνα των παιδιών σας από οκτώ ώρες αδιάλειπτου ύπνου. Τα κακά πρότυπα ύπνου μπορούν να προκαλέσουν μείωση της απελευθέρωσης των αυξητικών ορμονών, επομένως, επηρεάζοντας την ανάπτυξη των οστών και άλλων κυττάρων και ιστών. Επηρεάζει επίσης αρνητικά τα επίπεδα ανοσίας, οδηγεί σε ασθενή μνήμη και έλλειψη συγκέντρωσης. Ο ύπνος νωρίς και η ανάπτυξη μιας καθημερινής ρουτίνας που δεν διακόπτεται τα σαββατοκύριακα θα κάνει μόνο καλό στο παιδί σας μακροπρόθεσμα. Η υγιεινή είναι τα δύο τρίτα της υγείας

Δείτε Επίσης
Ο Sean Williams, ο ιδρυτής της κοινότητας για πατέρες The Dad Gang στο Instagram, λέει ότι το να είσαι μπαμπάς κοριτσιών δεν είναι μόνο να βγάζεις φωτογραφίες και να παίζεις μαζί τους

Τα παιδιά πρέπει να διδαχθούν τη αξία της βασικής υγιεινής από νεαρή ηλικία

Πρακτικές όπως το βούρτσισμα δύο φορές την ημέρα, το νήμα των δοντιών, το πλύσιμο των χεριών πριν και μετά από κάθε γεύμα είναι απλές και αποτελεσματικές ρουτίνες για την αποφυγή ασθενειών. Είναι σημαντικό να διδάξουμε στα μικρά μας παιδιά τη σημασία του να είμαστε καθαροί και καλλωπισμένοι. Η ενθάρρυνση αυτών των συνηθειών από την παιδική ηλικία θα βοηθήσει τα παιδιά να έχουν υγιή δόντια, καλό δέρμα και καλή υγεία του εντέρου!

Δεν υπάρχουν κακά συναισθήματα
Η αύξηση των συναισθηματικά υγιών παιδιών διασφαλίζει ότι δεν ψάχνουν φαγητό για παρηγοριά και τους εμποδίζει να καταφύγουν σε αλκοόλ και ναρκωτικά ως μηχανισμό αντιμετώπισης των τελευταίων ετών. Διδάξτε τους να αγκαλιάσουν κάθε είδους συναισθήματα επειδή έχουν δικαίωμα στην έκφραση των συναισθημάτων τους. Αφήστε τους να απελευθερώσουν συναισθήματα όπως θυμό και θλίψη με υγιή τρόπο από νεαρή ηλικία. Διδάξτε στα παιδιά την αξία των συνηθειών όπως το διάβασμα και ο διαλογισμός. Αυτό θα μπορούσε να τους βοηθήσει να αναπτύξουν μια καλή αίσθηση κρίσης. Μιλώντας μαζί τους σχετικά με τις τεχνικές διαχείρισης θυμού μπορεί να τους βοηθήσει να καταλάβουν πότε πρέπει να απομακρυνθούν από πιεστικές καταστάσεις. Αφήστε τα να κλαίνε και να μιλήσουν για τα συναισθήματά τους καθώς βοηθά τους εφήβους να αντιμετωπίσουν τη θλίψη τους. Η εμφάνιση συναισθημάτων πρέπει πάντα να ενθαρρύνεται και να μην καταστέλλεται.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top