Now Reading
Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου: με δύο βιβλία για να κοιμούνται τα μωρά καλά και οι γονείς καλύτερα

Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου: με δύο βιβλία για να κοιμούνται τα μωρά καλά και οι γονείς καλύτερα

Επειδή ο ύπνος είναι σημαντικός και τα οφέλη του πολύτιμα για όλους και σε όλη τη διάρκεια της ζωής μας, δύο βιβλία για να τον απολαμβάνεται περισσότερο οικογενειακώς

Τόσο για τους γονείς όσο και για τα παιδιά, από τη βρεφική τους ηλικία αλλά και σε όλα τα στάδια της ανάπτυξής τους, ο ύπνος είναι ένα ζήτημα εξαιρετικής σημασίας για την υγεία όλων μας. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου, στις 15 Μαρτίου, ψάξαμε στη βιβλιοθήκη μας και βρήκαμε δύο τίτλους βιβλίων που θα βοηθήσουν μωρά και γονείς να κοιμούνται σαν πουλάκια και να απολαμβάνουν τα οφέλη του ύπνου στο μέγιστο δυνατό βαθμό.

Ώρα για ύπνο

Ένα μωρό γεννιέται με τη δυνατότητα να κοιμάται κανονικά, όμως η υπερβολική παρέμβαση των γονιών στη διαδικασία παρακωλύει τη φυσική του ικανότητα να κοιμάται. Η διαδικασία του ύπνου περιλαμβάνει διάφορους κύκλους, με τον πρώτο να αφορά τη μετάβαση από την εγρήγορση στον ύπνο και να διαρκεί περίπου δεκαπέντε λεπτά κατά μέσο όρο. Οι γονείς που έχουν αναμειχθεί στη διαδικασία αυτή κατά τη βρεφική ηλικία οφείλουν να σταματήσουν να παρεμβαίνουν να βοηθήσουν το παιδί τους να επανασυνδεθεί με τις δεξιότητες του ύπνου του. Η Dorit Kreiser με το βιβλίο της «Ώρα για ύπνο», θα σας βοηθήσει να κοιμάστε καλύτερα οικογενειακώς

Έχοντας κατανοήσει ότι ο ύπνος είναι πραγματικά καθοριστικός, η Dorit Kreiser ανέπτυξε τη μέθοδο «Σσς… το βράδυ κοιμόμαστε» και προτείνει στους γονείς να αρχίσουν εκπαίδευση ύπνου στα μωρά τους, την περίοδο που ξεκινά η διαμόρφωση του βιολογικού ρολογιού. Το βιολογικό ρολόι έχει διαμορφωθεί πλήρως στις 8 με 10 εβδομάδες μετά τη γέννηση. Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα κάθε βρέφος πρέπει να μάθει πώς να κοιμάται. Απαραίτητη προϋπόθεση για την Kreiser για την επίτευξη αυτού του στόχου είναι κατά τη διάρκεια της μέρας να εκπληρώνονται οι σωματικές και ψυχικές ανάγκες του παιδιού, ώστε η νύχτα να είναι ο χρόνος που μαθαίνει πώς να κοιμάται.

Η Dorit Kreiser είναι μαία, σύμβουλος γονέων, ψυχοθεραπεύτρια και εκπαιδεύτρια ύπνου, ενώ πολλοί γονείς που έχουν συνεργαστεί μαζί της την αποκαλούν «νεράιδα του ύπνου»! Είναι ο άνθρωπος που τους έμαθε ότι δεν υπάρχει μαγικό ραβδάκι για να κοιμηθεί το μωρό τους ήρεμα καθ’ όλη τη διάρκεια μια νύχτας, αλλά υπάρχει μια απλή και δοκιμασμένη μέθοδος 6 σταδίων που θα φέρει την ησυχία και την ηρεμία στο σπίτι και στη ζωή τους.

Η συμπεριφορική μέθοδος «Σσς… το βράδυ κοιμόμαστε» βασίζεται σε πρακτικές συντελεστικής ενίσχυσης και κλασικής εξαρτημένης μάθησης, σε μια προσπάθεια να δημιουργηθούν εξαιρετικές συνήθειες ύπνου για το παιδί. Κάποιοι γονείς θεωρούν ότι υπάρχουν μόνο δύο προσεγγίσεις στην εκμάθηση του ύπνου: Α. αφήνουμε το μωρό να κλάψει ή Β. μένουμε με το μωρό μέχρι να αποκοιμηθεί. Και οι δύο είναι λάθος! Ακόμα και οι γονείς που θεωρούν ότι οφείλουν να παραμείνουν δίπλα στα παιδιά τους και να υποβοηθούν στον ύπνο τους, θέλουν παιδιά που να έχουν περισσότερες δυνατότητες για συγκέντρωση, καλύτερη διάθεση και λιγότερες μαθησιακές δυσκολίες. Για να τα πετύχουν όλα αυτά τα παιδιά πρέπει να κοιμούνται ανελλιπώς. Η συνέπεια είναι πολύ σημαντική.

