Now Reading
Η «επίγνωση-συνειδητότητα» και ο «διαλογισμός» θα διδάσκονται σε 370 σχολεία στην Αγγλία

Η «επίγνωση-συνειδητότητα» και ο «διαλογισμός» θα διδάσκονται σε 370 σχολεία στην Αγγλία

Σε μια προσπάθεια να μάθουν τα παιδιά να διαχειρίζονται πιο αποτελεσματικά τα συναισθήματά τους

Στηριζόμενη σε σύγχρονες μελέτες της ψυχολογίας, η βρετανική κυβέρνηση θα εισάγει σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα που θα τρέχει ως το 2021 σε 370 σχολεία ως μαθήματα την «επίγνωση» και το «διαλογισμό», με σκοπό μια συνολική νέα προσέγγιση στο θέμα της ψυχικής υγείας των μαθητών.

Με τα μαθήματα αυτά τα παιδιά θα διδάσκονται τεχνικές που θα τα βοηθούν να χαλαρώνουν, να αναγνωρίζουν τα συναισθήματά τους και να τα διαχειρίζονται πιο εύκολα και πιο αποτελεσματικά.

Όταν τα παιδιά πολλές φορές αντιδρούν με κλωτσιές και τσιρίδες, ή όταν έχουν αδικαιολόγητα ξεσπάσματα, είναι σε μεγάλο βαθμό επειδή δεν καταλαβαίνουν τι ακριβώς αισθάνονται και δεν ξέρουν πώς να το εκφράσουν αυτό στους άλλους. Κατά τη διάρκεια της σχολικής ηλικίας έρχονται αντιμέτωπα με άγνωστα και πρωτόγνωρα συναισθήματα.

Σύμφωνα με το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) της Αγγλίας, τα παιδιά σήμερα που εμφανίζουν πρώιμα σημάδια κατάθλιψης και άγχους αυξάνονται όλο και περισσότερο, ενώ σημειώνουν ότι ένα στα οκτώ παιδιά παρουσιάζουν συμπτώματα διάφορων ψυχικών διαταραχών – ωστόσο μόνο ένα στα πέντε παιδιά με ψυχικά προβλήματα έχουν πρόσβαση στη θεραπεία που χρειάζονται.

Δείτε Επίσης
Οι γονείς επιτυχημένων παιδιών δεν ανησυχούν για τον χρόνο οθόνης, διδάσκοντας αυτές τις 3 δεξιότητες

Μετά τη Βαλτιμόρη που το 2016 αντικατέστησε σε ένα σχολείο της το χώρο «κράτησης» με έναν ένα χώρο έτσι διαμορφωμένο όπου τα παιδιά να μπορούν να κάνουν ασκήσεις αναπνοής και διαλογισμού, έρχεται τώρα η Αγγλία να δοκιμάσει στην πράξη τις ευεργετικές επιδράσεις του διαλογισμού και της συνειδητότητας στο εκπαιδευτικό της σύστημα.

Ελπίζουμε το πιλοτικό αυτό πρόγραμμα να λειτουργήσει και να φέρει αποτελέσματα που θα ενθαρρύνουν την εδραίωση και την εξάπλωσή του – και μακάρι να το δούμε να αποτελέσει παράδειγμα για να το ακολουθήσουν κι άλλες χώρες, και ίσως και η δική μας.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top