Now Reading
Επιχείρηση ύπνος: «μύθοι και αλήθειες»

Επιχείρηση ύπνος: «μύθοι και αλήθειες»

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για να κοιμάται… ήσυχο

Πολλά θα ακούσετε να σας λέει/προτείνει/συμβουλεύει κάθε γονιός που κάποτε είχε μωρό… ωστόσο όπως συμβαίνει σχεδόν για όλες τις συμβουλές εσείς θα δείτε τι ταιριάζει καλύτερα στο δικό σας μωρό… Με τον καιρό και με δοκιμές, θα ανακαλύψετε τι είναι αυτό που του προσφέρει ήρεμο ύπνο. Αυτό που σε γενικές γραμμές πρέπει να έχετε στο νου σας είναι να του προσφέρετε υγιείς συνθήκες και να φροντίζετε σιγά σιγά για μια ρουτίνα και συνήθειες ύπνου. Εδώ σας έχουμε μερικά απ’ όσα θα ακούσετε να λένε ότι ισχύουν… ή όχι!

Όσο πιο αργά το κρατήσετε ξύπνιο το βράδυ… τόσο πιο αργά θα ξυπνήσει το πρωί

Λάθος! Όταν καθυστερείτε εσκεμμένα ένα μωρό να το βάλετε για ύπνο, με το σκεπτικό ότι θα κουραστεί περισσότερο και θα κοιμηθεί περισσότερες ώρες συνεχόμενα, το μόνο που θα καταφέρετε στην πραγματικότητα είναι να το εκνευρίσετε! Κι ένα εκνευρισμένο μωρό κοιμάται με μεγαλύτερη δυσκολία. Όταν κρατάτε το μωρό ξύπνιο ως αργά, του προσφέρετε άθελά σας μια έξτρα δόση κορτιζόλης η οποία δεν τον αφήνει να ηρεμήσει εύκολα.

Όσο περισσότερο το έχετε ταΐσει τόσο περισσότερο θα κοιμηθεί

Το στομαχάκι ενός μωρού είναι ακόμα μικροσκοπικό, όσο και να θέλετε να το «ταΐσετε» περισσότερο εκείνο θα πάρει όσο χρειάζεται… και θα ξυπνήσει ξανά όταν πεινάσει… Όσο μεγαλώνει, θα μεγαλώνει και το στομάχι του και όντως θα αρχίσει να κοιμάται περισσότερες ώρες συνεχόμενες…

Δείτε Επίσης

Ποτέ μην ξυπνάτε ένα μωρό που κοιμάται…

Ναι ξέρω, κάνετε καμιά φορά τόσο αγώνα για να το κοιμίσετε και τι ωραίο που είναι όταν κοιμάται…αλλά υπάρχουν μερικές περιπτώσεις που είναι απαραίτητο να ξυπνήσετε το μωρό.

  1. Όταν το μωρό είναι νεογέννητο, ορισμένοι παιδίατροι συνιστούν να το ξυπνάτε κάθε τρεις ώρες για να το ταΐζετε.
  2. Αυτό που ισχύει επίσης είναι ότι μόλις το μωρό σας είναι σε ένα σταθερό πρόγραμμα, μπορεί να είναι χρήσιμο να περιορίσετε τους μικρούς ύπνους για να διατηρήσετε τις συνήθειές του σε καλό δρόμο.
  3. Μια άλλη φορά που είναι καλό να ξυπνήσετε το κοιμισμένο μωρό σας είναι όταν ο απογευματινός του ύπνος ξεπεράσει τις 5 η ώρα. Καλά είναι μετά να παραμείνει ξύπνιο για να μπει και ο βραδινός του ύπνος σε μια σταθερή βάση.

Προσπαθήστε για τον βραδινό ύπνο να φτιάξετε και να διατηρήσετε μια ρουτίνα, τι ώρα θα το θηλάσετε ή δώσετε γάλα, τι ώρα θα του κάνετε το μπανάκι του, αρχίστε να του μιλάτε και να του δείχνετε με μικρές αλλαγές, στον φωτισμό και τους ρυθμούς σας ότι είναι ώρα για ύπνο, τα μωρά καταλαβαίνουν και μαθαίνουν ήδη από αυτή την ηλικία, και αποκτούν εύκολα συνήθειες αρκεί να υπάρχει υπομονή, ηρεμία, σταθερότητα και κυρίως αγάπη!

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top