Now Reading
Τέλεια ανατροφή δεν υπάρχει, αλλά μπορείτε να είστε ήσυχοι ότι προσφέρετε τέλειες διατροφικές προτάσεις

Τέλεια ανατροφή δεν υπάρχει, αλλά μπορείτε να είστε ήσυχοι ότι προσφέρετε τέλειες διατροφικές προτάσεις

Η γεύση της παιδικής ευτυχίας ξεκινάει με ένα κουταλάκι απόλαυσης και ισορροπημένης διατροφικής αξίας

Δεν υπάρχει πιο όμορφη και πιο σημαντική ιδιότητα από αυτή του να είσαι γονιός. Από τη στιγμή που αποφασίζετε να κάνετε οικογένεια μέχρι την ώρα που πήρατε στα χέρια σας το θετικό τεστ εγκυμοσύνης και την υπέρτατη ευτυχία του να κρατήσετε το νεογέννητο μωρό στην αγκαλιά σας ξέρετε ότι αυτή η ιδιότητα θα αλλάξει τα πάντα στη ζωή σας με έναν υπέροχο και μεταμορφωτικό τρόπο.

Αυτή η αλλαγή στη ζωή σας δεν έρχεται ωστόσο πάντα εύκολα. Δεν υπάρχει εγχειρίδιο «σωστής ανατροφής» ή «τέλειου γονιού». Και ό,τι κι αν έχετε ακούσει, ο «τέλειος γονιός» είναι μύθος.

Με τα λάθη γινόμαστε καλύτεροι

Όσο νωρίτερα αποδεχτείτε ότι δεν θα τα κάνετε όλα τέλεια όσον αφορά το μεγάλωμα του παιδιού σας, τόσο πιο γρήγορα θα απαλλάξετε τον εαυτό σας, τον σύντροφό σας και το παιδί σας από περιττό άγχος. Έχετε ήδη αρκετό άγχος για κάθε απόφαση που παίρνετε. Και ναι, κάποιες αποφάσεις στην πορεία μπορεί και να αποδειχθούν λανθασμένες. Αγκαλιάστε τα λάθη σας, μάθετε από αυτά, μάθετε να ακούτε το ένστικτό σας, συνεργαστείτε όσο μπορείτε με τον άλλον γονιό και αφήστε την αγάπη να σας καθοδηγήσει. Αγάπη, υποστήριξη και προσαρμογή είναι μερικές από τις ιδιότητες που θα σας φανούν απόλυτα χρήσιμες στο μαγικό ταξίδι της γονεϊκότητας.

Η ισχύς εν τη ενώσει

Όταν είστε νέοι γονείς χρειάζεστε χώρο και χρόνο για να βρείτε τα πατήματά σας, να δείτε τι λειτουργεί καλύτερα για τη νέα σας οικογένεια, αλλά δεν χρειάζεται να κάνετε τα πάντα μόνοι σας. Χρειάζεται ένα «χωριό» για να μεγαλώσει ένα παιδί – και οι γονείς σας φαίνεται να το γνώριζαν καλά όταν έφτιαχναν το δικό τους υποστηρικτικό δίκτυο. Δεχτείτε όση περισσότερη βοήθεια και υποστήριξη σάς προσφέρουν, από την οικογένειά σας, τους φίλους, ακόμα και τους γείτονές σας. Τα μωρά κοινωνικοποιούνται πιο εύκολα, οι ανάγκες όλων ικανοποιούνται πιο αποτελεσματικά και ως ζευγάρι θα έχετε περισσότερο κοινό χρόνο αλλά και ώρα για ξεκούραση.

Η σημασία της ισορροπημένης διατροφής

Ένα από τα μεγαλύτερα κεφάλαια της βρεφικής και παιδικής ηλικίας όπου οι γονείς έχουν απίστευτο άγχος για το αν θα κάνουν κάτι λάθος, είναι αυτό της διατροφής. Από την εγκυμοσύνη όπου ανησυχείτε για το αν η διατροφή σας είναι σωστή και αν το μωρό σας παίρνει ήδη όλα όσα χρειάζεται μέχρι τη γέννα και τη στιγμή που το μωράκι σας θα αρχίσει να πίνει γάλα και στη συνέχεια σε όλα τα στάδια της ζωής του (ακόμα και όταν μεγαλώσει και φύγει από το σπίτι) το κύριο μέλημα και μία από τις μεγαλύτερες έγνοιες σας θα είναι αν το παιδί σας τρέφεται σωστά.

Είτε επιλέξετε τον θηλασμό είτε το γάλα φόρμουλας, στις μέρες μας υπάρχουν εξειδικευμένες λύσεις και επιλογές που βοηθάνε τους νέους γονείς να είναι ήσυχοι ότι προσφέρουν στα μωρά τους από το πρώτο ήδη διάστημα ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή. Ένας τέτοιος πολύτιμος σύμμαχος είναι η σειρά ΔΕΛΤΑ Advance.

