Now Reading
Η μαγεία του Σαββάτου επιστρέφει στον Ιανό

Η μαγεία του Σαββάτου επιστρέφει στον Ιανό

Μαζί με υπέροχες παιδικές εκδηλώσεις για το βιβλίο και την τέχνη

Παρουσίαση παιδικού βιβλίου της Λίνας Σωτηροπούλου, «Πίκο και Λόλα. Το σχολείο», σε εικονογράφηση Ναταλίας Καπατσούλια, εκδόσεις Μεταίχμιο. Δύο διαφορετικοί αλλά αχώριστοι φίλοι, που με τις περιπέτειές τους βοηθούν τα παιδιά να αντιληφθούν πρώτες έννοιες όπως η φιλία, η αποδοχή και η συνεργασία, και να αναπτύξουν τη φαντασία τους. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στις 11:00 στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24.

Η συγγραφέας θα μας αφηγηθεί τις περιπέτειες του Πίκο και της Λόλας. Ελάτε και εσείς να τους γνωρίσετε, να μοιραστούμε τα όνειρά τους και να κάνουμε σχέδια μαζί τους!

Για παιδιά από 3 ετών και άνω.

Λίγα λόγια για το βιβλίο και τη σειρά

Ώρα για σχολείο. Όμως η Λόλα δε θέλει να πάει, και όπως λέει: «Στο σχολείο τι να κάνω; Τι θα μάθω παραπάνω;». Είναι έτσι όμως τα πράγματα ή τελικά θα αλλάξει γνώμη; Μια σειρά με διασκεδαστικές ιστορίες γραμμένες σε απλά και λιτά στιχάκια, μέσα από τις οποίες ξεδιπλώνεται ένας χρωματιστός, μαγικός κόσμος. Πρωταγωνιστές του ο Πίκο και η Λόλα, δύο διαφορετικοί αλλά αχώριστοι φίλοι, που με τις περιπέτειές τους βοηθούν τα παιδιά να αντιληφθούν πρώτες έννοιες όπως η φιλία, η αποδοχή και η συνεργασία, και να αναπτύξουν τη φαντασία τους.

Για περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο: ianos.gr

 

Παιδική Εκδήλωση της εκπαιδευτικής μουσικής ομάδας musicArte.  Έρχεται για έκτη χρονιά στον Παιδικό ΙΑΝΟ και φέτος, παρουσιάζει το μουσικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ο Μπαχ και δύο φίλοι… κλασικοί», για παιδιά του Δημοτικού. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στις 12:00 στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24.

Στην πρώτη αυτή συνάντηση, θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα 5 συναντήσεων της φετινής ακαδημαϊκής χρονιάς, που είναι αφιερωμένο σε τρεις πολύ δημοφιλείς συνθέτες, τους: ΜπαχΜότσαρτ και Μπετόβεν.

Είσοδος ελεύθερη.

Απαραίτητες οι τηλεφωνικές κρατήσεις θέσεων στα 6987300329, 6987936142 (Κατερίνα Παπαδάκου).

Για παιδιά από 6 ετών και άνω.

Λίγα παραπάνω λόγια για το πρόγραμμα

Το φετινό εκπαιδευτικό μουσικό πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί σε 5 συναντήσεις, από τον Σεπτέμβριο του 2019 έως και τον Μάιο του 2020 και απευθύνεται σε παιδιά του Δημοτικού. Είναι αφιερωμένο σε τρεις πολύ δημοφιλείς, εμβληματικούς συνθέτες που καθόρισαν την πορεία της ευρωπαϊκής μουσικής, τους: Μπαχ, Μότσαρτ και Μπετόβεν, και έχει στόχο τα παιδιά να γνωρίσουν και να αγαπήσουν την μουσική τους! Με αφετηρία κομμάτια των τριών συνθετών που όλοι έχουμε ακούσει, θα εξερευνήσουμε τη ζωή τους και το έργο τους. Θα παίξουμε μουσική, θα προσεγγίσουμε βιωματικά μουσικές έννοιες και φόρμες, θα τραγουδήσουμε, θα χορέψουμε, θα πούμε αστεία κι ανέκδοτα, θα μοιραστούμε εμπειρίες και θα απολαύσουμε με κάθε τρόπο τη μουσική τους.

Για περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση πατήστε: ianos.gr

 

Δείτε Επίσης

Παρουσίαση παιδικού βιβλίου της Κατερίνας Σέρβη, «Γλαύκος, ο μικρός Μινωίτης», σε εικονογράφηση Αλεξίας Λουγιάκη, από τη σειρά «Οι αρχαίοι μου φίλοι», εκδ. Πατάκης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στις 13:00 στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24.

Μαζί με τη συγγραφέα και αρχαιολόγο Κατερίνα Σέρβη θα συναντήσουμε τον Γλαύκο, τον γιο του βασιλιά της Κρήτης, του Μίνωα. Μαζί του θα τρυπώσουμε στο ανάκτορο της Κνωσού, θα δούμε πώς περνούσαν οι άνθρωποι εκεί κι έπειτα θα πάμε μια βόλτα σ’ όλο το νησί, σ’ άλλα ανάκτορα, επαύλεις, σπήλαια ιερά, θάλασσες γαλάζιες και ψηλά βουνά! Εμπρός, λοιπόν, ας τον ακολουθήσουμε!

Για παιδιά από 4 ετών και άνω.

Λίγα λόγια για τη σειρά

Η σειρά «Οι αρχαίοι µου φίλοι» μας ταξιδεύει στο παρελθόν, για να γνωρίσουμε παλιούς, σπουδαίους πολιτισμούς, μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους, τότε, την εποχή που ήταν γεμάτοι ζωή.

Για περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο: ianos.gr

Για περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση πατήστε: ianos.gr

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top