Now Reading
Γονείς, αφήστε για λίγο το τηλέφωνο

Γονείς, αφήστε για λίγο το τηλέφωνο

Ειδικά για κάποιες στιγμές τα παιδιά πρέπει να έχουν την απόλυτη προσοχή μας

Ένα δημοτικό σχολείο στην Αγγλία απαγόρευσε τη χρήση τηλεφώνων στο προαύλιό του από τους γονείς που έρχονται να αφήσουν και κυρίως να πάρουν τα παιδιά σπίτι όταν σχολάσουν, για να ενθαρρύνει την αλληλεπίδραση μεταξύ γονέα και παιδιού κατά την παραλαβή τους.

Ο επικεφαλής του Δημοτικού Σχολείου λέει ότι το προσωπικό συχνά βλέπει τους γονείς να προσέχουν στα τηλέφωνά τους, και καμιά φορά σε βαθμό που δεν αναγνωρίζουν το παιδί τους όταν βγαίνουν από το σχολείο και τους πλησιάζει – κάτι που λένε ότι μπορεί να ενοχλεί τους μαθητές.

Στη σελίδα Facebook του σχολείου που ανακοινώνει τον νέο κανόνα, σχολιάζουν: «Πραγματικά είναι λυπηρό σου όταν βλέπεις τους γονείς απορροφημένους σε τηλεφωνικές κλήσεις και τους μαθητές να περιμένουν τους γονείς τους να τελειώσουν με το τηλέφωνο για να τα προσέξουν.

«Μερικές φορές δεν λένε ούτε καν γεια», απλώς αποχωρούν».

Η επιχειρηματολογία τους συνέχιζε: «Είναι πάντα όμορφο περπατώντας γύρω από το σχολείο στο τέλος της ημέρας να βλέπεις και να νιώθεις το ζουζούνισμα και την αναστάτωση των παιδιών που ετοιμάζονται να πάνε σπίτι. Τα χαμόγελα στα πρόσωπά τους όταν εντοπίσουν τους γονείς τους στο προαύλιο.

Αφιερώστε λίγο χρόνο για να ακούσετε και να μιλήσετε στο παιδί σας. Η δύναμη της συζήτησης έχει τεράστιο αντίκτυπο στη γλωσσική ανάπτυξη των παιδιών».

Δεν υπήρχαν αρνητικά σχόλια σχετικά με την ανάρτηση – μόνο μια επιλογή ανθρώπων που μοιράζονται τη θέση με emojis «καρδιάς».

Δείτε Επίσης

Η επικεφαλής σε σχετική συνέντευξή της δήλωσε: «Τελικά το σχολείο ανήκει σε εμάς, είναι οι κανόνες μας, γι ‘αυτό θα τους το ζητήσουμε απλά και θα ελπίζουμε ότι το μήνυμα θα περάσει.

Έχουν γίνει πολλές έρευνες για το πώς η συνομιλία με τους ανθρώπους μας κάνει να νιώθουμε πολύ καλύτερα. Πρόκειται για τα παιδιά και ενώ βρίσκονται στη φροντίδα μας και στα όρια μας, αυτό θα το ζητήσουμε. Είναι πολύ νωρίς ακόμα, έτσι θα πρέπει απλά να δούμε αν θα έχει ισχύ το μέτρο, αλλά πρέπει τουλάχιστον να προσπαθήσουμε».

Είναι σημαντικό να θυμάστε:

  • Καθιερώστε δραστηριότητες και κοινό χρόνο με το παιδί χωρίς κινητό και οθόνες
  • Φροντίστε κατά τη διάρκεια των γευμάτων τα κινητά να μην είναι στο τραπέζι
  • Κρατήστε αυτού του είδους τις συσκευές έξω από το δωμάτιο του παιδιού
  • Όταν συζητάτε με το παιδί είναι καλό να το κοιτάτε
  • Το παιδί χρειάζεται να νιώθει ορατό και ότι έχει την προσοχή σας

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top