Now Reading
Η νέα ταινία Luca της Pixar μας πάει ταξίδι στις ανέμελες διακοπές των παιδικών καλοκαιριών μας

Η νέα ταινία Luca της Pixar μας πάει ταξίδι στις ανέμελες διακοπές των παιδικών καλοκαιριών μας

Ενώ μιλάει για τη δύναμη της φιλίας, τη διαφορετικότητα και την αποδοχή, σε ένα ονειρεμένο ιταλικό σκηνικό

Η Luca είναι η νέα ταινία φαντασίας κινουμένων σχεδίων της Pixar Animation Studios και διανέμεται από το Walt Disney Studios Motion Pictures. Η ταινία σκηνοθετείται από τον Enrico Casarosa στο ντεμπούτο σκηνοθεσίας του. Γράφτηκε από τους Mike Jones και Jesse Andrews, και δημιουργήθηκε από τον Andrea Warren. Περιλαμβάνει τις φωνές των Jacob Tremblay, Jack Dylan Grazer, Emma Berman, Marco Barricelli, Saverio Raimondo, Maya Rudolph και Jim Gaffigan. Η ταινία θα αφιερωθεί στον Ιταλό μουσικό Ennio Morricone, ο οποίος αρχικά θεωρήθηκε ότι συνθέτει το soundtrack, αλλά πέθανε πριν του ζητηθεί να το κάνει.
Αρχικά ήταν να κυκλοφορήσει στις Ηνωμένες Πολιτείες στους κινηματογράφους στις 18 Ιουνίου 2021,  αλλά έχει προγραμματιστεί να μεταδοθεί αποκλειστικά στο Disney + ως απάντηση στην τρέχουσα πανδημία του κορωνοϊού.

Για να προετοιμαστεί για την ταινία, η Pixar έστειλε αρκετούς από τους καλλιτέχνες της ταινίας στην ιταλική Ριβιέρα για ένα ερευνητικό ταξίδι, κατά τη διάρκεια του οποίου έβγαλαν φωτογραφίες του τοπίου και των ανθρώπων της περιοχής. Κατά τη διάρκεια του ερευνητικού ταξιδιού, η Deanna Marsigliese, σκηνοθέτης της ταινίας, σημείωσε ότι τους παρακολουθούσαν περίεργοι θεατές και επέλεξαν να το ενσωματώσουν στα σχέδια των χαρακτήρων. Σύμφωνα με τη σχεδιάστρια παραγωγής Daniela Strijleva, χρειάστηκε ένας χρόνος για να σχεδιάσει τον Luca επειδή ήθελαν να τον γνωρίσουν: «Ο Enrico ήθελε πάντα τον Luca να είναι λίγο εσωστρεφής και κάποιος που ήταν περίεργος, αλλά μας πήρε λίγο περισσότερο χρόνο για να καταλάβουμε ότι ο Luca είναι ονειροπόλος. Έχει μια ισχυρή φαντασία και μια πραγματικά εξελισσόμενη εσωτερική ζωή. Τότε ήταν που ο χαρακτήρας ήρθε στη ζωή για μένα».

Ο Casarosa περιέγραψε τις σκηνές μεταμόρφωσης των χαρακτήρων ως «μια μεγάλη προσπάθεια» λόγω των πολλών επαναλήψεων. Δήλωσε επίσης ότι μια άλλη μεγάλη προσπάθεια ήταν να βρεθεί μια διαφορετική εμφάνιση: «Έτσι, χρησιμοποιώντας τα ίδια εργαλεία χονδρικά δεν αποκαλύπτεται τελείως, αλλά προσπαθήσαμε να φέρουμε κάποια ζεστασιά, κάποια υφή, κάποια ατέλεια. Ο υπολογιστής φυσικά θέλει να είναι όλα ρεαλιστικά και τέλεια. Έτσι, σκέφτηκα γιατί δεν φέρνουμε μερικές ζωγραφικές δονήσεις στις φωτογραφίες μας; Πώς φέρνουμε υφή έτσι ώστε να είναι λίγο πιο ατελής; Μου αρέσει να ζωγραφίζω και μου αρέσει να βλέπω το χέρι του καλλιτέχνη να δείχνει και να είναι λίγο εκφραστικό – στον κόσμο, γιατί θέλαμε επίσης να οδηγήσουμε τους ανθρώπους να [δουν] την Ιταλία με αυτόν τον υπέροχα βελτιωμένο και στυλιζαρισμένο τρόπο, αλλά και στις παραστάσεις και τους χαρακτήρες, θέλοντας να τους κάνουν να νιώσουν λίγο πιο χειροποίητο το αποτέλεσμα».

 

Δείτε Επίσης

Ο σκηνοθέτης Enrico Casarosa δήλωσε ότι η ταινία είναι μια γιορτή της φιλίας και μια καρτ ποστάλ στα καλοκαίρια της παιδικής μας ηλικίας και των πρώτων καλύτερων φίλων μας. «Ο καλύτερος φίλος μου ο Alberto ήταν λίγο ταραχοποιός, [ενώ] ήμουν πολύ δειλός και είχα λίγο προστατευμένη ζωή – δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο διαφορετικοί … Ο Alberto με ώθησε έξω από τη ζώνη άνεσής μου , και με έσπρωξε από πολλά βράχια, μεταφορικά και όχι. Πιθανότατα δεν θα ήμουν εδώ αν δεν είχα μάθει από εκείνον να κυνηγάω τα όνειρά μου. Είναι αυτοί οι τύποι βαθιών φιλιών για τους οποίους ήθελα να μιλήσω στην ταινία Luca, και αυτό είναι που στην καρδιά αυτής της ταινίας».

Αλλά εκτός από τη δύναμη της φιλίας, η ταινία μιλάει επίσης για τη διαφορετικότητα και τον σεβασμό και την αποδοχή του ενός από τον άλλον.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top