Η γεύση της οικογενειακής ευτυχίας

Mέσα στο άγχος σας να τα κάνετε όλα σωστά, η σειρά ΔΕΛΤΑ Advance είναι εδώ για να σας προσφέρει ηρεμία και σιγουριά στο πολύ σημαντικό κομμάτι της διατροφής. Διευκολύνετε την καθημερινότητά σας, εξασφαλίζοντας ότι ένα από τα γεύματα του παιδιού όχι μόνο καλύπτεται εύκολα αλλά και προσφέρει απαραίτητα συστατικά στον οργανισμό του.

Η Νο 1 μάρκα στα βρεφικά γιαούρτια (επιδόρπια βρεφικού γιαουρτιού*), μέσα από τη δυνατότητα των 8 ξεχωριστών προτάσεων που προσφέρουν πληθώρα γευστικών συνδυασμών στα μωρά από 6 μηνών και υψηλή θρεπτική αξία, θα κάνει την ώρα του σνακ απολαυστική, λαχταριστή και ωφέλιμη. Τα παιδιά το τρώνε με απίστευτη όρεξη και παράλληλα έχει πλούσια διατροφική αξία για εκείνα, καθώς είναι τα μόνα που περιέχουν μόνο φυσικά σάκχαρα από τα φρούτα και τα δημητριακά, χωρίς πρόσθετη ζάχαρη. Πέρα από τις προτάσεις με φρούτα, τα Advance έχουν στη σειρά και 2 απλά λευκά γιαούρτια, ένα εκ των οποίων είναι βιολογικό, χωρίς προσθήκη ζάχαρης. Αποκλείεται να μη βρείτε κάποιο που το παιδί θα σας ζητάει να τρώει συνέχεια.

Αν είναι επιλεκτικό στη διατροφή του ή αν θέλετε μια ασφαλή επιλογή που θα σας λύνει τα χέρια, οι γευστικοί συνδυασμοί Μήλο-μπανάνα, δημητριακά, φαρίν λακτέ, ροδάκινο-μήλο-βρώμη, αχλάδι-βερίκοκο, απλό λευκό, ή βιολογικό γίνονται σύμμαχοί σας για ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο. Kάθε επιλογή έχει λαχταριστή γεύση μόνο με φυσικά σάκχαρα και όλα τα απαραίτητα διατροφικά συστατικά, όπως βιταμίνες και μέταλλα – και κυρίως χωρίς χρωστικές και συντηρητικά. Είναι σημαντικό να ξέρετε ότι έχετε στο ψυγείο σας μια υγιεινή λιχουδιά που το παιδί δεν βαριέται, που το μυεί σε διαφορετικές γεύσεις και που μπορείτε να του το δίνετε σπίτι ή να το παίρνετε μαζί σας στις βόλτες σας.

Ταυτόχρονα, για ακόμα μεγαλύτερη άνεση στις διατροφικές επιλογές του παιδιού σας, υπάρχει και η σειρά με τα γάλατα για παιδιά από 1+, με προϊόντα εμπλουτισμένα με όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και με επιλογή και για τα παιδιά με δυσανεξία στη λακτόζη. Πλέον, έχετε στη διάθεσή και το νέο Advance Βιολογικό Ρόφημα Γάλακτος για παιδιά από 1 έτους+ που δημιουργήθηκε από βιολογικές φάρμες στο Εθνικό Πάρκο Κερκίνης, χωρίς προσθήκη ζάχαρης.

Μαζί μεγαλώνουμε πιο όμορφα

Την ώρα του φαγητού μπορεί να δημιουργηθεί καμιά φορά λίγο χάος. Αλλά η ώρα του φαγητού είναι ώρα σύνδεσης και αγάπης. Μην αγχώνεστε αν λερωθείτε, αν πέσει φαγητό στα ρούχα του μπαμπά την ώρα που ταΐζει το μωρό, ή αν τα μαλλιά της μαμάς έχουν λίγη γεύση παιδικού γεύματος… Χαλαρώστε και απολαύστε αυτές τις στιγμές που θα βάλουν τα θεμέλια της οικογενειακής σας ευτυχίας, με γέλια, νόστιμα φαγητά και ισορροπημένες διατροφικές επιλογές. Και να θυμάστε, κάποιες φορές θα γίνονται λάθη, σημασία έχει η προσπάθειά σας να είστε όσο το δυνατόν καλύτεροι και η επιθυμία σας να προσφέρετε στο παιδί σας αυτό που έχει ανάγκη. Άλλωστε ό,τι και να πάει λάθος, με το Δέλτα Advance αυτό που σίγουρα θα πάει καλά είναι η διατροφή του μωρού σας.

*ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ: βάσει νομοθεσίας οποιοδήποτε γιαούρτι ή γάλα έχει εμπλουτισμό και δεν είναι σκέτο, απλό γιαούρτι ή γάλα πρέπει να περιγράφεται ως «επιδόρπιο γιαουρτιού» ή «ρόφημα γάλακτος».

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top