Now Reading
«Ερωτευμένοι» ένα βιβλίο που διαβάζεται με την καρδιά

«Ερωτευμένοι» ένα βιβλίο που διαβάζεται με την καρδιά

Το πιο ρομαντικό δώρο για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου

Τα εξαιρετικά αποτελέσματα που μπορεί να έχει η συνεργασία μεταξύ της συγγραφέα Hélène Delforge και του εικονογράφου Quentin Gréban τα είδες και τα θαύμασες ήδη στο βιβλίο «Μαμά». Το νέο εγχείρημα του παραπάνω δημιουργικού ντουέτου κάνει και πάλι το θαύμα του με το βιβλίο «Ερωτευμένοι». Ένα βιβλίο κόσμημα από αισθητικής άποψης, που -παρόλο που ως προς το μέγεθος και το σχεδιασμό προσιδιάζει με παιδικό βιβλίο- είναι για όλους. Ένα υπέροχο ταξίδι σε περιμένει καθώς το ξεφυλλίζεις. Μια πανέμορφη διαδρομή σε όλα τα πρόσωπα και τις εκδοχές του έρωτα ή μάλλον των ερωτευμένων…
Ο έρωτας, ενικός αριθμός, που ωστόσο ανήκει στον δυικό αριθμό, για να είμαστε πιο ακριβείς. Χρειάζεται δύο. Ή τουλάχιστον δύο…Η συγγραφέας σε ξεναγεί με αφορμή τον φτερωτό θεό σε διαφορετικές χώρες και πολιτισμούς αλλά και σε διαφορετικές χρονικές περιόδους.

Μιλάει για το καρδιοχτύπι, την αναμονή του ραντεβού, την προετοιμασία και την επιλογή, τη φροντίδα να είναι όλες οι λεπτομέρειες άψογες, προκειμένου να είναι όλα τέλεια για τη συνάντησή τους. Πρόσεξε πώς θα το διαβάσεις αυτό το βιβλίο. Διαβάζεται με όλες τις αισθήσεις. Ξεχύνονται αρώματα από κάθε σελίδα, ακριβά αρώματα ή απλώς η μυρωδιά της ανάσας μετά το φιλί, η μυρωδιά του ζεστού σώματος μετά τα χάδια, η μυρωδιά του έρωτα. Η γεύση του αγαπημένου στόματος. Η θαλπωρή μιας ζεστής παλάμης. Το τραγούδι των ψιθύρων και των συγχρονισμένων αναπνοών.

Κάθε σελίδα και μια ιστορία, σε μια προσπάθεια να χωρέσουν σαν σε ένα λεύκωμα όσο γίνεται περισσότερες προσωπικές ερωτικές μαρτυρίες – ερωτικά γράμματα, ρομαντικές φωτογραφίες και κάθε είδους αναμνηστικό τοποθετημένο το ένα δίπλα στο άλλο, τρυφερά, ευλαβικά, όπως ακουμπάς ένα κομμάτι παζλ και όπως εφάπτεται εκείνο με το επόμενο έτσι κουμπώνει η μια ιστορία με την άλλη όπως κουμπώνουν αρμονικά και τα σώματα των ερωτευμένων όταν αγκαλιάζονται.

Κι όπως ο έρωτας δεν είναι μια ευθεία γραμμή έτσι και στο βιβλίο περιγράφονται όλες οι φάσεις και οι διακυμάνσεις του έρωτα και όλες οι συναισθηματικές του αποχρώσεις. Από την πικρία και την απογοήτευση, την έξαψη της αναμονής, την ελπίδα για την επόμενη συνάντηση, τη δύναμη που αντλεί κανείς όταν είναι ερωτευμένος, το κουράγιο, την προσμονή, τη χαρά, τη θλίψη έως την απόλυτη ευτυχία. Το πρώτο ραντεβού, το πρώτο βλέμμα κατάματα, το πρώτο τυχαίο άγγιγμα, το πρώτο φιλί – πόσες πρωτιές έχει ένας έρωτας αλλά ο χρόνος, η διάρκεια και όλες οι επόμενες φορές, οι δεύτερες, οι τρίτες, οι αμέτρητες, όταν πια χάνεις το μέτρημα εκεί είναι που γράφεται η αληθινή ιστορία του έρωτα.

Δείτε Επίσης

Ένα πολυπρόσωπο ψηφιδωτό αυτό το βιβλίο είναι κεντημένο προσεχτικά με λέξεις και εικόνες διαλεγμένες και σμιλευμένες με πολλή τρυφερότητα, με πολλή αγάπη, με πολλή φροντίδα και για αυτό καταφέρνει να δώσει φωνή στον ίδιο τον Έρωτα που χρησιμοποιεί τις διαφορετικές ιστορίες για να βρει τη δική του φωνή γιατί όσο διαφορετικοί κι αν είναι οι άνθρωποι, όποια γλώσσα κι αν μιλάνε, όποιου φύλο κι αν έχουν, σε όποια χώρα κι αν ζουν ή γεννήθηκαν μιλάνε την ίδια διάλεκτο – αυτή του έρωτα, του πανανθρώπινου αυτού συναισθήματος που είναι ίσως το μόνο συναίσθημα που είναι τόσο συνδεδεμένο με την ανθρώπινη ύπαρξη.

Το βιβλίο διαβάζεται σαν γράμμα, σαν ποίημα, ίσως χωρίς τέλος κι αρχή, δίνοντας σε κάθε αναγνώστη τον χώρο να ενθέσει στις σελίδες του βιβλίου –έστω νοερά– τη δική του ερωτική ιστορία… Μια ιστορία που συνεχίζεται…

 

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Φουρφούρι περισσότερα θα βρεις brainfood.gr

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top