Γνωρίστε την Roshini Bairwa και το #ZeroTeenMothers - Childit
Now Reading
Γνωρίστε την Roshini Bairwa και το #ZeroTeenMothers

Γνωρίστε την Roshini Bairwa και το #ZeroTeenMothers

Γιατί κανένα κορίτσι στον κόσμο δεν πρέπει να παντρεύεται ή να γίνεται μητέρα πριν την ώρα του

Η Roshini Bairwa από το Rajasthan ήταν μόλις δύο ετών όταν έχασε τον πατέρα της. Η μητέρα της την εγκατέλειψε λίγο αργότερα. Ανατράφηκε από τους παππούδες και τους συγγενείς της που ήθελαν να έχουν λόγο στην ανατροφή της. Λίγα χρόνια αργότερα, οι συγγενείς της μαζεύτηκαν για να παντρέψουν το κοριτσάκι. «Αλλά ήθελα να σπουδάσω και να παίξω με άλλα παιδιά το βράδυ. Η ιδέα του γάμου ήταν τόσο τρομακτική », δηλώνει η ίδια.

Μια μέρα, όταν η πίεση ήταν υπερβολική, η μικρή Roshni έτρεξε στην ομάδα των παιδιών της (bal samooh) στην περιοχή και ζήτησε βοήθεια. «Οι συμμαθητές μου, οι δάσκαλοι και άλλοι πρεσβύτεροι ήρθαν όλοι μπροστά για να με βοηθήσουν. Πίεσαν τους παππούδες μου να σταματήσουν το γάμο μου. Με μεγάλη πίεση οι παππούδες μου συμφώνησαν να μην με παντρευτούν νωρίς », θυμάται η Roshni.

Η ζωή ήταν σταθερή για λίγα χρόνια μετά, αλλά όταν η Roshni έγινε 16 ετών, οι συζητήσεις για τον γάμο της ξανάρχισαν. «Οι συγγενείς μου δέχτηκαν μια πρόταση για μένα και με πίεσαν για να παντρευτώ. Αρνήθηκα και οι συγγενείς μου μου επιτέθηκαν σωματικά. Κάθε φορά που έλεγα όχι σε μια πρόταση, συνήθιζαν να με χτυπάνε », θυμάται η Roshni, με πόνο στα μάτια της. Στάθηκε στα πόδια της, αλλά η γειτονιά της δεν εκτίμησε το θάρρος της. Οι άνθρωποι την κοίταζαν με περιφρόνηση. Οι οικογένειες απαγόρευαν στα παιδιά τους να μιλούν μαζί της και όπου πήγαινε της φέρονταν σαν να ήταν «κακοποιός».

Η Roshni απομακρύνθηκε τελικά από το χωριό της. Όμως παρέμεινε σταθερή και συνέχισε την αποστολή της να εκπαιδεύσει τον εαυτό της. Μετά από πολλή οικονομική και προσωπική πάλη, η Roshni αποφοίτησε από Σχολή Καλών Τεχνών.

Η εκπαίδευση έδωσε στη Roshni την αυτοπεποίθηση να ζήσει τη ζωή με τους όρους της. «Συνειδητοποίησα ότι όπως και εγώ, μπορεί να υπάρχουν πολλά άλλα κορίτσια που μπορεί να αναγκαστούν να παντρευτούν ενάντια στις επιθυμίες τους. Θα υπάρχουν επίσης μερικοί που μπορεί να θέλουν να σπουδάσουν περισσότερο και δεν μπορούν λόγω σχεδίων πρόωρου γάμου. Αποφάσισα να επεκτείνω τον αγώνα μου και για άλλα κορίτσια. ”

Η Roshni άρχισε να διαδραματίζει ενεργό ρόλο σε σπίτια όπου τα νεαρά κορίτσια αναγκάστηκαν να παντρευτούν. Πήγε να συμβουλεύσει γονείς, παππούδες και γιαγιάδες, ακόμη και γείτονες, ακόμη και να συζητήσει τα δεινά του πρώιμου γάμου και της μητρότητας.

Σήμερα, οι άνθρωποι αναγνωρίζουν το χωριό της ως «χωριό της Roshni», αλλά για την ίδια η προσπάθειά της είναι σαν σταυροφορία, η εξάλειψη του παιδικού γάμου αποτελεί απλώς φυσικό καθήκον. «Το ότι με πέταξαν έξω από το χωριό δεν με εμπόδισε να μείνω σε επαφή με τα παιδιά του χωριού. Δεν έχω τίποτα να χάσω τώρα, αφού εκδιώχθηκα από το χωριό μου και το μόνο που με νοιάζει είναι ότι κανείς δεν πρέπει να περάσει από αυτό που έκανα ως μικρό κορίτσι».

Η Roshni προσθέτει «Για να ενδυναμώσω τις φωνές που έχουν σημασία, έχω πλέον συμμετάσχει στην εκστρατεία #ZeroTeenMothers που ξεκίνησε από την εθνική ΜΚΟ, το Ίδρυμα Πληθυσμού της Ινδίας, η οποία στοχεύει στη μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση σχετικά με την εφηβική εγκυμοσύνη στην πολιτεία του Rajasthan. Το ένα πέμπτο του πληθυσμού του Rajasthanείναι έφηβοι και πρέπει να αγωνιστούμε για τη βελτίωση της υγείας τους, ώστε η χώρα να έχει ένα καλύτερο αύριο», τονίζει.

See Also

Η εκστρατεία ZeroTeenMothers συγκέντρωσε την ανεμπόδιστη υποστήριξη των πολιτικών του Rajasthan που πιστεύουν ότι θα κάνουν μια απτή αλλαγή. Η εκστρατεία ξεκίνησε με την ευκαιρία της Εθνικής Ημέρας της Νεολαίας στις 12 Ιανουαρίου 2020 και έλαβε υποστήριξη σε ολόκληρη την πολιτεία. Η εκστρατεία ελπίζει να ξεκινήσει μια επανεξέταση σχετικά με το θέμα της εφηβικής εγκυμοσύνης στο Rajasthan.

Το Ίδρυμα Πληθυσμού της Ινδίας είναι ένας εθνικός οργανισμός της κοινωνίας των πολιτών, ο οποίος προωθεί και υποστηρίζει την αποτελεσματική διαμόρφωση και εφαρμογή στρατηγικών και πολιτικών για τον πληθυσμό, την υγεία και την ανάπτυξη που είναι ευαίσθητοι στο φύλο.

(αφορμή για το άρθρο υπήρξε δημοσίευση στο theteenagertoday.com)

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top