TOP

Η ατζέντα για το σαββατοκύριακο 17-18 Οκτωβρίου

Υπέροχες προτάσεις για ελεύθερο χρόνο αλλά και δημιουργικές δραστηριότητες

Μικροί μεγάλοι στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Τα σχολεία άνοιξαν και το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης δίνει και φέτος τις καλύτερες προτάσεις για τα σαββατοκύριακα των παιδιών! Aπό τον Οκτώβριο έως και το Μάιο, κάθε Σαββατοκύριακο, παιδιά και γονείς γνωρίζουν το συναρπαστικό κόσμο του Μουσείου μέσα από παραμύθια διαδραστικές ξεναγήσεις, εικαστικά εργαστήρια, θέατρο, φωτογραφία  και μουσική!

Φέτος λόγω των συνθηκών και του περιορισμού των συμμετεχόντων, ο μέγιστος αριθμός παιδιών ανά εργαστήριο θα είναι 7. Για το λόγο αυτό, τα εργαστήρια για 2-3.5 ετών που απαιτούν και την παρουσία γονέα, προς το παρόν δεν θα ξεκινήσουν.

Πληροφορίες στο Τ. 210 7294220 (10.00-13.00) και εδώ

 

Πεζοπορία με τα αστέρια στην Πάρνηθα

Αυτό το Σάββατο θα απολαύσουμε τα αστέρια πεζοπορώντας στην πανέμορφη Πάρνηθα.
Ξεκινώντας η νέα σελήνη στην πρώτη της μόλις μέρα, με μόνο μία λεπτή φλοίδα της φανερή, σε απόσταση 363,352 χλμ. από το κέντρο της γης και φωτεινότητα μηδενική, θα έχουμε την ευκαιρία να διακρίνουμε και να θαυμάσουμε τα δισεκατομμύρια άστρα στον ουράνιο θόλο. Ελάτε να ανακαλύψουμε το δάσος μέσα από μια βραδινή βόλτα με φωτισμό μόνο από τους δεκάδες φακούς της παρέας μας.
Τηρούνται τα μέτρα ασφάλειας και απολαμβάνουμε την πεζοπορία.
Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων!
Μπορούν να συμμετέχουν και αρχάριοι αλλά και παιδιά από 8 ετών και άνω.

Κόστος συμμετοχής 5€ ανά άτομο.
Με την άφιξή σας στο καταφύγιο δηλώνεται το όνομα σας και πληρώνεται το ποσό συμμετοχής.

Ώρα συνάντησης στο καταφύγιο Φλαμπούρι 18:00′
Ώρα εκκίνησης πεζοπορικής βόλτας από το Φλαμπούρι 18:30′
Διάρκεια πεζοπορικής βόλτας ~2:00′ ώρες.

Πληροφορίες εδώ

 

Άκου! Ένας πίνακας τραγουδάει… – Για παιδιά 5-7 ετών

Οι ζωγραφικοί πίνακες ζωντανεύουν και μας αποκαλύπτουν μυστικά σε ένα βιωματικό εργαστήρι, όπου η μουσικοκινητική και τα εικαστικά συναντιούνται και εμπλέκονται με έναν δημιουργικό και παιγνιώδη τρόπο. Αναπάντεχες συμπτώσεις μας οδηγούν σε ένα διαφορετικό ταξίδι στο μαγικό κόσμο της καλλιτεχνικής έκφρασης. Εικόνες, που εξιστορούν, και ιστορίες που τραγουδιούνται, σε ένα περιβάλλον δημιουργικής ελευθερίας, με στόχο να ενισχύεται η αγάπη των παιδιών για την καλλιτεχνική δημιουργία και να ανακαλύπτουν τον δικό τους προσωπικό εκφραστικό τρόπο. Με τον μουσικό, μουσικοπαιδαγωγό Γιάννη Ψαριώτη και την  εικαστικό, αρχ. εσωτερικών χώρων και σχεδιάστρια αντικειμένων Ιωάννα Μπουλούγαρη.

