Now Reading
Διαβάζουμε το υπέροχο βιβλίο «Η Μαγεία του Μπαλέτου» των εκδόσεων Φουρφούρι

Διαβάζουμε το υπέροχο βιβλίο «Η Μαγεία του Μπαλέτου» των εκδόσεων Φουρφούρι

Και μαθαίνουμε μαζί με τα παιδιά τη μεγάλη ιστορία του χορού

Ποιος είναι ο Καρυοθραύστης και τι σχέση έχει με τον βασιλιά των ποντικών; Γιατί υπάρχει ένα γλυκό που πήρε το όνομά της από τη διάσημη μπαλαρίνα Pavlova; Ποιος ήταν ο «χορευτής του τσάρου»;

Το βιβλίο «Η Μαγεία του Μπαλέτου» είναι ένας περίπατος στη συναρπαστική ιστορία του μπαλέτου που γεννήθηκε στην αναγεννησιακή Ιταλία και έφτασε μέχρι την Τσαρική Ρωσία, μέσα από χαριτωμένες, άγνωστες μέχρι τώρα ιστορίες για τα δεκατέσσερα από τα σημαντικότερα έργα του (Ζιζέλ, Η Λίμνη των Κύκνων, Ο Καρυοθραύστης, Το πουλί της Φωτιάς και πολλά άλλα), καθώς και για τις συναρπαστικές ζωές των πιο διάσημων ερμηνευτών του όπως η Margot Fonteyn, η Alicia Alonso, ο Rudolf Nureyev κ.ά.

Το μπαλέτο που αποτέλεσε τη βασική ψυχαγωγία των αριστοκρατών, διαδόθηκε έπειτα και στη Γαλλία ˑ εκεί δε εξελίχθηκε σε επαγγελματική δραστηριότητα και δημιουργήθηκαν οι βασικές του ορολογίες και οι πέντε κλασικές του θέσεις, ενώ στη Ρωσία ήταν που αναπτύχθηκε σε όλο του το εύρος και έφτασε στη σημερινή του μορφή και ταυτότητα.

Το μπαλέτο είναι ένα από τα πιο δημοφιλή είδη χορού και υπάρχει σε όλες τις χώρες του κόσμου, ενώ παράλληλα αποτελεί την κυρίαρχη επιρροή για τους περισσότερους σύγχρονους δυτικούς χορούς.

Το κλασικό μπαλέτο είναι μια αθάνατη τέχνη – ικανή να επαναπροσδιορίζεται και να παίρνει συνεχώς νέες μορφές που αγγίζουν ακόμη και το πιο δύσκολο και απαιτητικό κοινό. Από τα πρώτα βήματα του ρομαντικού μπαλέτου, μέχρι τις πρωτοπόρες και τολμηρές παραστάσεις του Barýshnikov, είναι μια μορφή χορού υψηλής αισθητικής που εστιάζει στην απλή, αγνή τεχνική και στις καθαρές, σαφείς κινήσεις του σώματος.

Η λατρεία του κοινού σε αυτό το είδος χορού το έκανε όλο και πιο δημοφιλές όσο περνούσαν τα χρόνια καθώς οι παραστάσεις άρχιζαν να θυμίζουν θεατρικά έργα, αφού οι χορευτές ερμήνευαν ρόλους.

14 ιστορίες χορεύουν τον πιο όμορφο χορό

Παραμύθια, φανταστικά πλάσματα, θρύλοι, κουρσάροι, πύργοι και κάστρα, εραστές και απελπισμένοι έρωτες, με φόντο μεγάλα θέατρα όπως η Όπερα του Παρισιού, το θέατρο Μπαλσόι στη Μόσχα ή η Σκάλα του Μιλάνου, όλα τα διάσημα έργα του κλασικού μπαλέτου παρελαύνουν μέσα στο βιβλίο, και ζωντανεύουν μέσα από την καταπληκτική εικονογράφηση της Fabiana Bocchi που μοιάζει με ακουαρέλες.

Δείτε Επίσης

Ένα από τα πιο όμορφα είδη χορού, με μεγάλη παράδοση αφηγείται την ιστορία του σε μια έκδοση που θα λατρέψετε, και θα γίνει πολύτιμος οδηγός για τα παιδιά που θέλουν να μάθουν μπαλέτο, να απολαύσουν τα λιμπρέτα ή απλώς αγαπούν τον χορό και τις υπέροχες ιστορίες που ξετυλίγονται μπροστά στα μάτια τους.  Χορέψτε μαζί με την Πριγκίπισσα Οντέτ, συγκινηθείτε με τον ανεκπλήρωτο έρωτα της Ζιζέλ και του Αλμπρεχτ, και εξερευνήστε το κλασικό ρωσικό παραμύθι με το Πουλί της Φωτιάς και τον σταχτή λύκο.

Κυκλοφορεί στις 29 Σεπτεμβρίου από τις Εκδόσεις Φουρφούρι, ενώ είναι ήδη διαθέσιμο για προπαραγγελία εδώ.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top