Now Reading
Η καθημερινή, συνεπής ανάγνωση από τους γονείς κατά το πρώτο έτος βελτιώνει τις γλωσσικές δεξιότητες των βρεφών

Η καθημερινή, συνεπής ανάγνωση από τους γονείς κατά το πρώτο έτος βελτιώνει τις γλωσσικές δεξιότητες των βρεφών

οφέλη ανάγνωσης σε μωρά

Η καθημερινή ανάγνωση βελτίωσε τη γλωσσική ανάπτυξη σε βρέφη 12 μηνών και κάτω, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη ερευνητών στο Πανεπιστήμιο Marshall Joan C. Edwards School of Medicine

Η μελέτη, η οποία βασίζεται σε καθιερωμένη έρευνα για την πρώιμη γλωσσική ανάπτυξη σε νήπια 12 μηνών και άνω, διαπίστωσε ότι τα βρέφη που λάμβαναν σταθερή, καθημερινή ανάγνωση τουλάχιστον ενός βιβλίου την ημέρα, ξεκινώντας από την ηλικία των δύο εβδομάδων, εμφάνισαν βελτιωμένες γλωσσικές βαθμολογίες ήδη από την ηλικία των εννέα μηνών. Τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν τον Δεκέμβριο στο Journal of the American Board of Family Medicine.

Κατά τη διάρκεια της τυχαιοποιημένης μελέτης, στους γονείς/κηδεμόνες δόθηκε ένα σετ 20 παιδικών βιβλίων που επιλέχθηκαν ειδικά για να υποστηρίξουν την πρώιμη γλωσσική ανάπτυξη και την αλληλεπίδραση με τα έντυπα μέσα. Οι εγγεγραμμένες οικογένειες συμφώνησαν να διαβάζουν τουλάχιστον ένα βιβλίο την ημέρα και τα βρέφη τους να ελέγχονται με ένα εκφραστικό και δεκτικό τεστ γλώσσας στις επισκέψεις από τους ειδικούς.

«Ένα βιβλίο κάθε μέρα είναι ένας εύκολος στόχος για νέες οικογένειες να δοκιμάσουν. Το να διαπιστώσουν ότι υπάρχει μια μετρήσιμη βελτίωση στην ομιλία και την κατανόηση πριν από ένα έτος είναι πολύ συναρπαστικό», δήλωσε ο Adam M. Franks, M.D., καθηγητής οικογενειακής και κοινοτικής υγείας στο Joan C. Edwards School of Medicine και αντίστοιχος συγγραφέας στη μελέτη.

Εκτός από τον Franks, οι γιατροί Callie Seaman, M.D., και William Rollyson, M.D., και ο ερευνητής Todd Davies, Ph.D., συνεργάστηκαν με την Emily K. Franks, παθολόγο λόγου, για να συντάξουν το άρθρο.

«Ενώ η ομάδα μας είναι ενθουσιασμένη με τα ευρήματά μας, οι πραγματικοί νικητές είναι τα παιδιά και οι οικογένειες που συμμετέχουν σε αυτόν τον τομέα που έχουν επωφεληθεί από τη δεσμευτική εμπειρία της από κοινού ανάγνωσης μέσω της συμμετοχής τους στο πρόγραμμα», είπε ο Franks.

Οι συγγραφείς ελπίζουν να επεκτείνουν αυτήν την έρευνα για να αξιολογήσουν τα οφέλη σε βρέφη μητέρων με διαταραχή χρήσης οπιοειδών που πάσχουν από στέρηση.

Δείτε Επίσης

Αυτή η εργασία υποστηρίζεται από μια επιχορήγηση αγροτικής έρευνας από το Robert C. Byrd Center for Rural Health.

Πηγή

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top