Now Reading
Διακοπές στην Αθήνα

Διακοπές στην Αθήνα

Γίνετε τουρίστες μαζί με τα παιδιά στην πόλη σας!

Αν δεν έχετε χωριό, αν δεν έχετε μεγάλη άδεια από τη δουλειά, ή για οποιονδήποτε λόγο κι αν έχετε μείνει στην Αθήνα για τις διακοπές του Πάσχα… δείτε το σαν μια ευκαιρία να ανακαλύψετε ομορφιές της πόλης σας που στην καθημερινότητά σας προσπερνάτε. Δείτε την πόλη με τα μάτια των τουριστών και γίνετε ο ξεναγός στα παιδιά σας.

  • Bus tour – γνωρίστε την πόλη κάνοντας βόλτα με το τουριστικό λεωφορείο

Τα Hop on Hop of λεωφορεία πηγαίνουν στα περισσότερα αξιοθέατα, από το ιστορικό κέντρο, τον Πειραιά μέχρι και τα Νότια Προάστια. Επισκεφτείτε τις ειδικές ιστοσελίδες και δείτε τις στάσεις και τα δρομολόγια. Περισσότερες πληροφορίες εδώ

  • Επισκεφθείτε μοναστήρια και εκκλησίες της Αττικής

Πουθενά δεν θα βιώσετε καλύτερα το πνεύμα των ημερών και την κατάνυξη του Πάσχα απ’ ό,τι σε ένα μοναστήρι ή σε μια εκκλησία. Πολλές εκκλησίες και μοναστήρια είναι ιστορικά μνημεία και κοσμήματα αρχιτεκτονικής, ενώ μέσα τους κρύβουν σημαντικούς θησαυρούς τέχνης. Κάντε μια βόλτα στη Μητρόπολη, στη Μονή Καισαριανής, στη Μονή Πεντέλης, στον Άγιο Γεώργιο στον Λυκαβηττό, η Πλάκα επίσης έχει πολλές μικρές εκκλησίες που αξίζει να πάτε.

  • Επισκεφθείτε Μουσεία

Εκτός από το Μουσείο της Ακρόπολης ή το Αρχαιολογικό Μουσείο, υπάρχουν πολλά μικρότερα αλλά εξίσου σημαντικά που μπορείτε να επισκεφθείτε και είναι αρκετά ενδιαφέροντα για τα παιδιά. Κάντε μια βόλτα στο Μουσείο Αρχαίας Αγοράς, το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, το Ιστορικό Μουσείο, Μουσείο Παραισθήσεων, Ελληνικό Παιδικό Μουσείο…

  • Κάντε την πρώτη σας βουτιά

Αν η θάλασσα σας φαίνεται ακόμα κρύα, δοκιμάστε τη λίμνη της Βουλιαγμένης που έχει σταθερή θερμοκρασία, ακόμα κι αν δεν τολμήσετε τη βουτιά η ομορφιά του φυσικού τοπίου θα ενθουσιάσει κι εσάς και τα παιδιά.

  • Χαλαρώστε στα πάρκα ή κάντε κοντινές αποδράσεις

Η επαφή με τη φύση είναι ό,τι καλύτερο για τις διακοπές, μπορείτε να το συνδυάσετε με μεγάλους περιπάτους, ποδηλασία ή τρέξιμο μαζί με τα παιδιά. Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος είναι ιδανικός προορισμός, αλλά εξίσου και το Πάρκο Συγγρού αλλά και μικρότερα πάρκα και άλση της Αττικής.

Δείτε Επίσης

  • Περπατήστε στην πόλη

Το ιστορικό κέντρο, η Πλάκα, τα Αναφιώτικα ή άλλες παλιές γειτονιές της Αθήνας είναι ωραίες διαδρομές που θα σας γυρίσουν πίσω στο χρόνο.

  • Κάντε κοντινές εκδρομές

Το Σούνιο, ο Μαραθώνας, η Πάρνηθα είναι ιδανικοί προορισμοί όλη τη διάρκεια του χρόνου. Θα φορτίσετε οικογενειακώς τις μπαταρίες σας, με την επαφή στη φύση και στην ομορφιά!

 

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top