Και για να αποκτήσουν οι γονείς συνέπεια ως προς τον ύπνο του παιδιού τους, με το βιβλίο της αυτό η Dorit Kreiser τους λύνει όλες τις σχετικές απορίες, ανησυχίες, επιφυλάξεις, όπως: για το αν θα αναπτύξουν τα παιδιά φόβο εγκατάλειψης, γιατί πρέπει να κόψουν την πιπίλα, κατά πόσο είναι καλό να αφήνετε το μωρό να κοιμηθεί στο καρότσι του ενώ είστε έξω, έχει ένα μωρό επιθυμίες ή μόνο ανάγκες, πόσο ισχυρή είναι η δύναμη της συνήθειας, του προγράμματος και της ρουτίνας.

Το βιβλίο είναι ένας πλήρης οδηγός ύπνου από μηδέν έως και αρκετά μεγαλύτερα παιδιά, προσφέροντας εξειδικευμένο υλικό για τα αναπτυξιακά στάδια ανά ηλικία του παιδιού, μέχρι 5 ετών. Υπάρχει αναλυτικό κεφάλαιο για τις φοβίες που μπορεί να δυσκολέψουν ένα παιδί ως προς τον ύπνο και να το κρατήσουν ξύπνιο και πώς να τις διαχειριστούν οι γονείς ώστε να μην αποτελούν εμπόδιο.

Εκτός από τις φοβίες θα μάθετε πώς να αντιμετωπίζετε κι άλλες δυσκολίες, όπως: Τι να κάνετε αν ένα παιδί έχει πυρετό. Τι γίνεται όταν το παιδί βγάζει δόντια; Πώς να αντιμετωπίσετε την αλλαγή ώρας. Αλλά και όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το Σύνδρομο Αιφνίδιου Θανάτου των Βρεφών.

Ποιος ο ρόλος του μπαμπά; Οδηγίες για μονογονεϊκές οικογένειες. Οικογένειες με περισσότερα παιδιά. Στο βιβλίο αυτό θα αναγνωρίσετε εύκολα την περίπτωσή σας.

Οι εκδόσεις Φουρφούρι με τη σειρά «Χαρούμενο παιδί – Ξεκούραστοι γονείς» επιλέγουν και παρουσιάζουν μια νέα σειρά βιβλίων για υγιή και ευτυχισμένα παιδιά και για χαρούμενους και ήρεμους γονείς. Μείνετε συντονισμενοι!

Δείτε Επίσης

Οδηγός καλού ύπνου

Οι εκδόσεις Η Τέχνη της Ζωής κυκλοφόρησαν το best-seller της συγγραφέως, Dr. Sarah Jane Arnold, με τις Πρακτικές Συμβουλές Ζωής. Στο βιβλίο «Οδηγός Καλού Ύπνου» η συγγραφέας ρίχνει φως στις διεργασίες που συμβαίνουν στον οργανισμό σου όταν κοιμάσαι και αναλύει τον αντίκτυπό τους στην καθημερινότητά σου, προσφέροντας μια σειρά από συμβουλές για να μπορείς να απολαμβάνεις τα οφέλη του ύπνου στο μάξιμουμ.

Ένας συνοπτικός οδηγός για Καλό Ύπνο που θα σε βοηθήσει να ξεπεράσεις τα διάφορα προβλήματα ύπνου και θα σου δείξει τον τρόπο πώς να ξεκουράζεσαι σωστά. Από τη διατροφή και την άσκηση, μέχρι το υποκείμενο στρες και το εργασιακό άγχος, το βιβλίο σε ωθεί να υιοθετήσεις τις ιδανικές συνήθειες ύπνου, ώστε να μπορείς να είσαι ξεκούραστη και παραγωγική την ίδια στιγμή και συνέχεια.

Με εξειδικευμένες γνώσεις, συμβουλές τρόπου ζωής, προσιτές ασκήσεις και τεχνικές, αποτελεί έναν απαραίτητο μίνι οδηγό για βελτιωμένο ύπνο και μεγαλύτερη ευεξία κατά τη διάρκεια της ημέρας.

ΩΡΑ ΓΙΑ ΥΠΝΟ – Brainfood Εκδοτική

Οδηγός Καλού Ύπνου – Brainfood Εκδοτική

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top