Now Reading
Εύκολο κι ευχάριστο πρωινό ξύπνημα… με παιδιά

Εύκολο κι ευχάριστο πρωινό ξύπνημα… με παιδιά

Μοιάζει σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά μπορεί και να γίνει πραγματικότητα



Μερικές φορές ο ύπνος δεν είναι αρκετός, ούτε για τους μεγάλους αλλά ούτε και για τα παιδιά. Ωστόσο οι ενήλικες έχουν μάθει να πειθαρχούν και θέλουν δεν θέλουν σηκώνονται την ώρα που πρέπει από το κρεβάτι τους. Υπάρχουν ωστόσο μερικοί έξυπνοι τρόποι που μπορεί να κάνουν το πρωινό ξύπνημα και πιο εύκολο αλλά και πιο ευχάριστο.

 

  1. Διαλέξτε το σωστό ξυπνητήρι!

Υπάρχουν πολλοί ήχοι, από αστείοι, όπως ο ήχος ενός κόκορα, μέχρι απίστευτα εκνευριστικοί όπως ο ήχος μιας κόρνας – αλλά και μια μεγάλη επιλογή ήχων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ξυπνητήρι στο τάμπλετ ή στο κινητό σας. Επίσης μπορείτε να διαλέξετε μαζί με τα παιδιά κι ένα ωραίο παιδικό ξυπνητήρι το οποίο μπορείτε αποβραδίς να ετοιμάζεται μαζί με το παιδί.

  1. Βάλτε τα παιδιά να σας ξυπνήσουν

Σε κανέναν δεν τον αρέσει να τον ξυπνάνε αλλά όλοι διασκεδάζουμε να ξυπνάμε τον άλλον. Αφού διαλέξατε ξυπνητήρι βάλτε τα παιδιά να ξυπνήσουν τη μαμά ή τον μπαμπά – αφού εν τω μεταξύ έχετε βεβαιωθεί ότι θα έχετε ήδη ξυπνήσει, γιατί καμιά φορά αυτό το κόλπο μπορεί να μην πιάσει…

  1. Παίξτε «πρωινό ξενοδοχείου»

Αν έχετε κάνει διακοπές σε ξενοδοχείο το οποίο προσφέρει μπουφέ για πρωινό… ίσως έχετε προσέξει ότι τα πρωινά που είναι να κατέβουν για τον μπουφέ τα παιδιά ξυπνάνε ως διά μαγείας από μόνα τους. Επειδή είναι δύσκολο να συναγωνιστείτε το μενού ενός τέτοιου πρωινού μπορείτε ωστόσο να στήσετε ένα μικρότερο παρόμοιο μπουφέ τις επιλογές του οποίου να αλλάζετε τακτικά για να έχουν τα παιδιά και την περιέργεια αλλά και την ανυπομονησία να ξυπνήσουν για να τον δουν.

  1. Μοιράστε ευθύνες και αρμοδιότητες

Στα παιδιά αρέσει να νιώθουν ότι έχουν ευθύνες και ότι αντιμετωπίζονται από τους μεγάλους με σοβαρότητα. Είναι ωραίο λοιπόν και ιδιαίτερα χρήσιμο το πρωί να ξέρει κανείς τι πρέπει να κάνει και να μην περιμένουν όλοι ένας να κάνει τα πάντα ή τα πάντα να γίνουν με μαγικό τρόπο. Φτιάξτε έναν πίνακα στον οποίο όταν ο καθένας σας ετοιμάζει αυτό που έχει αναλάβει να το σημειώνει στον πίνακα και να παίρνει από ένα αστεράκι.

  1. Βάλτε μουσική

Η μουσική ηρεμεί και είναι ο καλύτερος τρόπος να αρχίζει κανείς να λειτουργεί, σωματικά και πνευματικά. Διαλέξτε από το προηγούμενο βράδυ με τα παιδιά το τραγούδι ή μουσικό κομμάτι με το οποίο θα ήθελαν να ξυπνήσουν. Να είστε σίγουροι ότι μόλις ακούσουν τις πρώτες νότες θα σκάσουν χαμόγελο και θα αρχίσουν να τραγουδάνε.

Δείτε Επίσης

  1. Καθιερώστε μια δική σας πρωινή συνήθεια

Αν στα παιδιά αρέσει η βραδινή ανάγνωση μπορείτε να τη συνεχίζετε κατά τη διάρκεια του πρωινού. Αν πάλι έχετε μικρούς φιλάθλους στο σπίτι μπορείτε να τα ξυπνάτε και να ρωτάτε πώς τελείωσαν οι χθεσινοβραδινοί αγώνες…

  1. Καθιερώστε ένα μικρό πεντάλεπτο παιχνίδι

Που θα παίζετε σε συνέχειες κάθε πρωί – αλλά μόνο το πρωί. Είτε είναι κρεμάλα, είτε πρόσωπο ζώο πράγμα – είτε πέτρα ψαλίδι χαρτί είτε παντομίμα – αρκεί να είναι κάτι διασκεδαστικό και κάτι που θα σας φέρει χαμόγελα. Προσοχή, όχι κάτι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό, δεν θέλουμε γκρίνιες και παράπονα πρωί πρωί..

  1. Βάλτε το χιούμορ στο πρωινό σας

Καθιερώστε κάθε μέρα να λέει κάθε μέλος της οικογένειας ένα ανέκδοτο ή μια αστεία ιστορία. Φροντίστε να έχετε βρει κάποιο αστείο meme ή μια γελοιογραφία ή ένα σύντομο κόμικς που να μπορεί να διαβαστεί και να κατανοηθεί από όλη την οικογένεια…

Μπορεί να υπάρξουν δύσκολα και μουρτζούφλικα πρωινά, αλλά οι μικρές ευχάριστες συνήθειες σας δίνουν αρκετές ευκαιρίες η πλειοψηφία των πρωινών να είναι γεμάτα χαμόγελα, από όλα τα μέλη της οικογένειας!

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top