Now Reading
Η Elbisco αποκλειστικός χορηγός της εκπαιδευτικής παράστασης «Παιχνίδια Διατροφής»

Η Elbisco αποκλειστικός χορηγός της εκπαιδευτικής παράστασης «Παιχνίδια Διατροφής»

Στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Ελληνική Ανατροφή»

Στο πλαίσιο του προγράμματός της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Ελληνική Ανατροφή» η Elbisco είναι αποκλειστικός χορηγός της θεατρικής παράστασης «Παιχνίδια Διατροφής», η οποία ξεκινάει τις παραστάσεις της από την Κυριακή 6 Οκτωβρίου στο Θέατρο «Σταθμός».

Η παράσταση, η οποία απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους, έχει ως θέμα την εξάρτηση από τα βιντεοπαιχνίδια και τη σχέση της με τη σωστή διατροφή. Συγκεκριμένα, αφηγείται με πολύ πρωτότυπο τρόπο την περιπέτεια τριών εφήβων, οι οποίοι βρίσκονται εγκλωβισμένοι μέσα στο βιντεοπαιχνίδι που παίζουν. Για να μπορέσουν να επιστρέψουν στο σπίτι τους, πρέπει να τερματίσουν το παιχνίδι αντιμετωπίζοντας διάφορους χαρακτήρες, λύνοντας  γρίφους, επιτυγχάνοντας σε δοκιμασίες, κάνοντας όμως και σημαντικές ανακαλύψεις, όπως ποια είναι η σωστή ενέργεια για το σώμα, από που προέρχεται και ποιες είναι οι σωστές διατροφικές συνήθειες που πρέπει να ακολουθούνται. Το σενάριο του έργου είναι της Αγγελικής Φωστίνη, η σκηνοθεσία του Μιχάλη Μαραγκού, η μουσική και οι στίχοι του Χρίστου Σερενέ, ενώ η επιστημονική έρευνα έγινε από την διατροφολόγο Άρτεμις Στεργίου. Η  θεατρική παράσταση, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 26 Ιανουαρίου 2020, είναι διαθέσιμη καθημερινά για οργανωμένες παραστάσεις για σχολεία, ενώ οι παραστάσεις για το κοινό πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή στις 15.00.

Η χορηγία της παράστασης «Παιχνίδια Διατροφής» εντάσσεται στο ενιαίο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Elbisco «Ελληνική Ανατροφή», το οποίο έχει ως επίκεντρο την ανάδειξη και καλλιέργεια του σεβασμού στον άνθρωπο και στην τροφή. Οι στόχοι και οι προτεραιότητες του προγράμματος εναρμονίζονται απόλυτα με το όραμα της εταιρίας για εξωστρεφή ανάπτυξη, με οδηγό τις Ελληνικές οικουμενικές αξίες, «Ήθος, Μέτρο, Παιδεία».

Στο πλαίσιο αυτό, η Elbisco υλοποιεί και υποστηρίζει στοχευμένες δράσεις, που φιλοδοξούν, με κύριο όχημα την εκπαίδευση, να εμπνεύσουν στο σύνολο της κοινωνίας την έννοια του σεβασμού, η οποία είναι άρρηκτα συνυφασμένη με τη διατροφική παράδοση των Ελλήνων.

Για την Elbisco η ελληνική παράδοση και κυρίως οι πολιτισμικές αξίες που συνδέονται με τη διατροφή, όπως αυτή του σεβασμού, αποτέλεσαν τη βάση για τη δημιουργία του προγράμματος «Ελληνική Ανατροφή». Επενδύοντας κυρίως στην εκπαίδευση και στη νέα γενιά της πατρίδας μας, η εταιρεία επιθυμεί να συμβάλει στην ανάδειξη μιας κοινωνίας πολιτών που αναγνωρίζουν τον σεβασμό στην τροφή, τον εαυτό τους και τους γύρω τους.

Δείτε Επίσης

Κεντρικοί πυλώνες του προγράμματος «Ελληνική Ανατροφή» της Elbisco είναι οι ακόλουθοι:

  • συνεργασία με το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού για το σχεδιασμό και την υλοποίηση βιωματικού προγράμματος για παιδιά, με στόχο την καλλιέργεια του σεβασμού στην τροφή
  • μακροπρόθεσμη στήριξη του ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου» με έμφαση στην ενίσχυση των προγραμμάτων εκπαίδευσης και ενισχυτικής διδασκαλίας σε όλες τις βαθμίδες
  • διατήρηση και ενίσχυση των δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης που υλοποιεί η Elbisco, τόσο στο πλαίσιο σταθερών συνεργασιών, όσο και με ad hoc πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση ανθρωπιστικών ή άλλων κρίσεων.

 

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top