Now Reading
Η τεχνολογία της εικονικής πραγματικότητας ως «εναλλακτικό παυσίπονο» στον τοκετό!

Η τεχνολογία της εικονικής πραγματικότητας ως «εναλλακτικό παυσίπονο» στον τοκετό!

Μια καινοτόμος μέθοδος δοκιμάζεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Ουαλίας (UHW) στο Κάρντιφ ξεκίνησε να δοκιμάζει τον εξοπλισμό εικονικής πραγματικότητας σε μέλλουσες μαμάδες για να δει αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο χαλάρωσης παράλληλα ή αντί για παραδοσιακές μεθόδους ανακούφισης του πόνου. Για την ακρίβεια, γυναίκες που διέρχονται για τον τοκετό λαμβάνουν ακουστικά εικονικής πραγματικότητας για να τους αποσπάσουν από τον πόνο ως μέρος μιας καινοτόμου νέας δίκης.

Τα ακουστικά, τα οποία κατασκευάζονται από προγραμματιστές Rescape και κοστίζουν μεταξύ 3.000 και 4.000 λίρες το καθένα για δανεισμό ενός χρόνου, επιτρέπουν στις γυναίκες να επιλέξουν από έξι διαφορετικές εμπειρίες. Είναι μια εντελώς νέα και καινοτόμα υπηρεσία που προσφέρει το νοσοκομείο. Πρόκειται για ένα πραγματικά συναρπαστικό και καινοτόμο πρόγραμμα, φέρνοντας μια άλλη διάσταση στη φροντίδα στις μέλλουσες μαμάδες. Έχει την ικανότητα να μεταφέρει τις γυναίκες σε ένα μέρος όπου μπορούν να αποσπαστούν από τον πρώιμο πόνο τους.

Μπορούν να μεταφέρουν τις γυναίκες σε γαλήνιες υποβρύχιες τοποθεσίες, γραφικές αμμώδεις παραλίες ή να τις κάνει να νιώσουν ότι βρίσκονται ανάμεσα στην άγρια ​​φύση. Ωστόσο, η εικονική πραγματικότητα δεν είναι κατάλληλη για κάθε γυναίκα που ετοιμάζεται να γεννήσει. Ορισμένες γυναίκες νιώθουν τέτοιας έντασης πόνο που η χαλάρωση μέσω της εικονικής πραγματικότητας είναι αδύνατη. Επίσης, υπάρχουν γυναίκες που θέλουν να είναι παρούσες σωματικά και ψυχικά εκείνη τη στιγμή και να τη βιώσουν στο έπακρο.

Παρ’ όλα αυτά η προσφορά μιας διαφορετικής, μη φαρμακευτικής πτυχής ανακούφισης του πόνου μπορεί να θεωρηθεί θετική. Πριν αρχίσει η εμπειρία του τοκετού, οι γυναίκες καλούνται να βαθμολογήσουν τα επίπεδα πόνου και άγχους από το ένα στο 10. Στη συνέχεια, καλούνται να τα καταγράψουν ξανά μετά τη χρήση του ακουστικού. Ενώ αυτή η δοκιμή επικεντρώνεται σε εκείνα στα αρχικά στάδια του τοκετού, υπάρχει περιθώριο να διευρυνθεί η χρήση αυτής της τεχνολογίας και σε άλλους ασθενείς.

Δείτε Επίσης

Πιθανώς αυτό θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε γυναίκες που είχαν τραυματικές εμπειρίες σε προηγούμενες γέννες. Η VR θα μπορούσε να τους επιτρέψει να περάσουν από μια εικονική περιήγηση της όλης διαδικασίας του τοκετού και πάλι αλλά με πιο θετικό τρόπο έτσι ώστε να ξεπεράσουν τις ανησυχίες τους από την προηγούμενη φορά.

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Ουαλίας, το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Ουαλίας, ασχολείται με περίπου 5.600 γεννήσεις κάθε χρόνο και είναι το πρώτο στο Ηνωμένο Βασίλειο που θα το δοκιμάσει σε έγκυες γυναίκες.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top