«Δεν θέλω να χρησιμοποιώ φόβο στην ανατροφή μου» Εva Mendes - Childit
Now Reading
«Δεν θέλω να χρησιμοποιώ φόβο στην ανατροφή μου» Εva Mendes

«Δεν θέλω να χρησιμοποιώ φόβο στην ανατροφή μου» Εva Mendes

Η ηθοποιός είναι ειλικρινής για το πόσο δύσκολο της ήταν να κόψει τη συνήθεια να υψώνει τη φωνή της.

Η Εva Mendes είναι γνωστή για τους ρόλους της στην οθόνη, αλλά στα παρασκήνια, περνάει τις προκλήσεις της μητρότητας, όπως πολλές από εμάς. Ως μητέρα δύο κορών, της Esmeralda Amada (10) και της Amada Lee (8), τις οποίες μοιράζεται με τον επί χρόνια σύντροφό της Ryan Gosling, η Mendes πρόσφατα μίλησε για έναν προσωπικό αγώνα ανατροφής με τον οποίο πολλοί μπορούν να συσχετιστούν: τις φωνές.

Σε μια ειλικρινή συνομιλία στο podcast Parenting & You με τον Δρ. Shefali, η ηθοποιός και συγγραφέας, 50 ετών, μοιράστηκε πόσο δύσκολο της ήταν να κόψει τη συνήθεια να υψώνει τη φωνή της, παρά τις καλύτερες προσπάθειές της να δημιουργήσει ένα ήρεμο σπίτι. «Νομίζω ότι ένα από τα πιο δύσκολα μοτίβα για μένα είναι να φωνάζω», παραδέχτηκε. «Στο μυαλό μου, δεν είναι σαν μια κακή κραυγή. Αλλά δεν πειράζει, φωνάζω… Η βιασύνη και οι φωνές είναι το χαρακτηριστικό μου».

Ακούγεται οικείο; Η ιστορία της Mendes χτυπά πολύ κοντά στο σπίτι για τόσες πολλές μαμάδες που νιώθουν την πίεση να συμβαδίσουν με τον ρυθμό της οικογενειακής ζωής. Ανάμεσα στο χάος του να βγάλουμε τους πάντες από την πόρτα και να κάνουμε ταχυδακτυλουργικά ένα εκατομμύριο άλλες εργασίες, είναι εύκολο να βρούμε τον εαυτό μας να υψώνουμε τη φωή μας περισσότερο από όσο μας ενδιαφέρει να παραδεχτούμε.

Αυτό που κάνει τον προβληματισμό της Mendes ακόμα πιο σχετικό είναι ο τρόπος που τον συνδέει με τη δική της ανατροφή. «Η μητέρα μου ήταν σίγουρα, ξανά, τόσο στοργική και τόσο καταπληκτική, αλλά σίγουρα ήταν σαν να μας μεγάλωσε από φόβο», μοιράστηκε. «Ελπίζω ότι δεν θα κοιτάξω πίσω σε 20 χρόνια και θα πω «Ω, πυροβολήστε με». Το έκανα αυτό.» Γιατί πραγματικά δεν θέλω να ανατρέφω τα παιδιά μου χρησιμοποιώντας φόβο».

Αυτή η ευπάθεια αντηχεί σε τόσους πολλές από εμάς που προσπαθούμε να σπάσουμε τα πρότυπα ανατροφής με τα οποία μεγαλώσαμε. Η ανησυχία της Mendes –ότι οι δικές της συνήθειες μπορεί να ασκήσουν πίεση στις κόρες της εν αγνοία της– είναι κάτι με το οποίο μπορούν να συσχετιστούν αμέτρητες μαμάδες. «Ελπίζω ότι δεν ασκώ εν αγνοία μου κάποιου είδους πίεση στις [κόρες μου] μέσω φόβου όπως μεγάλωσα… μέσω απειλών και φόβων».

Δεν είναι εύκολο να αλλάξεις παλιά μοτίβα, αλλά η ωμή ειλικρίνεια της Mendes για τους αγώνες της είναι μια υπενθύμιση ότι κανένας από εμάς δεν είναι μόνος σε αυτό το ταξίδι.

Δείτε Επίσης

Κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης εμφάνισης στο The Drew Barrymore Show, η Mendes μοιράστηκε επίσης πώς η μητρότητα έχει μεταμορφώσει την ταυτότητά της, αφήνοντάς την μερικές φορές να νιώθει χαμένη και άλλες φορές πιο ξεκάθαρη από ποτέ. Αν έχετε νιώσει ποτέ ότι χάνετε τον εαυτό σας καθώς μεγαλώνετε τα παιδιά σας, είστε σε καλή παρέα.

Όπως μας υπενθυμίζει η Eva Mendes, η κατάργηση των συνηθειών των γενεών απαιτεί χρόνο και υπομονή — αλλά είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για εμάς και τα παιδιά μας.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top