Now Reading
Γνωρίστε την κινέζικη Σταχτοπούτα

Γνωρίστε την κινέζικη Σταχτοπούτα

Μια θεατρική παράσταση που μας ταξιδεύει στη μαγεία της Άπω Ανατολής.

Αν αγαπάτε τις ιδιαίτερες παιδικές θεατρικές παραστάσεις, έχουμε να σας προτείνουμε ένα έργο που αναδεικνύει τη δύναμη της φαντασίας μέσα από μια εκπληκτική σκηνική επεξεργασία σε συνδυασμό με ένα πρωτότυπο κείμενο που αποδίδεται άψογα από τους ηθοποιούς επί της σκηνής.

Το «Θέατρο Ρετρό» αφηγείται και παρουσιάζει την κινέζικη παραλλαγή της γνωστής μας Σταχτοπούτας, στο «Skrow Theater» κάθε Κυριακή στις 15.00 μ.μ.

Το έργο «Γιε-χσιεν: Η Σταχτοπούτα από την Κίνα» βασίζεται στον κινέζικο μύθο «Ye Xian» που έγραψε ο Κινέζος ποιητής Tuan Ch’eng-shih τον 9ο αιώνα. Η παράσταση δημιουργήθηκε για δύο ηθοποιούς-αφηγητές, οι οποίοι εναλλάσσουν τον ρόλο του αφηγητή με τους διαφορετικούς ρόλους του παραμυθιού, αλλάζοντας αξεσουάρ με μοναδική ταχύτητα. Παράλληλα, με απλά σκηνικά αντικείμενα, δημιουργούν όλους τους διαφορετικούς χώρους αλλά και την αλλαγή ατμόσφαιρας του παραμυθιού. Σε αυτή τη διαχρονική ιστορία, πρόκειται να γνωρίσουμε την ευγενική Γιε-χσιεν, το χρυσό της ψάρι, την κακιά μητριά της, αλλά και ένα μικροσκοπικό χρυσοκέντητο ανεκτίμητο παντοφλάκι! Θα μπορέσει η Γιε-χσιεν να πάει στη γιορτή της Άνοιξης; Πώς μπορεί το ψάρι της, να την βοηθήσει; Και το πιο σημαντικό απ’ όλα, τι συνέβη στο παντοφλάκι;

Η παράσταση «Γιέ- χσιέν: Η Σταχτοπούτα από την Κίνα» χωράει κυριολεκτικά σε μία extra large βαλίτσα, έτσι ώστε να έχει τη δυνατότητα να μεταφέρεται παντού και κατ’ επέκταση εκφράζει την πεποίθησή μας ότι με απλά μέσα μπορούμε να είμαστε δημιουργικοί, προσφέροντας ένα θέαμα που διακρίνεται από ποιότητα και ευαισθησία.

Ατμοσφαιρικό, με χιούμορ, τα παιδιά παρακολουθούν μια ιστορία που τρέχει χωρίς ανάσα και παραμένουν απόλυτα προσηλωμένα καθ’ όλη τη διάρκεια.

Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά 4 έως 8 ετών, διαρκεί 45 λεπτά ‒ μετά την παράσταση ακολουθεί θεατρικό παιχνίδι διάρκειας 30 λεπτών.

 

Συντελεστές παράστασης:

Ιδέα & Προσαρμογή κειμένου: Αγγελική Φράγκου

Επιμέλεια κειμένου: Αγγελική Λάλου

Σκηνοθεσία: Αιμίλιος Αλεξανδρής

Επιμέλεια κίνησης: Μάρθα Κλουκίνα

Σκηνικά αντικείμενα: Βάλια Παπακωνσταντίνου

Κοστούμια: Βιβέτα Στρατηγού

Δείτε Επίσης

Σχεδιασμός φωτισμού & φωτογράφηση: Παύλος Μαυρίδης

Διδασκαλία Κινέζικης γλώσσας: Qian Ru Xiao

Εμψύχωση δραστηριοτήτων: Βίκυ Καλπάκα

Οργάνωση παραγωγής: Θηρεσία Θεοδώρου

Ερμηνεύουν οι: Αλέξανδρος Ζουριδάκης και Αγγελική Φράγκου

 

Διεύθυνση: Αρχελάου 5, Παγκράτι 
Τηλέφωνο και ώρες κρατήσεων: 210 7235 842 (ώρες 11:00 π.μ. – 14:00 μ.μ. και 17:00 μ.μ. – 20:30 μ.μ.)

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top