Now Reading
Ευτυχισμένοι μαζί… και στις γιορτές!

Ευτυχισμένοι μαζί… και στις γιορτές!

Κάντε τις γιορτές αφορμή για να ανανεώσετε τη σχέση σας

Ψώνια, δώρα, υποχρεώσεις, μαγειρέματα, προετοιμασίες… συνήθως οι γιορτές γίνονται πηγή άγχους και περισσότερης κούρασης. Τα παιδιά είναι στο σπίτι και ακόμα κι αν δεν φέρνουν τα πάντα άνω κάτω προκαλούν όσο να ‘ναι μια γλυκιά αναστάτωση. Για να μην έρθει το τέλος των εορτών να σας βρει με υπερκόπωση και χάλια το νευρικό σας σύστημα, βάλτε και τους άλλους στο παιχνίδι και γίνετε ομάδα… Κι ας έχετε στο νου σας μαζί με το σύντροφό σας πως τελικό έπαθλο-στόχος είναι να ξεκλέψετε λίγο χρόνο οι δυο σας… και να αναθερμάνετε τη σχέση σας.

Γενικό σύνθημα και στις γιορτές «less is more». Το νόημα των εορτών δεν είναι η υπερβολή. Λίγα και καλά! Ούτε τα πολλά δώρα ούτε τα ακριβά δώρα φέρνουν την ευτυχία. Δεν χρειάζεται να περάσετε το 80% του χρόνου σας στην κουζίνα, φτιάχνοντας όλα τα γλυκά του κόσμου ή ετοιμάζοντας για το εορταστικό τραπέζι τα τελευταία πιάτα από το μάστερ σεφ… Ούτε επίσης να περάσετε την πλειοψηφία του χρόνου σας στα ψώνια. Να θυμάστε να ξεκουράζεστε για να έχετε καλή διάθεση.

Μη σας πιάσει η ανασφάλεια ότι επειδή τελειώνει η χρονιά πως πρέπει να κάνετε όλα όσα είχα πέρσι τέτοιον καιρό βάλει στο πρόγραμμα. Η χρονιά τελειώνει όχι η ζωή σας. Αφήστε έξω τα «σόγια», αν έχετε οικογενειακές διαφορές – για χάρη των εορτών κάντε τα στραβά μάτια. Δεν είναι ό,τι καλύτερο να θυμηθείτε αψιμαχίες, παράπονα και πικρίες. Ούτε εσείς ούτε ο σύντροφός σας είστε υπεύθυνοι για τις πράξεις και τη συμπεριφορά των γονιών σας ή άλλων μελών της ευρύτερης οικογένειας. Επίσης δεν είναι η ώρα να κάνετε ανασκόπηση και να κρατήσετε μούτρα στο σύντροφό σας για τυχόν υποσχέσεις του που δεν κράτησε. Αν σας είναι σημαντικό μπορείτε απλώς να του τις υπενθυμίσετε και να τις ανανεώσετε –από κοινού– για τη νέα χρονιά.

Για να κερδίσετε χρόνο, κάντε πρόγραμμα όσων πρέπει να γίνουν και διανείμετε αρμοδιότητες. Κάποια πράγματα –ανάλογα με την ηλικία τους– μπορούν να τα κάνουν και τα παιδιά. Σημασία έχει να έχετε στο νου σας πως τώρα που θα μείνετε περισσότερες ώρες όλοι μαζί στο σπίτι με περισσότερο ελεύθερο χρόνο, ο χρόνος αυτός να είναι όντως ελεύθερος και όχι σε βάρος του δικού σας… Καλό είναι επίσης να κάνετε τον ερωτισμό ενεργό κομμάτι των εορτών. Ίσως με τον ερχομό των παιδιών τα ερωτικά σας αντανακλαστικά να έχουν ατονήσει και η ερωτική απόλαυση να έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα. Αυτές τις γιορτές κάντε στους δυο σας το καλύτερο δώρο: ερωτευτείτε από την αρχή.

Μπείτε στη διαδικασία να κατακτήσετε ξανά ο ένας τον άλλον. Μιλήστε του τρυφερά. Τονίστε τα θετικά του στοιχεία. Πείτε του το σχέδιό σας περί «αποπλανήσεως» και κάντε τον συνεργό σας. Αντί για το «μίξερ-πολυμηχάνημα» που του έχετε ζητήσει για δώρο ή που θέλετε να κάνετε δώρο στον εαυτό σας… ίσως ένα σετ θηλυκά εσώρουχα να είναι προτιμότερη επιλογή… το ίδιο ισχύει και για εκείνον, κάντε του δώρο κάτι που θα σας βάλει σε ερωτικό πνεύμα!

Αφού «ξεμπερδέψετε» με τις οικογενειακές υποχρεώσεις, κάντε κάτι μόνο για τους δυο σας. Ετοιμάστε ένα ρομαντικό δείπνο, ακόμα καλύτερα με αφροδισιακές ιδιότητες. Με προσοχή το αλκοόλ, ναι να ζαλιστείτε γλυκά, όχι να πέσετε για ύπνο. Σκεφτείτε πως γνωρίζεστε τώρα. Νιώστε τον ενθουσιασμό του πρώτου ραντεβού. Μιλήστε για τις ερωτικές σας φαντασιώσεις, ίσως είναι η ώρα να αρχίσετε να πραγματοποιείτε κάποιες. Οικογένεια δεν είναι μόνο τα παιδιά, οικογένεια είστε και οι δυο σας – και το σεξ στο γάμο, όσα χρόνια και να περάσουν είναι το κλειδί. Το καλό δε σεξ, που ικανοποιεί και τους δύο, είναι το μυστικό της επιτυχίας. Μην το αμελείτε.

Δείτε Επίσης

Να είστε κάθε μέρα τρυφεροί μεταξύ σας. Να διατηρήσετε τον παιχνιδιάρικο τόνο. Να μιλάτε με χαϊδευτικά. Αναπτύξτε έναν δικό σας κωδικό, για να υπονοείτε «διάφορα πικάντικα» όταν είναι μπροστά τα παιδιά σας. Μη φοβάστε να είστε διαχυτικοί όταν σας βλέπουν τα παιδιά. Ο έρωτας δεν πρέπει να κρύβεται. Κι επειδή είναι εύκολο να περάσει, να τον έχετε στις κοινές σας προτεραιότητες. Κι αν δεν μπορείτε στην καθημερινότητά σας να το βάλετε κι αυτό στο πρόγραμμα, προσπαθήστε περισσότερο τουλάχιστον τώρα στις γιορτές.

Δεν χρειάζεται να πάτε στο Παρίσι για να αναθερμάνετε τη σχέση σας. Κάντε μαζί ένα χαλαρωτικό ζεστό μπάνιο. Κάντε μασάζ ο ένας στον άλλο. Δείτε μαζί στον καναπέ αγκαλιά μια ταινία (που να αρέσει και στους δυο σας). Τα χάδια, τα φιλιά, τα γλυκόλογα διατηρούν ζωντανή τη φλόγα και σας κρατάνε ενεργούς στο ερωτικό παιχνίδι.

Χρόνια πολλά και καλή… ερωτική χρονιά!

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top