Now Reading
Διαφωνείτε με το σύντροφό σας για το όνομα του μωρού;

Διαφωνείτε με το σύντροφό σας για το όνομα του μωρού;

Τρεις τρόποι για να καταλήξετε σε μια λύση που θα ικανοποιήσει και τους δύο σας – και, πιθανότατα, το παιδί σας μεγαλώνοντας.

Μπορεί όλοι να πιστεύουμε ότι «είναι μόνο ένα όνομα», αλλά στην πραγματικότητα ολόκληρες οικογένειες μπορεί να βρεθούν σε πόλεμο επειδή οι σύζυγοι (ή ακόμα και οι παππούδες, που καλώς ή κακώς συχνά μπλέκονται σε τέτοιες υποθέσεις) διαφωνούν σχετικά με το αν θα βγάλουν το παιδί «Γιώργο» ή «Γιάννη».

Αν διαφωνείτε με το σύντροφό σας για το όνομα του μωρού για οποιονδήποτε λόγο, είτε ο καθένας σας πιστεύει ότι πρέπει να του δώσει το όνομα του πατέρα/της μητέρας του είτε απλά έχετε διαφορετικές προτιμήσεις, πρέπει να βρείτε μια κοινή λύση όπου δεν θα νιώθει κανένας αδικημένος για να μην εξελιχθεί αυτό το θέμα σε «αγκάθι» στη σχέση σας. Αυτές είναι μερικές από τις επιλογές σας για να επιλυθεί η σύγκρουση με τον πιο ανώδυνο τρόπο για όλους:

1. Η κλασική λύση: Δίνετε στο παιδί δύο ονόματα. Αν και η αλήθεια είναι ότι στην πορεία θα υπερισχύσει, αναπόφευκτα, το ένα, με αποτέλεσμα το δεύτερο σχεδόν να ξεχαστεί.
2. Η συμβιβαστική λύση: Καταλήγετε σε ένα «ουδέτερο» όνομα, που μπορεί να μην ενθουσιάζει κανέναν από τους δυο σας, αλλά τουλάχιστον δεν απεχθάνεται και κανένας από τους δυο σας. Έτσι, ούτε η μαμά ούτε ο μπαμπάς δεν θα νιώσει να αδικείται.
3. Ζητήστε την ψήφο… του κοινού: Αναθέστε σε έναν τρίτο, από όσο το δυνατόν πιο ουδέτερο έδαφος (π.χ. όχι συγγενή ή κολλητό φίλο της μαμάς ή του μπαμπά), να επιλέξει το όνομα του παιδιού σας. Ιδανικά, αναθέστε αυτή την αποστολή στο μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας ή στο νονό και τη νονά.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top