Now Reading
Δραστηριότητες για ένα μωρό 7 μηνών που ενισχύουν την ανάπτυξή του

Δραστηριότητες για ένα μωρό 7 μηνών που ενισχύουν την ανάπτυξή του

δραστηριότητες για 7 μηνών

Το μικρό σας πιθανότατα γίνεται όλο και πιο κινητικό μέρα με τη μέρα και πλέον μπορείτε να εντάξετε στο πρόγραμμά του δραστηριότητες που θα εξελίξουν τις δεξιότητές του

Ο χρόνος με ένα μωρό περνάει αστραπιαία και κάθε μέρα το βλέπετε να αποκτά όλο και περισσότερες δεξιότητες και νέες συμπεριφορές. Αν μέχρι τώρα, ο χρόνος παιχνιδιού ήταν λίγο μονόπλευρος (ίσως αναλάβατε έναν μεγαλύτερο ρόλο;), από την ηλικία των 7 μηνών περίπου (συν-πλην ανάλογα το μωρό) γίνεται πολύ πιο ισορροπημένος. Μπορεί να εντυπωσιάζεστε τακτικά με τις νέες ικανότητες του μωρού σας – και με το πόσο του αρέσει να παίζει.

Το μικρό σας πιθανότατα γίνεται όλο και πιο κινητικό μέρα με τη μέρα – γεγονός που σημαίνει ότι ήρθε η ώρα να ξεκινήσετε επίσημα να ασφαλίζετε το γύρω του περιβάλλον αν δεν το έχετε κάνει ήδη. Μπορεί επίσης να αρχίσει να αναγνωρίζει οικεία πρόσωπα και να αντιδρά σε διαφορετικά συναισθήματα (μήπως ήρθε η ώρα για το πρώτο του κουκλοθέατρο). Συνεχίστε να ενθαρρύνετε αυτό το φυσικά περίεργο πνεύμα με μερικές νέες διασκεδαστικές αισθητηριακές και αναπτυξιακές δραστηριότητες για παιδιά 7 μηνών.

Αισθητηριακές δραστηριότητες για παιδιά 7 μηνών

Ο κόσμος του μικρού σας αρχίζει να γίνεται λίγο μεγαλύτερος. Από την εξερεύνηση σε ό,τι του είναι προσβάσιμο (και λίγο απρόσιτο) μέχρι την αναγνώριση της οικογένειας και των φίλων, δείτε πώς να κρατήσετε τον μικρό σας εξερευνητή δρασήριο.

Διαβάστε του ιστορίες σαν να ήσασταν ηθοποιός

Σε αυτή την ηλικία, το μικρό σας μπορεί να αντιδράσει σε διαφορετικά συναισθήματα, γι’ αυτό διαβάστε του βιβλία με δραματική φωνή και πείτε ιστορίες για συγγενείς και φίλους που ξέρουν να κρατούν την προσοχή τους. Προσπαθήστε να κάνετε γκριμάτσες καθώς μιλάτε για να μεταφέρετε τα συναισθήματα που περιγράφετε και να αλλάζετε φωνές ή τόνο στη φωνή σας.

Εστίαση στην οικογένεια και τους φίλους

Ξεχωρίστε τα άλμπουμ φωτογραφιών και υποδείξτε γνωστά πρόσωπα για να ονομάσετε κάθε άτομο. Το μωρό εστιάζει σε πρόσωπα αυτές τις μέρες και στοιχηματίζουμε ότι μερικά από τα αγαπημένα του θα τους φέρουν χαρά.

Φτιάξτε μια μουσική ρουτίνα

Η μουσική είναι ένας ισχυρός τρόπος για να ενθαρρύνετε το λεξιλόγιο, την ανάπτυξη της γλώσσας, τον ρυθμό και την κίνηση. Δημιουργήστε μια λίστα αναπαραγωγής με τραγούδια φιλικά προς τα μωρά που αγαπάτε εσείς και το μικρό σας και επικεντρωθείτε σε αυτά όπου μπορείτε να προσθέσετε κινήσεις με τα χέρια για να κάνετε μαζί εγκαίρως — ακόμα κι αν απλώς αυτοσχεδιάσετε!

Αναπτυξιακές δραστηριότητες για παιδιά 7 μηνών

Τι κάνει αυτό το κουμπί;

Το μικρό σας λατρεύει να πατάει κουμπιά σε αυτό το στάδιο και είναι ενθουσιασμένο από την έννοια της αιτίας και του αποτελέσματος. Ένας κύβος δραστηριότητας και άλλα παιχνίδια με κουμπιά, ήχους και φωτάκια, είναι ένας ασφαλής τρόπος για να κρατάτε αυτά τα μικροσκοπικά χέρια μακριά από το πληκτρολόγιο του φορητού υπολογιστή σας. Για να ενθαρρύνετε μεγαλύτερες συνεδρίες καθιστικού παιχνιδιού, καθίστε με το μωρό ενώ παίζει.

