Now Reading
Δραστήρια στην εγκυμοσύνη μέχρι… τη γέννα

Δραστήρια στην εγκυμοσύνη μέχρι… τη γέννα

Τα οφέλη της άσκησης είναι πολλά για μέλλουσα μαμά και μωρό!

Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Ιατρική και Επιστήμη στον Αθλητισμό και στην Άσκηση», υποδηλώνει ότι τα μωρά με δραστήριες μητέρες είναι πιο πιθανό μεγαλώνοντας να εκδηλώσουν λιγότερες πιθανότητες παχυσαρκίας στη διάρκεια της ζωής τους.

Οι εβδομήντα μία υγιείς γυναίκες σε εγκυμοσύνη, ηλικίας 18-35 ετών, χωρίστηκαν σε δύο ομάδες: μία ομάδα έκανε αερόβια άσκηση 50 λεπτών τρεις φορές την εβδομάδα και μία (η ομάδα ελέγχου) δεν έκανε καμία άσκηση. Αφού γεννήθηκαν τα μωρά, αξιολογήθηκαν σε ηλικία ενός μηνός χρησιμοποιώντας ένα νευροκινητικό τεστ δεξιοτήτων που ονομάζεται Peabody Developmental Motor Scales.

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι μητέρες που συμμετείχαν στην αερόβια άσκηση είχαν βρέφη που σημείωσαν υψηλότερες βαθμολογίες. Τα μωρά είχαν καλύτερο έλεγχο της κεφαλής και των άκρων. Κι είχαν περισσότερη δύναμη. Τα θηλυκά βρέφη, μάλιστα, σημείωσαν ακόμα υψηλότερα αποτελέσματα.

Το Αμερικανικό Κολέγιο Μαιευτικής και Γυναικολογίας προσφέρει έναν κατάλογο με τα οφέλη της άσκησης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

  • Μειώνει τον πόνο στην πλάτη.
  • Εξουδετερώνει τη δυσκοιλιότητα.
  • Μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο διαβήτη κύησης, προεκλαμψίας και καισαρικής τομής.
  • Προωθεί την αύξηση του σωματικού βάρους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
  • Βελτιώνει τη γενική σας γενική ικανότητα και ενισχύει την καρδιά και τα αιμοφόρα αγγεία σας.
  • Σας βοηθά να χάσετε το βάρος του μωρού μετά τη γέννηση του μωρού σας.

 

Ορισμένες συνιστώμενες μορφές εγκυμοσύνης κυρώσεων (τόσο αερόβιες όσο και μη αερόβιες) περιλαμβάνουν:

 

Δείτε Επίσης

  • Περπάτημα: Το γρήγορο περπάτημα δίνει μια συνολική προπόνηση στο σώμα και είναι εύκολο για τους αρθρώσεις και τους μυς.
  • Κολύμπι και προπόνηση με νερό: Οι προπονήσεις νερού χρησιμοποιούν πολλούς από τους μυς του σώματος. Το νερό υποστηρίζει το βάρος σας, ώστε να αποφύγετε τραυματισμούς και μυϊκή καταπόνηση.
  • Σταθερή ποδηλασία: Επειδή η αυξανόμενη κοιλιά μπορεί να επηρεάσει την ισορροπία σας και να σας κάνει πιο επιρρεπή σε πτώσεις, η οδήγηση ενός τυποποιημένου ποδηλάτου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να είναι επικίνδυνη. Η ποδηλασία σε ένα σταθερό ποδήλατο είναι μια καλύτερη επιλογή.
  • Ειδική γιόγκα και ειδικό Pilates: Η γιόγκα μειώνει το άγχος, βελτιώνει την ευελιξία και ενθαρρύνει το τέντωμα και την εστιασμένη αναπνοή. Υπάρχουν μαθήματα προγεννητικής γιόγκα και Pilates σχεδιασμένα για έγκυες γυναίκες. Αυτές οι τάξεις συχνά διδάσκουν τροποποιημένες στάσεις που προσαρμόζουν την ισορροπία μετατόπισης μιας εγκύου γυναίκας. Πρέπει επίσης να αποφύγετε τις θέσεις που απαιτούν να παραμείνετε ή να βρίσκεστε στην πλάτη σας για μεγάλες περιόδους.

Πότε πρέπει να αποφεύγετε την άσκηση;

Ενώ όλα τα σημάδια συνήθως δείχνουν την άσκηση ως κάτι ωφέλιμο τόσο για τη μητέρα όσο και για το έμβρυο, υπάρχουν στιγμές που πρέπει να καθίσετε… ήσυχα. Για παράδειγμα, αν έχετε καρδιακό ή πνευμονικό πρόβλημα, αν είστε έγκυος με δίδυμα ή τρίδυμα ή αν έχετε άλλο σοβαρό πρόβλημα υγείας, κάθε είδος γυμναστικής πρέπει να έχει πρώτα την έγκριση του γυναικολόγου-μαιευτήρα σας.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top