Now Reading
Ιδέες για να φτιάξετε υπέροχα χριστουγεννιάτικα σπιτάκια

Ιδέες για να φτιάξετε υπέροχα χριστουγεννιάτικα σπιτάκια

Είναι τόσο όμορφα που δεν θες να τα φας… αλλά να μείνεις μέσα τους!

Μπορεί να μοιάζει αρκετά μπελαλίδικο ίσως, αλλά είναι μια χριστουγεννιάτικη δραστηριότητα που θα χαρίσει υπέροχες οικογενειακές αναμνήσεις. Φορέστε τις ποδιές σας, σηκώστε τα μανίκια και ετοιμαστείτε να δημιουργήσετε και να μεγαλουργήσετε!

Βάλτε χριστουγεννιάτικη μουσική. Και μπείτε σε χριστουγεννιάτικη διάθεση. Να θυμάστε ότι περισσότερο απ’ όλα το κάνετε όλο αυτό για να περάσετε όμορφα και να διασκεδάσετε! Μπορεί να υπάρξουν απρόοπτα, δυσκολίες, αναποδιές. Σε μια κουζίνα όλα μπορούν να συμβούν, αλλά σας δίνετε και μια εκπληκτική ευκαιρία για να συνεργαστείτε, να μιλήσετε για παιδικές αναμνήσεις, και να αξιοποιήσετε όλες σας τις αισθήσεις, καθώς οι μυρωδιές, τα χρώματα και οι γεύσεις θα εναλλάσσονται και θα σας προσκαλούν σε ένα πανέμορφο ταξίδι στον κόσμο της φαντασίας.

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ GINGERBREAD HOUSE

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

900 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

225 γρ. βούτυρο

200-300 γρ. ζάχαρη καστανή

2 αβγά, μεσαία

300 γρ. μέλι

4 κουταλάκια του γλυκού τζίντζερ, σε σκόνη

4 κουταλάκια του γλυκού κανέλα, σε σκόνη

1 1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο, σε σκόνη

1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο πιπέρι

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

καραμέλες, για διακόσμηση

Για το Royal Icing: 2 ασπράδια, 480 γρ. ζάχαρη άχνη, περασμένη από σήτα, 35 γρ. χυμό λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πρώτα φτιάχνεις το royal icing: Χτυπάς στον κάδο του μίξερ με το σύρμα στη μεσαία ταχύτητα τα ασπράδια σε μαρέγκα. Πριν σφίξει προσθέτεις τη ζάχαρη, τον χυμό λεμονιού, και συνεχίζεις το χτύπημα μέχρι να γίνει μια σφιχτή και λαμπερή μαρέγκα.

Το αποθηκεύεις στο ψυγείο σε αεροστεγή συσκευασία, αντέχει για 3 μέρες.

Δείτε Επίσης

Στη συνέχεια φτιάχνεις τη ζύμη: Χτυπάς τη ζάχαρη με το βούτυρο στο μίξερ μέχρι να μαλακώσει πολύ καλά και να είναι αρκετά αφράτη.

Ανακατεύεις το αλεύρι με τα υπόλοιπα στερεά συστατικά και το βάζεις μέσα σε ένα μπολ. Προσθέτεις ένα ένα στο μίξερ τα αυγά και στο τέλος το μέλι.

Βάζεις και το μείγμα του αλευριού στο μίξερ αλλά ανακατεύουμε για πολύ λίγο μέχρι όσο να ανακατευτούν καλά τα υλικά. Χωρίζεις σε 4 μέρη και βάζεις τη ζύμη σε σελοφάν στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα προκειμένου να σφίξει το μείγμα.

Με λίγο επιπλέον αλεύρι ανοίγεις τη ζύμη σε φύλλο πάχους 3-4 χιλιοστών ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες και κόβεις με τη βοήθεια του πατρόν τα σχέδια του σπιτιού. Μεταφέρεις τα κομμάτια σε ταψιά στρωμένα με λαδόκολλες.

Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 12-14 λεπτά. Αφήνεις να κρυώσουν σε σχάρα.

Με τη βοήθεια Royal icing κολλάς τα κομμάτια του σπιτιού μεταξύ τους πάνω σε μια βάση ή ένα ξύλο κοπής. Χρησιμοποιείς αρκετά μεγάλη ποσότητα του γλάσου και αφήνεις να στεγνώσει λίγο πριν να συνεχίσεις με τη διακόσμηση.

Στη συνέχεια βάζεις royal icing μέσα σε κορνέ για να διακοσμήσεις το σπιτάκι και για έξτρα χριστουγεννιάτικη λάμψη μπορείς να προσθέσεις καραμέλες, μαρσμάλοους, κομμάτια σοκολάτας, χρωματιστή τρούφα και ό,τι άλλο επιθυμείς.

Μοτίβα για να σχεδιάσεις και να φτιάξεις το σκελετό του σπιτιού θα βρεις εύκολα στο διαδίκτυο σε μια μηχανή αναζήτησης θα βρεις μια μεγάλη ποικιλία σε μεγέθη και σχέδια – επίσης μεγάλη ποικιλία θα βρεις και στο pinterest.com/gingerbreadjour

Ιδέες για Gingerbread Houses θα βρεις επίσης στο instagram

Πηγή: botrini.gr

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top