Άλλο ένα βαρελάκι, παρακαλώ!

Το μωρό σας μπορεί να κυλάει περισσότερο προς τη μία κατεύθυνση από την άλλη—από αριστερά προς τα δεξιά ή από το στομάχι προς την πλάτη αντί για την πλάτη προς το στομάχι. Ενθαρρύνετε όλες τις μορφές κύλισης τοποθετώντας δελεαστικά παιχνίδια μακριά από τη μία πλευρά και, στη συνέχεια, αλλάζοντάς τα στην άλλη πλευρά. Αυτές οι μεγάλες κινήσεις του σώματος βοηθούν στη δημιουργία δύναμης για το περπάτημα.

Εσωτερική παιδική χαρά

Μπορείτε να φτιάξετε μια μίνι διαδρομή με εμπόδια από μαξιλάρια για να εξερευνήσει το μωρό σας; Το μικρό σας είναι απασχολημένο με όλους τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να κινήσει το σώμα του, αλλά τους είναι επίσης διασκεδαστικό να ψάχνουν μπάλες ή αυτοκίνητα κάτω από μια ράμπα μαξιλαριού καναπέ και να χτυπάνε πάνω σε στοίβες από μαξιλάρια με τα χέρια και τα πόδια τους.

Δείτε Επίσης

Πράγματα που μπορείτε να κάνετε με ένα μωρό 7 μηνών

Επίσκεψη στη δημοτική σας βιβλιοθήκη

Η τοπική βιβλιοθήκη σας έχει πιθανότατα ράφια με επιτραπέζια βιβλία φιλικά προς τα μωρά διαθέσιμα προς δανεισμό, καθώς και νέα διασκεδαστικά εκπαιδευτικά παιχνίδια για εξερεύνηση. Σε αυτό το στάδιο, τα μωρά απλώς καταλαβαίνουν την έννοια του ξεφυλλίσματος των σελίδων σε ένα βιβλίο και πατώντας κουμπιά και κοιτάζοντας τις πολύχρωμες εικόνες θα διεγείρουν όλες τους τις αισθήσεις και θα ενθουσιαστούν. Πόντοι μπόνους αν τους αφηγηθείτε και την ιστορία!

Μια μέρα στο πάρκο

Βάλτε το μωρό στο κάθισμά του ή στο καρότσι του και κατευθυνθείτε στο πλησιέστερο πάρκο για έναν διασκεδαστικό περίπατο στη φύση και πρώιμη εξερεύνηση παιδικής χαράς. Τώρα που είναι σε θέση να κάθεται χωρίς υποστήριξη, μπορείτε να βοηθήσετε το μικρό σας να εξερευνήσει με ασφάλεια τις πλατφόρμες και τα σκαλιά της παιδικής χαράς ή ακόμα και να παρακολουθήσει τα μεγάλα παιδιά στις κούνιες ή την τσουλήθρα. Στους 7 μήνες, τα μωρά αγαπούν να παρακολουθούν τους ανθρώπους.

Παλαμάκια

Αυτή η νεοαποκτηθείσα ικανότητα να περνάει αντικείμενα από το ένα χέρι στο άλλο σημαίνει ότι θα μπορεί σύντομα να χτυπήσει και τα δύο του χέρια μαζί. Η ακρόαση των αγαπημένων σας σάουντρακ ταινιών («Moana» ή «Encanto» ή τα τραγούδια από τον Τεμπέλη Δράκο) μπορεί να προσφέρει πολλές ευκαιρίες για παλαμάκια στη μουσική.

Οι μαγικές φυσαλίδες

Το μωρά λατρεύουν τις φυσαλίδες (και είναι μια αγάπη που μπορεί να κρατήσει πολλά χρόνια). Η επένδυση σε ένα αυτόματο μηχάνημα φυσαλίδων μπορεί να προσθέσει ένα επιπλέον μαγικό στρώμα στον υπαίθριο χρόνο παιχνιδιού. Το παιχνίδι με φούσκες μπορεί να είναι ακόμα πιο συναρπαστικό τώρα που η όρασή τους έχει αναπτυχθεί πλήρως και αποκτούν μεγαλύτερη κινητικότητα (τόσο το καλύτερο όταν μπορούν να σκάσουν αυτές τις αιωρούμενες σφαίρες!).

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top