Now Reading
Η καλή… γυμναστική από το πρωί φαίνεται

Η καλή… γυμναστική από το πρωί φαίνεται

Πέντε καλοί λόγοι για να πείτε καλημέρα στην άσκηση!

Το πρωινό ξύπνημα είναι δύσκολη υπόθεση, το γνωρίζω καλά. Έχεις δεν έχεις παιδιά, πλέον όλα όσα χρειάζεται μια γυναίκα να κάνει μόλις και μετά βίας χωράνε σε ένα εικοσιτετράωρο – ή, για την ακρίβεια, τις περισσότερες φορές δεν χωράνε καν. Ωστόσο υπάρχουν μερικοί καλοί λόγοι για να γίνετε πρωινό πουλί… και να ξεκινάτε τη μέρα σας με μερικές ασκήσεις γυμναστικής. Το σώμα και το πνεύμα θα ξυπνάει καλύτερα, θα λειτουργεί μες στη μέρα πολύ πιο αποτελεσματικά και αποδοτικά – ενώ ψυχικά σαφώς τα οφέλη είναι πολλά και θα τα βιώνετε άμεσα.

Δίνει ώθηση στο μεταβολισμό σας

Όποια ώρα της ημέρας κι αν επιλέξετε για να κάνετε γυμναστική είναι γεγονός ότι βοηθάτε το μεταβολισμό σας και την κινητοποίησή του. Ωστόσο η καλύτερη ώρα που θα δώσει τη μεγαλύτερη ώθηση στον μεταβολισμό σας είναι προτού ετοιμάσετε το πρωινό σας και πριν ξεκινήσετε τις υπόλοιπες δραστηριότητές σας. Έχει αποδειχθεί ότι όσοι ξεκινάνε τη μέρα τους με γυμναστική, έχουν καλύτερη παραγωγικότητα και προσέχουν περισσότερο τη διατροφή τους το υπόλοιπο της ημέρας.

Βελτιώνει τη συγκέντρωση και την ψυχική ηρεμία

Όλες οι μελέτες τονίζουν πόσο καθοριστικά επηρεάζει η άσκηση την ψυχική ευημερία. Πλέον όμως τα αποτελέσματα των ερευνών εστιάζουν και στο πόσο ωφελούν στη συγκέντρωση. Μερικές φορές η πρωινή άσκηση μπορεί να έχει πιο θετική επίδραση στον οργανισμό και στη νοητική σας κατάσταση απ’ ό,τι ο πρωινός καφές!

Ενισχύει την αυτοπειθαρχία

Η πειθαρχία είναι ένα μυς! Όσο περισσότερη ενέργεια ξοδεύετε πείθοντας τον εαυτό σας να κάνει κάτι που μπορεί να μην είναι διασκεδαστικό, ακόμη περισσότερη ενέργεια πρέπει να καταναλώσετε την επόμενη φορά. Αν καταφέρετε να βάλετε τον εαυτό σας να ξεκινάει τη μέρα του με γυμναστική, θα διαπιστώσετε ότι θα σας είναι πιο εύκολο να μένετε πιστοί και στο υπόλοιπο πρόγραμμά σας αλλά και σε «συνήθειες» που σας δυσκόλευε η υπακοή σε αυτές.

Δείτε Επίσης

Βελτιώνει την ποιότητα του βραδινού ύπνου

Η μείωση της αρτηριακής πίεσης, η αυξημένη εστίαση και τα υψηλότερα επίπεδα ενέργειας που απολαμβάνετε από την προπόνηση όλη την ημέρα καταλήγουν επίσης σε έναν βαθύτερο και πιο ξεκούραστο ύπνο μόλις γίνει η μέρα σας.

Απελευθερώνει χρόνο από την υπόλοιπη μέρα

Πόσες φορές δεν τυχαίνει κάτι που σας βγάζει εκτός προγράμματος και χάνετε έτσι την απογευματινή συνεδρία γυμναστικής, την καθορισμένη προπόνηση ή το πρόγραμμα στο γυμναστήριο – η κίνηση στους δρόμους, μια έκτακτη σύσκεψη. Αν και ο ποιος συχνός λόγος που σας αποτρέπει να φτάσετε στο γυμναστήριο το απόγευμα ή το βράδυ… είναι η κούραση. Κάτι που σαφώς δεν έχει την ίδια ισχύ το πρωί. Πάρτε το χρόνο στα χέρια σας! Ξυπνήστε λίγο νωρίτερα. Μισή ώρα πρωινής γυμναστικής είναι ό,τι χρειάζεται ο οργανισμός σας για να τα βγάλει πέρα την υπόλοιπη μέρα με ενέργεια, καλή διάθεση και συγκέντρωση!

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top