Now Reading
Η προγεστερόνη δίνει ελπίδα για τη μείωση των αποβολών

Η προγεστερόνη δίνει ελπίδα για τη μείωση των αποβολών

Νέα μελέτη συσχετίζει την προγεστερόνη με την αναχαίτιση αποβολής σε γυναίκες που παρουσιάζουν αιμορραγία στο πρώτο τρίμηνο

Εδώ και  δεκαετίες, οι γιατροί έχουν συνταγογραφήσει την προγεστερόνη, μια από τις βασικές ορμόνες που χρειάζεται το σώμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, για να αποτρέψουν μια αποβολή. Η ορμόνη, που παράγεται από τις ωοθήκες, είναι απαραίτητη για την προετοιμασία του σώματος για τη σύλληψη. Καθώς η εγκυμοσύνη εξελίσσεται, ο πλακούντας παράγει προγεστερόνη, η οποία καταστέλλει τις συστολές της μήτρας και τον πρόωρο τοκετό.

Σήμερα μια νέα μελέτη από το Ηνωμένο Βασίλειο διαπιστώνει ότι η χορήγηση προγεστερόνης σε γυναίκες που παρουσιάζουν αιμορραγία στο πρώτο τρίμηνο έδειξε μια θετική συσχέτιση της χρήσης προγεστερόνης και τη μείωση των αποβολών. Η μελέτη, η οποία διεξήχθη στο Εθνικό Κέντρο Ερευνών για Αποβολές του Πανεπιστημίου του Μπέρμιγχαμ στο Ηνωμένο Βασίλειο, περιελάμβανε 4.153 έγκυες γυναίκες που βιώνουν αιμορραγία σε αυτές τις ριψοκίνδυνες (και νευρικά) πρώιμες εβδομάδες. Οι γυναίκες χωρίστηκαν τυχαία σε δύο ομάδες, όπου μία ομάδα έλαβε 400 χιλιοστόγραμμα προγεστερόνης μέσω ενός κολπικού υπόθετου και η άλλη ομάδα έλαβε ένα εικονικό φάρμακο της ίδιας ποσότητας. Και στις δύο ομάδες δόθηκαν τα υπόθετα μέσω της 16ης εβδομάδας της εγκυμοσύνης τους. Από την ομάδα που έλαβε προγεστερόνη, το 75% συνέχισε να έχει επιτυχή γέννηση σε πλήρη βάση, σε σύγκριση με το 72% που έλαβε το εικονικό φάρμακο.

Εκτιμάται ότι 1 στις 5 εγκυμοσύνες τελειώνει με αποβολή. Η μελέτη συγκαταλέγεται μεταξύ πολλών πρόσφατων πρωτοποριακών ανακαλύψεων που έγιναν από γιατρούς που προσπαθούν να κατανοήσουν περαιτέρω τι προκαλεί αποβολές και τι μπορεί να γίνει για να τις αποτρέψει. Ενώ το 70% των αποβολών αποδίδεται σε χρωμοσωμικές ανωμαλίες, οι γιατροί πρόσφατα έμαθαν ότι ορισμένες γενετικές ανωμαλίες, που υπάρχουν σε μια μικρή ομάδα γονέων, θα μπορούσαν να ανακαλυφθούν με εξετάσεις της μητέρας και του πατέρα, καθώς και του εμβρύου.

Δείτε Επίσης

Οι γιατροί έχουν επίσης ανακαλύψει ότι ακόμη και γνωρίζοντας το φύλο του μωρού σας, θα μπορούσαν να προβλέψουν τις επιπλοκές που μπορεί να αντιμετωπίσει η μητέρα, βοηθώντας έτσι τους επαγγελματίες του ιατρικού κλάδου να βοηθήσουν στη διατήρηση της εγκυμοσύνης. Παρόλο που δεν υπάρχει κάποια ριζοσπαστική λύση για να σταματήσουν οι αποβολές, για ορισμένα ζευγάρια, η χρήση της προγεστερόνης προσφέρει μια αχτίδα ελπίδας.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top