Now Reading
Ισχύς εν τη ενώσει – διαχείριση πένθους για νέους μπαμπάδες

Ισχύς εν τη ενώσει – διαχείριση πένθους για νέους μπαμπάδες

Μια διαφορετική ομάδα ποδοσφαίρου ενώνει μπαμπάδες που έχασαν ένα νεογέννητο

Μια ομάδα μπαμπάδων που πενθούν έχουν διαμορφώσει τη δική τους ομάδα ποδοσφαίρου, με παίκτες που φέρουν τα ονόματα των «χαμένων αγγέλων» στις μπλούζες τους.

Κάθε παίκτης είναι ένας πατέρας που έχει χάσει ένα παιδί ή ένα εγγόνι και παίζουν στην ομάδα για να υποστηρίξουν ο ένας τον άλλον στον αγώνα τους να αντέξουν τη θλίψης τους, τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου.

Η λέσχη, που ονομάζεται Sands United FC Doncaster, ιδρύθηκε από τον John Drury, 27 ετών, αφότου ο γιος του, Arthur, πέθανε στην αγκαλιά του τον περασμένο Φεβρουάριο μόλις λίγες ώρες μετά τη γέννησή του.

Έχουν ήδη στρατολογήσει ομάδα 19 παικτών και οι αγώνες θα είναι ιδιαίτερα οδυνηροί καθώς κάθε 90 λεπτά στο Ηνωμένο Βασίλειο ένα μωρό πεθαίνει λίγο πριν, κατά τη διάρκεια ή σύντομα μετά τη γέννησή του.

Δείτε Επίσης

Με σύνδεση στη φιλανθρωπική εταιρεία SANDS (η θνησιγενή και νεογνική κοινωνία θανάτου), στόχος της λέσχης είναι «να δώσει στους άντρες αυτή την πλατφόρμα για να μιλήσουν και να μπορούν να διαχειριστούν τη θλίψη τους».

Ο ιδρυτής της ομάδας δήλωσε: «έχουμε συναντήσει μερικούς υπέροχους ανθρώπους. Αυτός είναι ένας σύλλογος στο οποίο δεν θέλεις ποτέ να είσαι μέρος, όμως είναι τόσο υποστηρικτικός». Πρόσθεσε: «Κανείς δεν εκφράζει τη θλίψη με τον ίδιο τρόπο αλλά μαζί μπορούμε να περάσουμε από οτιδήποτε. Υπάρχει ένας ισχυρός σύνδεσμος στο ότι ένα παιδί πεθαίνει κάθε 90 λεπτά, την ίδια διάρκεια με ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι, και αυτό είναι μια συνεχής υπενθύμιση».

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top