17,Οκτωβρίου 2020 Σπύρος Παπαλουκάς

17/10/2020
16:30 – 17:30

Τοποθεσία
Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη

 

Προβολές Οκτωβρίου “Φύση και Άνθρωπος στον Πλανήτη Γη”

ΠΑΙΔΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ (6 ΕΩΣ ΚΑΙ 12 ΕΤΩΝ), ΕΦΗΒΟΙ (13 ΕΩΣ ΚΑΙ 17 ΕΤΩΝ)

Τα Σαββατοκύριακα, στη αναβαθμισμένη Σφαίρα διαμέτρου 5 μέτρων του Κέντρου ΓΑΙΑ, προβάλλονται ταινίες με γενικό τίτλο: “Φύση και Άνθρωπος στον πλανήτη Γη”
1. Ακραία καιρικά φαινόμενα – Διάρκεια 6.40’
Τα ακραία καιρικά φαινόμενα είναι γεγονός της ζωής. Σε παγκόσμιο επίπεδο, μια σειρά από ακραία καιρικά φαινόμενα συμβαίνουν κάθε χρόνο και ευθύνονται για την απώλεια πολλών ζωών και για ζημιές δισεκατομμυρίων δολαρίων. Οι επιπτώσεις αυτών των γεγονότων δείχνουν ότι δεν είμαστε καλά προσαρμοσμένοι στο παρόν κλίμα … και το κλίμα συνεχίζει να αλλάζει. (από το Πρόγραμμα Science on a Sphere της NOOΑ -National Oceanic and Atmospheric Administration –Dataset Source Aquarium of the Pacific)

2. Τα πάντα ρει – Διάρκεια 5.48’
Η ζωή στη Γη αλλάζει συνεχώς, αλλά οι άνθρωποι έχουν αυξήσει τον ρυθμό της αλλαγής. Η ταινία μας προσκαλεί να μάθουμε για την απειλή που έχει η εξαφάνιση ειδών και τον αντίκτυπό της στα οικοσυστήματα. Είναι σημαντικό να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να δώσουμε στη ζωή που βρίσκεται πάνω στον πλανήτη μας, την ευκαιρία να προσαρμοστεί και να ευδοκιμήσει. (από το Πρόγραμμα Science on a Sphere της NOOΑ -National Oceanic and Atmospheric Administration –Dataset Source Aquarium of the Pacific)

3. “#TeamOcean” – Διάρκεια: 6’40″
Εξερευνήστε τους Ωκεανούς της Γης.
Μάθετε για τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν και την καθοριστική σημασία τους στη διατήρηση του Κλίματος (από το πρόγραμμα Science on a Sphere της NOOA, Dataset Source XPRIZE Foundation)

Οι προβολές είναι συνεχόμενες, στην ελληνική γλώσσα, με συνολική διάρκεια 18.30’’

Ώρες προβολών: 11.30, 12.30, 13.30

Πληροφορίες: εδώ

 

 

Halloween στα Αηδονάκια

Με φόντο μαύρο και πορτοκαλί τo πιο ανατρεπτικό και ευφάνταστο «Trick or Treat Party» έρχεται και φέτος στο πάρκο οικογενειακής ψυχαγωγίας, το «Λούνα Παρκ Τα Αηδονάκια» στο Μαρούσι. Από τις 3 Οκτωβρίου έως τη 1 Νοεμβρίου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γιορτάσει το Halloween, που όπως φαίνεται τείνει να γίνει παράδοση και στη χώρα μας.

Προσαρμοσμένο στη νέα πραγματικότητα το φετινό Halloween Party, τηρεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Η είσοδος στο χώρο του πάρκου θα είναι ελεύθερη και μικροί και μεγάλοι μπορούν να επιλέξουν το πακέτο μαρκών που προτιμούν.

Ανδρέα Παπανδρέου & Διονύσου 155, Μαρούσι | 210 6196 948 | 3 Οκτωβρίου – 1 Νοεμβρίου | Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 4μ.μ.-11μ.μ. και Σάββατο-Κυριακή 10π.μ.-11μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη. Ημερήσιο βραχιόλι απεριόριστης συμμετοχής: € 16,5 ευρώ για 15 παιχνίδια, εκτός από αυτά που κερδίζουν δώρα και τα Συγκρουόμενα Αυτοκίνητα. Μεμονωμένη μάρκα για τα υπόλοιπα παιχνίδια: €3 ευρώ ανά συμμετοχή – παιχνίδι. Πακέτο 10 μαρκών: €24 ευρώ. Πακέτο 20 μαρκών: €42 ευρώ (αρχική τιμή 60 ευρώ)

Καταχώρησε Σχόλιο