Now Reading
Διεθνής Ημέρα Teddy Bear – γιορτάζουν τα αγαπημένα μας αρκουδάκια

Διεθνής Ημέρα Teddy Bear – γιορτάζουν τα αγαπημένα μας αρκουδάκια

Από τον Πάντιγκτον, τον Teddy του Mr Bean μέχρι το δικό σου, τα αρκουδάκια είναι συνώνυμο της αγάπης και της τρυφερότητας

Γιορτάζεται στις 9 Σεπτεμβρίου κάθε χρόνο, η Ημέρα Teddy Bear είναι μια γιορτή στην οποία οι άνθρωποι αφιερώνουν χρόνο για να αναγνωρίσουν τον ιδιαίτερο δεσμό που έχουν με το αρκουδάκι τους. Εκείνη την ημέρα, οι οπαδοί των αρκουδάκι ενθαρρύνονται να ευχαριστήσουν τα αρκουδάκια τους για όλη την άνεση, τη συντροφικότητα και τις καλές στιγμές που έλαβαν από αυτούς. Είναι η τέλεια μέρα για τους ανθρώπους να θυμούνται τον αγαπημένο τους παιδικό φίλο! Σίγουρα και στο δικό σας σπίτι υπάρχει αυτή τη στιγμή ένα αρκουδάκι που του αξίζει να γιορτάσει – μαζί με το παιδί σας (ή το παιδί που εσείς κρύβεται μέσα σας)

Ιστορία της ημέρας Teddy Bear

Οι ρίζες της ημέρας Teddy Bear μπορούν να εντοπιστούν στο τέλος του 20ού αιώνα. Τότε που ο τότε Πρόεδρος των ΗΠΑ Τέντι Ρούσβελτ πήγε σε ένα κυνήγι με μερικούς από τους φίλους του το Νοέμβριο του 1902. Κατά τη διάρκεια του κυνηγιού, οι συνοδοί του Ρούσβελτ πάλεψαν με μια μαύρη αρκούδα και την έδεσαν σε ένα δέντρο ιτιάς αφού πρώτα την είχαν πάρει στο κυνήγι τους κυνηγόσκυλα. Τότε ο Τέντι Ρούσβελτ του ζητήθηκε να πυροβολήσει την αρκούδα και να την πάρει σπίτι ως τρόπαιο. Ωστόσο, αποφάσισε ότι θα ήταν αντιαθλητικό να σκοτώσει ο ίδιος την αρκούδα, οπότε διέταξε τους βοηθούς του να βγάλουν το ζώο από τη δυστυχία του.

Όταν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης έμαθαν αυτό που είχε κάνει ο Ρούσβελτ, οι άνθρωποι γοητεύτηκαν από την ιστορία και άρχισαν να συνδέουν τον Πρόεδρο με τις μαύρες αρκούδες. Αυτό το φαινόμενο αυξήθηκε ακόμη περισσότερο όταν η Washington Post δημοσίευσε μια πολιτική σάτιρα που έδειξε ότι ο Ρούσβελτ ήταν αηδιασμένος ως χειριστής λάσου σε μια μαύρη αρκούδα. Αφού είδε αυτή το γελοιογραφία, ο Morris Michtom αποφάσισε να δημιουργήσει μια μικρότερη εκδοχή αυτής της μαύρης αρκούδας. Ήθελε να πάρει άδεια για να χρησιμοποιήσει το όνομα του Teddy Roosevelt για να ονομάσει αυτή την αρκούδα “Teddy’s Bear”, οπότε έστειλε ένα στον Πρόεδρο με ένα σημείωμα που ζητούσε άδεια. Αφού έλαβε άδεια άρχισε να κατασκευάζει τις αρκούδες και έγιναν αμέσως τεράστια επιτυχία. Από τότε, το Teddy Bear έγινε αμερικανικό icon.

Ενώ η ιστορία προέλευσης του Teddy Bear είναι καλά τεκμηριωμένη, η ιστορία της Teddy Bear Day δεν είναι. Κανείς δεν ξέρει πραγματικά ποιος ξεκίνησε την Teddy Bear Day. Πιστεύεται ότι ξεκίνησε το 2002 – ή περίπου στην 100ή επέτειο από τη δημιουργία του Teddy Bear. Ωστόσο, αυτό δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί απόλυτα.

Από το βιβλίο “Παντού και πάντα” της Α. Λάλου, εικ. Λ. Φωτιάδου, εκδ. Τζιαμπίρης-Πυραμίδα

 

Πώς να γιορτάσετε αυτή τη μέρα με το παιδί σας

Δείτε Επίσης

Κάντε ένα teddy bear party! Μαζέψτε τα αρκουδάκια σας -αν έχετε πολλά- και ετοιμάστε τους μια μικρή γιορτή, ένα πικνίκ στο μπαλκόνι, μια βόλτα με το καρότσι στο πάρκο. Αν έχετε μόνο ένα, κάντε του μαζί με τα άλλα παιχνίδια ένα πάρτι έκπληξη. Επίσης αν δεν σας αρέσουν οι κοσμικές εκδηλώσεις, περάστε τη μέρα μόνο μαζί του! Καθαρίστε του, φτιάξτε του κάποιο αξεσουάρ, ζωγραφίστε το πορτρέτο του! Πείτε μαζί με το παιδί σας μια ιστορία, βάλτε το με τη φαντασία σας να ζήσει μια περιπέτεια. Ή διαβάστε μια έτοιμη περιπέτεια με κάποια από τα πολλά βιβλία με ήρωες αρκούδες της παιδικής λογοτεχνίας. Το βράδυ μπορείτε να δείτε κάποια από τις ταινίες του Πάντιγκον ή ένα επεισόδιο του cartoon με ήρωα τον Mr Bean και τον Teddy του!

Εμείς πάντως διαλέξαμε να το γιορτάσουμε με το βιβλίο “Ένας αρκούδος μια φορά” της Ελένης Γερουλάνου σε εικονογράφηση: Ίρις Σαμαρτζή, εκδόσεις Πατάκη-Μουσείο Μπενάκη.

Φτιάξτε ένα δικό σας παραμύθι ή ένα άλμπουμ αναμνήσεων με τις περιπέτειες του αγαπημένου σας teddy bear και χαρίστε σε εσάς και το παιδί μια από αυτές τις σφιχτές αγκαλιές  που μόνο αυτά τα αγαπησιάρικα αρκουδάκια ξέρουν να προσφέρουν!

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top