Now Reading
Η μαγική ματιά στον κόσμο των παιδιών στην ηλικία των 7

Η μαγική ματιά στον κόσμο των παιδιών στην ηλικία των 7

Στις πρώτες ακόμα τάξεις του δημοτικού, βιάζονται να μεγαλώσουν αλλά έχουν μια λατρεμένη ακόμα παιδικότητα

Κάθε ηλικία είναι μαγική στα παιδιά, ακόμα και όταν πηγαίνουν χέρι χέρι με αναπτυξιακές προκλήσεις και διαχείριση μεγάλων συναισθημάτων. Η ηλικία των 7 έχει μια ανόθευτη ομορφιά έτσι όπως αρχίζουν να ανακαλύπτουν τα ίδια περισσότερο τον εαυτό τους, γίνονται λίγο πιο ανεξάρτητα αλλά συνεχίζουν να ζητάνε την αγκαλιά και την προσοχή μας ενώ εμείς τα κοιτάμε και απορούμε πόσο γρήγορα μεγαλώνουν… Ω ναι, ο χρόνος με παιδιά περνάει σαν αστραπή. Για αυτό απολαύστε όσο μπορείτε και προλαβαίνετε.

Να λοιπόν μερικά από τα χαρακτηριστικά των επτάχρονων παιδιών που τα κάνουν τόσο αξιαγάπητα:

  • Τραγουδούν στις κούκλες τους και γράφουν εμπνευσμένα σημειώματα με γράμματα που προσπαθούν να βρουν ακόμα την ισορροπία τους.
  • Προσπαθούν να κάνουν μπάνιο μόνα τους μπάνιο αλλά ακόμα δεν μπορούν να λούσουν τα μαλλιά τους. Κάποια δεν μπορούν να κολυμπήσουν ακόμα χωρίς βοήθεια. Κάποια δεν μπορούν να δέσουν ακόμα τα κορδόνια τους. Αλλά προσπαθούν να είναι μεγάλα παιδιά στο σχολείο ενώ έχουν ακόμα την άνεση να λιώνουν στο σπίτι με κουβέρτα ή αγκαλιά με το λούτρινο ζωάκι τους.
  • Βγάζουν από το μυαλό τους ανέκδοτα που μερικές φορές έχουν νόημα. Γελούν υστερικά με το σωματικό χιούμορ. Χορεύουν και στριφογυρνάνε με χαρούμενη αφέλεια. Πιστεύουν στη νεράιδα των δοντιών και στα μαγικά πλάσματα.
  • Παίζουν κακούς και καλούς, όπου οι κακοί μετανοούν και ευτυχώς επανενώνονται στην κοινωνία.
  • Είναι περήφανα. Θέλουν να παρακολουθείτε κάθε άλμα, τροχό, χορό ή ανόητο τραγούδι. Δεν υπάρχει πιο ασφαλές μέρος από τη μαμά ή τον μπαμπά. Οι μαμάδες μπορούν να διορθώσουν τα πάντα και να τα κρατούν πάντα ασφαλή.
  • Αισθάνονται όμορφα και αγαπημένα από τους γύρω τους. Είναι πολύ σίγουρα για πολλά πράγματα, αλλά πρέπει να έχετε μαζί σας σνακ και ποτά για μια διαδρομή 15 λεπτών με το αυτοκίνητο. Εξακολουθούν να κάθονται σε καθίσματα αυτοκινήτου, αλλά μπορούν να κουμπώσουν μόνα τους τη ζώνη τους.
  • Βοηθούν στο σπίτι και μπορούν κυρίως να οργανωθούν για να πάνε κάπου. Αγαπούν τις οικογένειες, τα κατοικίδια και τους φίλους τους. Φωνάζουν «ουάου» στη θέα οποιουδήποτε μωρού: ανθρώπου, ζώου ή ρομπότ.
  • Πηγαίνουν σε ένα υπέροχο, ασφαλές μέρος που ονομάζεται σχολείο για να μάθουν και να παίξουν. Είναι περήφανοι που μπορούν να επιλέξουν όχι ένα, αλλά δύο βιβλία από τη βιβλιοθήκη.
  • Οι μαθητές της δεύτερης τάξης ταλαντεύονται τόσο ψηλά που πιθανότατα μπορούν να αγγίξουν τον ήλιο. Μπορούν σίγουρα να αγγίξουν το φεγγάρι αν το ήθελαν.
  • Όταν οι άλλοι είναι άρρωστοι ή λυπημένοι, φτιάχνουν πολύχρωμες κάρτες και τραγουδούν τραγούδια, κάνουν ωραίες αγκαλιές και χαϊδεύουν όποιον βλέπουν αγαπημένο τους ότι το έχει ανάγκη.
  • Αγαπούν τις αγκαλιές και το γέλιο και το χαμόγελό τους είναι μεταδοτικό.
  • Ξέρουν λίγο περισσότερο τι θέλουν αλλά έχουν αρχίσει να καταλαβαίνουν ότι δεν γίνεται να έχουν πάντα ό,τι θέλουν και πλέον το δέχονται χωρίς να γυρίζουν τον κόσμο ανάποδα. Δεν τα παρατούν, αλλά σίγουρα βρίσκουν καλύτερους τρόπους για να διεκδικούν τις επιθυμίες και την προσοχή μας όταν την έχουν ανάγκη.
  • Μοιράζονται πιο εύκολα και νιώθουν χαρά όταν ξέρουν ότι μπορούν να προσφέρουν κι εκείνα κάτι στους άλλους.

Κι ενώ βιάζονται να μεγαλώσουν κι οι γονείς τους τα ακολουθούν από κοντά, προσπαθούν να παίξουν λίγο ακόμα μαζί τους και να τους κάνουν άλλη μια σφιχτή αγκαλιά…

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top